Yamaha rx serisi ve king efsanesi...

adam edilebilir mi?öneririmisin?ilk motorum olacak da:)acemiyim

İlk motor olarak tavsiye ederim bende uzun zaman kullandım rxi zevkli alettir ama
ben açık söyliyim bendekisini toplamak için parçaları arayıp bulman lazım astarı yuzunu geçer yani..
Yedek parça isteyene satıyorum zaten yedek diye :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Öteki konusu uçmuş arkadaşın... Yazık o kadar yazıya :p:p:p

Bunun da geleceği o gibi.... :p:p

boy

Yaaa serkocan sen yine mi geldin? Anlaşıldı motorunu satana kadar kurtulamayacaz senden :mrgreen: Öyle bir reklam yapıyorsun ki motoru 10000 TL altına satarsan yazık olur..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:40 PM ----------

serkotek, eemrullahh, osmaniyeli... tüm king hayranları burada yaww, bu akşam da eğlenceli geçecek desenize :queen:

Yaaa serkocan sen yine mi geldin? Anlaşıldı motorunu satana kadar kurtulamayacaz senden :mrgreen: Öyle bir reklam yapıyorsun ki motoru 10000 TL altına satarsan yazık olur..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:40 PM ----------

serkotek, eemrullahh, osmaniyeli... tüm king hayranları burada yaww, bu akşam da eğlenceli geçecek desenize :queen:

ya abi gözünü sevim beni katma
bir soru sordum hemen çullandın üstüme

1989 da çıkmış motor 2 zamanlı
125 lik çin mallarını cbr ı apache yi yiyor fiyatı da 2000 -3000 -4000 lira

135 lik king de 160 tan az fazla yapıyor ama eski moto işte

övdüğüm filan yok beni katma

tutmuşsun aprillia yı koymuşsun aprillia yı ben bile biliyorum düşün o kadar yani

bu motorun tek avantajı kötü görünüp iyi gitmesi

bak mesela sen ışıklarda cbr la durunca kimse yarışıyormu hemen korkutuyorsun milletin gözünü:cherry:

neden efsane dedim motor 20 yıllık fiyatı düşmüyor artıyor rağbet var ondan

20 yıllık moto ama 20 beygir kötümü

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yapan yapar, isteyen videoya çeker gösterir, kalan sağlar bizimdir.

boy

@serkotek
üstündeki sürücüye baglı olarak çok yüksek hızlara çıkabilr rx z serisinin 240 gördügünü biliyorum...
125cc 60hp gücündeki MotoGP motorları ancak 230 km/h sürat yapabiliyorken 20hp gücündeki bir motorun 240 km/h sürat yaptığını nasıl iddia ediyorsun? Yok abi senin ayağın yerden kesilmiş, alçaktan değil bayağı yüksekten uçuyorsun. Senin bahsettiğin motorun teknik özellikleri aşağıda ve son hızı 175 km/h. Bu motor 240 km/h sürate çıksa rüzgar direncinden paramparça olur çünkü hiçbir aerodinamik özelliği yok, haa bir de Çin malı :)

Yamaha RX-Z 135 Specification

Engine: 2-stroke 135cc air-cooled engine
Cylinder arrangement: Forward-inclined single cylinder
Displacement: 133 cc
Max power: 20 PS (15 kW) @ 8,500 rpm
Max torque: 1.85 kgf·m (18.1 N·m) @ 7,500 rpm
Max speed: 175km/h
Bore x stroke: 56.0 x 54.0 mm
Compression ratio: 7 : 1
Transmission: 6-speed return
Clutch: Multiple-disc, wet manual
Frame Type: Underbone steel tube
Suspension (Front): Telescopic
Suspension (Rear): Dual shock
Brake (Front): Single-piston disc
Brake (Rear): Drum
Dry weight: 106 kg
Fuel tank capacity: 13.0 L

2004%5C04%5C17%5Cbikepics-137073-full.jpg

@osmaniyeli
övdüğüm filan yok beni katma
tutmuşsun aprillia yı koymuşsun aprillia yı ben bile biliyorum düşün o kadar yani
bu motorun tek avantajı kötü görünüp iyi gitmesi
Serkocan bu motorun kendi sınıfında rakibi yok, hatta 300cc ye kadar tüm motorları deler diye bir iddiası vardı ya ben ona takıldım. Yoksa motor kötü görünüyor ama iyi gidiyor olabilir, az gelişmiş ülkelerde insanların hayallerini de süsleyebilir ona birşey diyemem. Ancak "rakipsiz" kelimesi çok iddialı bu motor için, bunu test etmeye gerek yok, veriler ortada, herkes bu farkı hesaplayabilecek kadar matematik bilir yani..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:56 PM ----------

Motor kötü mötü ama bakın sayesinde neler öğrendim.. :)

In Malaysia, the RX-Z is one of the motorcycle models often associated with Mat Rempit street racers.

Malezya'da RX-Z serisi genelde Mat Rempit denen illegal cadde yarışlarında kullanılıyormuş. Bir ara haberlerde bizim insanımızın da mobiletlerle üzerine yatarak yaptığı yarışın orjinali Malezya'dan geliyormuş ve adı Mat Rempit imiş. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkten edinebilirsiniz.

300px-MatRempit001.jpg

Mat_rempit.jpg

resim163.jpg

bu motora biniş şekli bu mümkünse atletsiz binmek aerodinami için daha iyi:p

ilk 3 vites önünü dikip geliyorsa basıyor demektir:cherry:

sinek gibi sesi çıkıyor sinek yamaha diyorlar

bu motora binenler vitesi ayakla değil elle atmayı adet etmiş :queen:

boy

@mete_han
boy usta bir yanlışın olabilir...KING serisi made in has Japon malıdır...
Hayır abi yanlışım yok, bu motorun çok çeşit modeli var, çok az bir serisi harbi Japon, diğerleri Hint ve Çin malı. Zaten Hindistan, Endonezya, Malezya gibi ülkelerde kullanılmasının nedeni de budur. Oralar için üretilmiş bir motordur, araştırırsan öğrenirsin. Örneğin Honda Kinetik ilk çıktığında Japon üretimliydi, kullandığı karbüratör Japon malı idi, sonraları Hint malı üretim devreye girdi. Bende 1990 model vardı, sonradan çıkanlardan daha iyi gidiyordu oradan biliyorum.

@mete_han

Hayır abi yanlışım yok, bu motorun çok çeşit modeli var, çok az bir serisi harbi Japon, diğerleri Hint ve Çin malı. Zaten Hindistan, Endonezya, Malezya gibi ülkelerde kullanılmasının nedeni de budur. Oralar için üretilmiş bir motordur, araştırırsan öğrenirsin. Örneğin Honda Kinetik ilk çıktığında Japon üretimliydi, kullandığı karbüratör Japon malı idi, sonraları Hint malı üretim devreye girdi. Bende 1990 model vardı, sonradan çıkanlardan daha iyi gidiyordu oradan biliyorum.

abi çok inatsın onu gördüm:cherry:

yarışlarda da böyle rekabetçi misin

bu motorun Türkiye ye gelenlerinin hepsi civatasına kadar japon ama

canınız sağolsun hindistan deyin nolacak bende yok zaten

japon malı 125 lik arıyorum ben de sıfır ama yok

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yaw amma dert oldu bu motor... Valla yarın gidiyim alıyım Ankaraya şunu.... 150 liraya ne veriyolar ki..... :cherry::cherry:

Rx Hastalarına :)

http://www.bikepics.com/members/amlimohdyasih/08rxking/

Üstte Verdigim Linkte Rastgele gezerken buldum arkadaşlar.İnanamadım Eski modellerinde en azından az biraz tip vardı bunlar tamamen tipsiz olmuşlar.Hani Üstünde Yamaha Yazmasa Ya çin Ya Türk İşi Dicem De Adı Belli.Tipsiz Mipsiz Ama Motor işte be.:D:D

Not: Motorlar Eski Olup Modifiye edilmiş olabilirler Ben 2008 olarak yazdıgımda buldum.Muhalefet Arkadaslar Cıkabilir Onun İçin Yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar