Motoru habersiz çekmeye kalkanları ne yapmak lazım ?

Evet ne yazıkki gerçek bu.

Sanırım senin de başına böyle talihsiz bi olay gelmiş,bunca zaman sonra ilk mesajı bu konuya layık görmüşsün. :rendeer:

muhteşem cvp
sen polisi onun için çağırırsan ona değil sana der diyeceiğini :)

Şimdi şöyle bi durumda var,buna ilk defa kalkışan ve cidden polisten tırsan biri için neden olmasın?Haa evet,motorumu çeken kişinin karakter analizini yapıp,ona göre mi tepki göstericem derseniz,ee o da size kalmış :)

Aslında yanınızda şöyle bi anket bulunsun,motoru çeken kişiye verin,cevaplara göre tepkinizi gösterin :cherry:

1)Polisten korkar mısınız? :silent:
2)"Dayak cennetten çıkmadır"atasözünü savunuyo musunuz? :cherry:
3)"Hayvanlar koklaşa koklaşa,insan konuşa konuşa anlaşır" deyimi sizin için ne ifade ediyor?:mrgreen:
4)Herhangi bir dövüş tekniğinde ustalığınız var mı? :queen:
5)Motorun herhangi bi yerinde oluşacak zararı ödeyebilecek kadar zengin misiniz?:wiinkk:

Sanırım senin de başına böyle talihsiz bi olay gelmiş,bunca zaman sonra ilk mesajı bu konuya layık görmüşsün. :rendeer:

Şimdi şöyle bi durumda var,buna ilk defa kalkışan ve cidden polisten tırsan biri için neden olmasın?Haa evet,motorumu çeken kişinin karakter analizini yapıp,ona göre mi tepki göstericem derseniz,ee o da size kalmış :)

Aslında yanınızda şöyle bi anket bulunsun,motoru çeken kişiye verin,cevaplara göre tepkinizi gösterin :cherry:

3)"Hayvanlar koklaşa koklaşa,insan konuşa konuşa anlaşır" deyimi sizin için ne ifade ediyor?:mrgreen:
5)Motorun herhangi bi yerinde oluşacak zararı ödeyebilecek kadar zengin misiniz?:wiinkk:

yaaaawwwwwwwww iide arkadasım polıs gelcekmı:)hadı adam polısden cok korkar ama polıs böle bı konu için gelırmı?
cinayete,hırsızlıga,gaspa sallana sallana gelen polısden bahsedıyoruz..

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Benim scootera çok yapıyorlardı o işi.Bende scooterımı çeken adamın arabasını çiziyordum çünkü motorumu her çekişinde dikzi aynalarımı bozuyordu ve yalama etti şerefsiz.Alt kaportayıda durmadan yerinden çıkartıyordu bende arabasını çizdim o günden sonra bir daha yapmadı.

yaaaawwwwwwwww iide arkadasım polıs gelcekmı:)hadı adam polısden cok korkar ama polıs böle bı konu için gelırmı?
cinayete,hırsızlıga,gaspa sallana sallana gelen polısden bahsedıyoruz..

Yaaa arkadaşıımm :) polisin gelmesine gerek yok,bazıları için kelimesi yeterli olur hani :bounce: Sözde korkut,çağırırım,söylerim,karakola gidicez falan dersin,yeterli olur :wiinkk:

Yaaa işte ver anketi,ona göre napıyosanız yapıın,dövüyonuz mu,konuşuyonuz mu,polis mi çağırıyonuz,kaçıyonuz mu.....

Verdiğim fikirler için teşekkür etmenize gerek yok,ne demek :rendeer: :queen:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen: süper !!

Kenimi tanıtayım:) Motorcu dostuyum (serseri gibi kullanan krolar hariç):wiinkk:

iki hafta once benimde basıma boyle bir olay geldi. taximde eksi limon'un yanı kraft barın tam karsısındakı pasajın yanına gidonu kitli alarmı kurulu olarak bıraktım. bikaç makıne daha vardı oyuzden içimde rahattı. yaklasık iki saat sonra dondugumde yerinde yeller esiyodu.
ilk aklıma gelen motorun calınması oldu. buyukbi panik tabıkı saga sola bakındım
insanlara sordum gorenyok.
derken alarm aklıma geldi neyseki, acıp kapadım uzaklardan bir ses bir umutla sesın deldıgı yere dogru yurudugumde 180kg gidonu kilitli alarmı acık olan motorum yan sokakta yolun ortasında duruyodu. bunu yapanlara burda yazamıcagım temennilerde bulunurken calınmamıs olmasınada bayabi sevindim aslında.

Son düzenleme:
iki hafta once benimde basıma boyle bir olay geldi. taximde eksi limon'un yanı kraft barın tam karsısındakı pasajın yanına gidonu kitli alarmı kurulu olarak bıraktım. bikaç makıne daha vardı oyuzden içimde rahattı. yaklasık iki saat sonra dondugumde yerinde yeller esiyodu.
ilk aklıma gelen motorun calınması oldu. buyukbi panik tabıkı saga sola bakındım
derken alarm aklıma geldi neyseki, acıp kapadım uzaklardan bir ses bir umutla sesın deldıgı yere dogru yurudugumde 180kg gidonu kilitli alarmı acık olan motorum yan sokakta yolun ortasında duruyodu. bunu yapanlara burda yazamıcagım temennilerde bulunurken calınmamıs olmasınada bayabi sevindim aslında.

senin olayın tam çalınma vakasını andırıyor. arka sokakta yolun ortasında .. bir kamyonet olay bitmiştir.

Aslında suçüstü yakalanan hırsızlar için güzel bahane. "Bizim kamyoneti(!) park edecektik de motoru çekiyorduk abi."

Olayın kanunen hırsızlık sayılması için ne kadar ileri gitmeleri gerekir? Motoru yarım metre yürüten birini hırsızlıkla suçlayabilir miyiz mesela?

Başka açıdan bakalım: Hakikaten araç park etmek için falan motorumuzu çekmeye çalışan birinin de hırsızlık ithamıyla ödünü patlatabiliriz.
Şöyle açsak telefonu yanında, "Alo? Polis İmdat? Motorumu çalmaya kalkan bir herif yakaladım. Gelin alın." :cherry:

evet bu olay banada çalınma vakası gibi geldi....alarmın sesini duyan yada bi şekilde herhangi birşeyden tırsan hırsızlar işi yarıda bırakıp olay yerini terketmiş olabilir...

polise haber verme fikri gayet mantıklı... bazı arkadaşlar polisi iyice yerin dibine sokmuş...

polis geldiğinde , ''bu adamlar motorumu götürürken yakaladım'' de bakalım noluyo.... hiçbişey olmasa bile adamların o an yüzleri kızarır , uğraşırlar , sana ve aracına göstermedikleri saygıyı polise laf anlatarak göstermiş olurlar... hele tiptende kaybediyolarsa vay hallerine... uğraşsın dursunlar... ondan sonrada bi daha dokunmazlar heralde ....

Son düzenleme:
tüm yorumları okudum.
özetlemek gerekirse:

naparsanız yapın tüm önlemlerinizi alın adam niyeti bozmuşsa yapılıcak bişey yok yine motorunuzu kurcalamaya devam eder.....

polis çagırmak çagırdıgın sebebe göre mantıklı olabilir. ''motorumu ellediler yerine motorumu çalıyolardı'' gibi.....

motorunuzu mümkün olan en güvenli yere usulünce park edin....

adamına göre muammele yapın. laftan anlayanı uyarın anlamıyanada başka türlü anlatın. :)

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir diyorum..

sözlerimi burada bitirirken saygılarımı sevgilerimi sunuyorum :p

bazı arkadaşların yorumlarına çok güldüm belirtmeden edemiycem :p

tüm yorumları okudum.
özetlemek gerekirse:

naparsanız yapın tüm önlemlerinizi alın adam niyeti bozmuşsa yapılıcak bişey yok yine motorunuzu kurcalamaya devam eder.....

polis çagırmak çagırdıgın sebebe göre mantıklı olabilir. ''motorumu ellediler yerine motorumu çalıyolardı'' gibi.....

motorunuzu mümkün olan en güvenli yere usulünce park edin....

adamına göre muammele yapın. laftan anlayanı uyarın anlamıyanada başka türlü anlatın. :)

senın ısın kolay al supurgeyıde ıcerı kıl namazı pencereden yep de uç geç:)
gercı sız cuma kılmıyonuz:p

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir diyorum..

sözlerimi burada bitirirken saygılarımı sevgilerimi sunuyorum :p

bazı arkadaşların yorumlarına çok güldüm belirtmeden edemiycem :p

yaw arkadasım polıs olmaz:cherry:
bakın sızın ıcın bu cuma bende motorla gıdıcem ve polısı cagırıcam bunu vıdeoya alıcam:cherry:
bakın bakalım olanlara :cherry:
artık bu olayın sonunu ben ıcerden cıktıgımda anlatırım:)
yanlız ıcınızden gönullumu secersınız naparsınız bılmem
ıcerı bana temız camasır ve kısa vınston soft getırsın:cherry:

senın işin kolay sen cumaya gidiyo olsan al süpürgeyi yanına o da saf tutsun sonna yep de uç pencereden yola devam:)

Son düzenleme:
elbette polisimiz mükemmel değil... zaman zaman ''bazı''(fazla iyimser) polis memurları adamına=paralı olana göre muamele yapabiliyor....ve böyle bir durumda yüksek olasılıkla motora göre bir muameleyle karşı karşıya kalırız gibi geliyo bana...

yani motorun goldwing yada mobilet olması senaryoyu değiştirir...

ancak polis ilgilendimi tam ilgilenir... adamları yerin dibine sokar , uğraştırır , demek istedigim bu...

yaw arkadasım polıs olmaz:cherry:
bakın sızın ıcın bu cuma bende motorla gıdıcem ve polısı cagırıcam bunu vıdeoya alıcam:cherry:
bakın bakalım olanlara :cherry:
artık bu olayın sonunu ben ıcerden cıktıgımda anlatırım:)
yanlız ıcınızden gönullumu secersınız naparsınız bılmem
ıcerı bana temız camasır ve kısa vınston soft getırsın:cherry:

senın işin kolay sen cumaya gidiyo olsan al süpürgeyi yanına o da saf tutsun sonna yep de uç pencereden yola devam:)

çamaşır sigara onu hallederiz sorun değil :p

enson emre ve banunun kazasında emniyet amiri çagırdı karşı taraf tarbukacı geldi senin şansına polis yerine kim çıkar bilmem :p

cumaya gitsem süpürgemi elbette yanıbaşıma alırım. millet ayakkabısını poşete koyup alıyo ya yanına benim süpürgemin neyi eksik fazlası bile var :mrgreen:

çamaşır sigara onu hallederiz sorun değil :p

enson emre ve banunun kazasında emniyet amiri çagırdı karşı taraf tarbukacı geldi senin şansına polis yerine kim çıkar bilmem :p

cumaya gitsem süpürgemi elbette yanıbaşıma alırım. millet ayakkabısını poşete koyup alıyo ya yanına benim süpürgemin neyi eksik fazlası bile var :mrgreen:

dısarı koysan supurgeyı zaten kımbılır kımın elıne gecer sokak süpürgesı olur:p
senın supurge kac beygır:cherry:az anlatsana yakıtı nerden alıyosun:cherry:alarmı varmı kac kıloya kadar cekıyo:queen:

dısarı koysan supurgeyı zaten kımbılır kımın elıne gecer sokak süpürgesı olur:p
senın supurge kac beygır:cherry:az anlatsana yakıtı nerden alıyosun:cherry:alarmı varmı kac kıloya kadar cekıyo:queen:

sokak süpürgesimii :cyclopsan
asla böyle bişeye izin vermem :p

süpürgemle ilgili teknik bilgileri başka bir topikte anlatırım :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar