3 haftalık S&T Kanunimin başına gelenler...

evet haklısın devir kesici koysunlar.ama koymamıslar işte zaten devir göstergesi senin gözünün önünde.sen kesici olmadığını bilerek aldıysan bunu arada bir bakacaksın devir göstergesine illa basmak istiyorsan 10000 deviri geçme.bitti bu kadar.

Madem bunların kronik sorunu varsa bu motosikletleri yapan mühendislerin bu işlemi yapmaları devir kesici lazım değilmi sence ???:cat:

345

gt250r lerde bi sorun çıktımı buda bu forumlarda paylaşıldımı msj ların sonu gelmiyor.Buda bu motordan ne kadar büyük beklentilerin olduğunun kanıtıdır bence...Bi grup hemen çamur at izi kalsın bi grup hemen koruma güdüsü bi grupta varki içler acısı daha hayatında görmediği motor hakkında fikir yürütenler...
arkadaşın canı yanmış biz burda babamızın markası sanki birbirimize laf sokuyoruz:farao:
Ben bi hyosung sever olarak çok korudum bu markayı ama böyle sorun yaşayanların yerine koydum mu kendimi onlarda haklı para kolay kazanılmıyor...Ve motosiklet çok özel bişey arabaya benzemez insanın çok canı sıkılıyor.Kendimden biliyorum sıfır aldığım kymco ile bi kaç sorun yaşadım motordan soğudum ve satılığa çıkardım sorunlarda öyle aman aman sorunlar değildi üstelik...
Arkadaşlar bu motoru kullanan sonuna kadar savunan ve motosikletini çok sevenler biraz daha tarafsız düşünmek ve motosikletin bazı sorunları olabileceğini kabul etmek ve önlemler almak bence yerinde olacaktır ve burada yıkıcı değil yapıcı olmak:cat:
hyosung yada st yi kötüleyenler...şimdi böyle bi konu açıldımı kullanıcı hatası dendimi hemen cbf250 ybr250 ninja250 bunlara niye bişey olmuyor diyosunuz aslında karşılaştırdığınız motorlara bakarsak sizinde gt250r den beklentinizin çok büyük olduğunu görüyoruz neyse bu ayrı bende diyorum ki gt250 ve gv 250 ye niye bişey olmuyor???:silent: burdan sonuç sadece ve sadece o motosikletlerin sahiplerinin daha uysal ve insaflı kullandıkları ortaya çıkıyor eee burdan yola çıkarsak cbf250 ve ybr250 nin kullanıcı grubuda sakin uysal insaflı gruba girmezmi? yani bu konu uzarda uzar dediğim gibi biz bi grupsak ve motorcuysak bi arkadaşın başına bişey geldimi burda birbirimizi yiyeceğimize firmayı yiyelim en azından mail yağmuruna tutalım:cat:

valla arkadaşlar benim eski mesajlarımı inceleseniz şu kelimeleri bulabilirsiniz...(11.000 mesajı nah incelersiniz bu arada sıkıysa bakın):p Hyo motor değil...traş makinası traktör...hep .ok atar dururdum...özellikle BBRR abimle çok kapışmışızdır...ama gönlümdeki aslandı diyebilirim...yani birde bu gerçek var...

şu an bu topiği okuyup makinası hakkında bilip bilmeden ileri geri konuşan ben ve benim gibi ön yargılı forum üyelerinin sadece kulaktan dolma bilgi ve şahit oldukları şeylerle bir markayı yerme modeli toprağın altına gömme...veya tam tersi aynı kulaktan dolma bilgilerle MIŞ MUŞ larla yüceltme gibi çok hatalar yaptık yapmayada devam edeceğiz...görünen köy bu...şimdi ateş hep düştüğü yeri yakar ve bu sorunun kimin başına geleceği belli olmaz...

ayrıca bu topiği okuyup bu markayı beğenip tereddüt edip almaya cesaret edemeyen veya gönlünde yatan aslan yerine yatmayan kediyi seçmek zorunda kalanda çok kişiler olacaktır...olaylara bakış açımız hep duygusal ve teknik bilimsel gerçeklerden uzak...ne konuyu açana saygımız var ne de bu markayı getiren kuruluşa...veya bu makina hakkında teşhisi koyup reçeteyi uygulayacak servise...

son yazdığım detaya ek olarak Kanuni bu yaftayı kendisi çabalamadan almıştır...AR GE den bihaber bu kuruluş markayı amiral gemisi hesabı sırf vitrine koymak için SİVASSPOR gibi gönüllerin şampiyonu olmadan tamamen kağıt üzerinde simsiyah kararmış MONTAJCI imajını cilalamak suretiyle ELE GEÇİRMİŞ...zaten 3 kuruş biriktirip 5 köfte almaya çalışan biz motor aşıklarına devletin vergileriyle hançerlenen camiaya bir darbe daha vurmuştur...

benim halen içim cız eder...HYOSUNG un bu ülkede bir geleceği vardı...ama artık yok...ismine bile tahammül edilemedi...Kanuni gerekçelerle aciz serbest piyasa ekonomisinin ağır çarkları altında bu memleket sınırları içinde ezildi gitti...halbuki ben ileride bir Hyosung Comet 250 sahibi olma hayalleri bile kurarken asla bir ST Kanuni sahibi olmayacağım gerçeğini çoktan kabullendim...

Global Motorda bir amatör ruh vardı en azından...işi kotarmaya çalışıyordu...ama Kanunı uzay üssü üretim tesislerinde yakın zamanda ST leride üretip montajlar yakındır...maliyet marka değeri kalite aşağı fiyatlar yukarı politikası güttüğü sürece Kanunı Stıckerı neyin üzerinde olursa olsun bir önyargı oluşturur..

Eğer Kanuni bu ST işinde samimi olsaydı bence motoru birebir aynı getirirdi ne dersiniz...vidasına kadar aynı getirirdi ve bizi şüphede bırakmazdı...

ama Globalın isim ve model tescili nedeniyle getiremedi bu detayıda yeni hatırladım...hatta fuara geliriz canınızı yakarız diye Kanunıyle az papaz olmamışlardı...noldu güçlü olan kazandı...Kanunı boruyu öttürdü...HYO nun yeni sahipleri memleketin her mahallesinde bayisi ve servisi olan Kanuniyi tercih etti...iyi mi etti kötü mü etti zaman gösterecek...yani olay iki ucu .oklu değnekti...ben yinede Hyo marka ve modellerini arıyorum...

ve ısrarla söylüyorum bir Allahın kulu şu ana kadar ST ve HYO yu söküp ne nedir nesi farklıdır diye inceleyip aradaki farkları anlatmadı fotolarla...daha ne bekliyorsunuz...

bunun üstüne söz söylenmez daha umarım birisi teknik olarak ayrıntılı bi inceleme yapar ortaya koyar bizde kötü olan hyo mu kanuni mi yoksa kullancılar mı anlarız.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
3 senedir bildiğim motor, 2,5 senedir de binicisiyim.
bu motorun konu başlığı var sitemizde orda da yazdık bunları uzatmaya gerek yok.
mükemmel motor değil daha çok ekmek yemeleri lazım oraya varmak için; ama kalkıp çin malıyla kıyaslarsanız, motorunu vidasına kadar söktüğümüz, bildiğimiz için rahatlıkla yalancı çıkarabilirim.

bu motorun hakkı 150, maksimum 160 kmh tır ki bu süratin üstüne çıkarsanız motoru elinize alma riskiniz artar.
zorlamadığınız, bakımını düzgün yaptığınız sürece de sizi üzme şansı en çok %5 dir.

valla kimse kusura bakmasında ne devir kesicisi yaa 250cc bu makina hayabusa muamelesi yapmayın şunlara...

bazı arkadaşlar sanki motoru kendileri üretmiş gibi savunmuşlar, anlamak güç doğrusu.
aletin tüm sorununu/sorunsuzlugu bir kenara bırakalım. bozuk makinanın 5 ay serviste kalması ne demektir?

hakkında onlarca şikayet bulunan motosikletin bir sonraki model yılında bu sorunlarının giderilecegi revizyonlar yapılmaması akıl karı mıdır?

yok arkadaş, benim de dahil olduğum büyük bir çoğunluğun düşündüğü gibi bu motosiklet her ne kadar çok çkeici özelliklerle çok bakir bir segmenti doldurmak üzere piyasaya sürülmüş olsa da alınacak motor degil.

kimileri sahiplerinin motoru fazla zorladıgından dem vurmuş. o zaman dinleyin:

ben geçtiğimiz şu 4 gunde çük kadar motosikleti (ybr 125) şu yaz sıcagında inanılmaz bayırlar ve dağ rampaları da içinde bulunmak suretiyle 1600km yola (İSTANBUL- ÇANAKKALE - AYVALIK - BALIKESİR- UŞAK - İSTANBUL) vurdum. şehir içi için,hava sogutmalı olarak, mümkün olabilecek en düşük maliyetlerle (öyle ki lastikleri bile çin malı ve naylon seçilmiş) üretilmiş bir makina için bu limitleri hayli hayli aşmak demektir. (ekleme: yolculuk artçılıdır. 90kilo ben 60 kilo da artçım, 15 kilo da bagajlar deyin)

motorumu övmek degil derdim. 3.5 milyarlık fiyatıyla piyasanın ucuzu olan;ayrıca kendi üretmedigim , para verip aldıgım motoru cümlelerce neden öveyim?

anlatmak istedigim, biraz haşince kullanıldıgı ilk durumda su koyuverecek diye birşey yok elimizde aletler. gidip çin malı almıyorsan limitlerin biraz yakınlarında dolanmak da kullanıcının hakkıdır. kaldı ki şu durumda (aya'nin mesajının referansıyla rodaj hakkında içimde dogan şüpheler hariç) boyaşırı bir zorlama da yok gibi gorunuyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:51 PM ----------

gt250r lerde bi sorun çıktımı buda bu forumlarda paylaşıldımı msj ların sonu gelmiyor.Buda bu motordan ne kadar büyük beklentilerin olduğunun kanıtıdır bence...Bi grup hemen çamur at izi kalsın bi grup hemen koruma güdüsü bi grupta varki içler acısı daha hayatında görmediği motor hakkında fikir yürütenler...
arkadaşın canı yanmış biz burda babamızın markası sanki birbirimize laf sokuyoruz:farao:
Ben bi hyosung sever olarak çok korudum bu markayı ama böyle sorun yaşayanların yerine koydum mu kendimi onlarda haklı para kolay kazanılmıyor...Ve motosiklet çok özel bişey arabaya benzemez insanın çok canı sıkılıyor.Kendimden biliyorum sıfır aldığım kymco ile bi kaç sorun yaşadım motordan soğudum ve satılığa çıkardım sorunlarda öyle aman aman sorunlar değildi üstelik...
Arkadaşlar bu motoru kullanan sonuna kadar savunan ve motosikletini çok sevenler biraz daha tarafsız düşünmek ve motosikletin bazı sorunları olabileceğini kabul etmek ve önlemler almak bence yerinde olacaktır ve burada yıkıcı değil yapıcı olmak:cat:
hyosung yada st yi kötüleyenler...şimdi böyle bi konu açıldımı kullanıcı hatası dendimi hemen cbf250 ybr250 ninja250 bunlara niye bişey olmuyor diyosunuz aslında karşılaştırdığınız motorlara bakarsak sizinde gt250r den beklentinizin çok büyük olduğunu görüyoruz neyse bu ayrı bende diyorum ki gt250 ve gv 250 ye niye bişey olmuyor???:silent: burdan sonuç sadece ve sadece o motosikletlerin sahiplerinin daha uysal ve insaflı kullandıkları ortaya çıkıyor eee burdan yola çıkarsak cbf250 ve ybr250 nin kullanıcı grubuda sakin uysal insaflı gruba girmezmi? yani bu konu uzarda uzar dediğim gibi biz bi grupsak ve motorcuysak bi arkadaşın başına bişey geldimi burda birbirimizi yiyeceğimize firmayı yiyelim en azından mail yağmuruna tutalım:cat:

hah ben mesajımı yazarken bu arkadaşım da aklın aynı yoluna gitmiş. hay yaşa.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun,

Bütün topiği baştan sonra kadar okudum, ilgili motorla ilgili de en ufak bir fikrim yok fakat bir topik okuyucusu olarak dikkatimi çeken bir husus oldu bunu merak ettiğimden soracağım.

1. Başka bir forumda aynı konuyla ilgili olarak yazdıklarınız bu konuya aktarılmış (servise uyarak hep dip gaz gitmenizle ilgili olan yazınız) olduğu halde ve orada yazdıklarınız defalarca dile getirildiği halde hiçbirine cevap vermemişsiniz.

Şimdi benim bu hareketten çıkardığım sonuç o hususta yazılanlara cevap vermemeniz dolayısı ile hep zorladığınız yönündedir.

2. Sorunlarını bilerek motoru almanız konusunda bir arkadaş 1-2 kere soru sormuş o soruları da es geçerek konuya devam etmişsiniz.

Sonuç olarak, burada kişileri sorunlar hakkında bilgilendirmek için yazıyorsanız en azından daha önce başka yerde yazdıklarınız ile burda yazdıklarınız bir olmalı veya en azından farkı sorana da cevap vermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Açıkçası, bu tür muallak durumlar nedeniyle insanların kafaları karışıyordur ki topiği başından sonuna kadar okuyunca da karışmış olduğu anlaşılıyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Ben de servis hataları yüzünden eski motorumla zamanında epey bir zorluk çeken birisi olarak konuyu baştan sona kadar okudum.

İyi günler...

Madem bunların kronik sorunu varsa bu motosikletleri yapan mühendislerin bu işlemi yapmaları devir kesici lazım değilmi sence ???:cat:

arkadasım alıntı yaptığın yazımda da soylediğim gibi ; evet haklısın devir kesici koysunlar.sen burdan ne anlıyorsun? bana göre problem değil ben motorumun ne olduğunu biliyorum.bi arkadasın dediği gibi hayabusa değil bu gerek de yok devir kesiciye

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:10 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:08 PM ----------

Derdini anlatabileceğini düşünmüyorsun heralde :)
Nasıl olsa anlamak istemeyenlerle dolu heryer...

ha ha ha.doğru haklısın ben topiğin basından beridir motorumun mukemmelliğinden bahsediyorum.korkut arkadas ne kadar anlatmaya çalıssada tam tersini soyluyorum.tobe tobe.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle geçmiş olsun,

Bütün topiği baştan sonra kadar okudum, ilgili motorla ilgili de en ufak bir fikrim yok fakat bir topik okuyucusu olarak dikkatimi çeken bir husus oldu bunu merak ettiğimden soracağım.

1. Başka bir forumda aynı konuyla ilgili olarak yazdıklarınız bu konuya aktarılmış (servise uyarak hep dip gaz gitmenizle ilgili olan yazınız) olduğu halde ve orada yazdıklarınız defalarca dile getirildiği halde hiçbirine cevap vermemişsiniz.

Şimdi benim bu hareketten çıkardığım sonuç o hususta yazılanlara cevap vermemeniz dolayısı ile hep zorladığınız yönündedir.

2. Sorunlarını bilerek motoru almanız konusunda bir arkadaş 1-2 kere soru sormuş o soruları da es geçerek konuya devam etmişsiniz.

Sonuç olarak, burada kişileri sorunlar hakkında bilgilendirmek için yazıyorsanız en azından daha önce başka yerde yazdıklarınız ile burda yazdıklarınız bir olmalı veya en azından farkı sorana da cevap vermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Açıkçası, bu tür muallak durumlar nedeniyle insanların kafaları karışıyordur ki topiği başından sonuna kadar okuyunca da karışmış olduğu anlaşılıyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Ben de servis hataları yüzünden eski motorumla zamanında epey bir zorluk çeken birisi olarak konuyu baştan sona kadar okudum.

İyi günler...

Cevap vermediğim soru kalmasın.Öncelikle şu diğer forumda yazdıklarımın doğruluğu konusuna gelelim.Evet doğrudur.Peki yanlış mı yaptım.Hayır yanlış yapmadım.Kullanma kılavuzunun linkini yukarıda verdim.Eğer okumaya üşenen varsa ben biraz açıklıyayım.İlk 800 km 1/2 oranından fazla gaz açmayın diyo.Aynen uydum.Hatta hiç devir yükseltmedim.Ancak kılavuzda yazdığı üzere sürekli aynı devirde kalmaktan kaçındım.Genelde deviri değişik tutmaya gayret ettim ve bunu yaparken yüksek devirleri kullanmadım.800 km sonrası ise evet gaz açma ve devir yükseltme yaptım.Fakat gaz açma dediysem dip gaz değil.1/2 oranından çok fazla değil.Kılavuzda yazdığı üzere arasıra devir yükseltip parçalara basınç uygulanarak alışmalarını sağlamak adına çok kısa süreli devir yükseltmeler yaptım.Bunu da motoru bağıttıracak şekilde değil nazikçe yaptım ve redline'dan uzak durdum.Otobanda en son gördüğüm en yükek hızda redline'nın çok uzağındaydım ve gördüğüm hız yokuş aşşağıya 155'ti.3 saniye sürmedi.Hemen gaz kestim.Genelde uzun yolda 8.000 devirlere çıkıp indim.Daha fazlasını zorlamadım.

Bir diğer soruysa bu motoru derdini biliyorum.Yağlama ve soğutma sorunu var demişim.Bazıları da biliyodun niye aldın demişler.Buna cevap vermemişim.Ben almadan önce biliyodum demedim.İzin verinde 3 hafta kullandığım motoru biraz tanıyayım.Ben almadan önce nereden bilecektim böyle sorunu olacağını.Ancak kullandığım sürede ve arıza çıkardığı noktada ben bunu hissettim.Ve yukarıda bir arkadaş krankta yağlama deliği olmadığından bahsetmiş.Demek ki biraz hislerimizin doğrultusunda edindiğimiz izlenimlerde doğruluk payı varmış.Ayrıca dizlerime gelen sıcaklık hissi beni biraz tedirgin etmişti.Ancak diğer pek çok japon motorunda da aynı konuda şikayetçi olan insanları biliyorum.Bu normal bir durumdur dedim.Sonuçta race makina ve şehir içinde sıcaklığı hissettirmesi normaldir dedim.Uzun yola çıkınca rüzgarı yiyince soğur dedim.Ben hislerimin doğrultusunda biliyorum diyorum.Yoksa bu motorun derdini bilsek burada boşuna tartışmayız.Daha önceden duyduğum şikayetlere de kulağımı tıkadım.Çünkü herkeste olan izlenim bende de vardı.Genç ve parası race makinaya yetmeyenlerin aldığı bir motor olarak görüyoduk.Aklı bi karış havada olan gençler basıyo gaza ondan sonra yok krank kırdı , yok arıza yaptı diye ağlanıyolar dedik.Biz adam gibi kullanırız hiç bişey olmaz dedik.Peki neden aldım.30 beygir ve 250 cc.Ayrıca enjeksiyonlu az yakan bir motor.Hem öyle hız meraklısı olduğumuz günleri geride bırakarak belli bir olgunluğa erişmiş biri olarak ,iki tekerle en fazla 150'leri görsek bizim için yeter de artar bile dedik.Hız yapan bir motor alsak hem çok benzin yakarız hem de yüksek hızlara çıkarak kendimizi tehlikeye sokarız dedik.Bilmem bu motoru neden aldığımı anlatabildim mi?

Birde devir kesici konmamış bu motora gibisinden söylemler var.Ben zaten devir kesiciye girecek derecede zorlamalar yapmadım ki.Daha yeni motorumla redline'da gezinecek kadar sorumsuz olamam heralde.

İnşallah kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmişimdir.

Kim ne derse desin Kanuni Hyosung'un distribütörü olarak bir çuval inciri mahvetti:farao:

Bazı arkadaşları anlamak gerçekten zor bu motoru hayatında gormemiş kullanmamış sadece sağda solda forumlarda okuduğu kadarıyla gelip buraya birseyler yazanlar var.Bu motor cok cok iyi bir motosiklet değil bu motosikleti tercih eden kişiler hep aynı seylerden dolayı tercih etmişlerdir bende dahilim.Bu motosikletlerde ozellikle 250R modellerlerinde boyle sorunlar cıkabiliyor bunları senelerden beri arkadaşlarımızdan kullananlardan biliyoruz bu hyosung menşeili makinlarda daha cok oluyordu S&T şimdiye kadar duymadım kimi asırı zorlama kimisi ise belirsiz nedenlerden kaynaklanmış, burda haklı olan kişi kesinlikle kingman kardeşimizdir motosikleti kullanması yanlış veya değil orası konunun onemsiz olan bir noktası ama motosikletinin değiştirilmesi gerek bence kanuni serviste ve ozelliklede yedek parcada hyosung cektiği sıkıntıların aynısını yaşıyor bu bir gercek sonucta benım ne marka savunma nede başka bir derdim var sıkıntıları var ama bu motosiklet kullanılmayacak kotu bir motosiklet değil..

Bazı arkadaşları anlamak gerçekten zor bu motoru hayatında gormemiş kullanmamış sadece sağda solda forumlarda okuduğu kadarıyla gelip buraya birseyler yazanlar var.Bu motor cok cok iyi bir motosiklet değil bu motosikleti tercih eden kişiler hep aynı seylerden dolayı tercih etmişlerdir bende dahilim.Bu motosikletlerde ozellikle 250R modellerlerinde boyle sorunlar cıkabiliyor bunları senelerden beri arkadaşlarımızdan kullananlardan biliyoruz bu hyosung menşeili makinlarda daha cok oluyordu S&T şimdiye kadar duymadım kimi asırı zorlama kimisi ise belirsiz nedenlerden kaynaklanmış, burda haklı olan kişi kesinlikle kingman kardeşimizdir motosikleti kullanması yanlış veya değil orası konunun onemsiz olan bir noktası ama motosikletinin değiştirilmesi gerek bence kanuni serviste ve ozelliklede yedek parcada hyosung cektiği sıkıntıların aynısını yaşıyor bu bir gercek sonucta benım ne marka savunma nede başka bir derdim var sıkıntıları var ama bu motosiklet kullanılmayacak kotu bir motosiklet değil..

:rendeer::rendeer:

Yapmayın allah aşkına ya
o kadar çin malı motoru kullananların hepsimi bilinçliydi?
Neden bu krank v.s. sorunları sadece gtr larda duyuyoruz
Hepsi kullanıcı hatasıdır eminim :)
Biraz yabancı forumlardaki hyosung kullanıcılarına bakın bakalım onlar neler diyorlar :)
Gerçi türkiye dışında hyonun bu kadar tutulduğu bir ülke yok ama neyse..
İşte bütün dertleri açan o malum parçada burda
krank altına yağlama deliği bile açmamış adamlar...
GT%20Crank%20Shaft%20Assembly.jpg

herşeyin başında bişe demek istiyorum
şu resime hiç baktınızmı?
krank koluna iyi bakın 2 piston koluda kranktın aynı yerinden tutuyor ve aynı yerden baskı yapıyor
diğer motorlara bakın aynı yerden 2 kolun birden bağlandığı bir krank görmedim ben açıkçası şimdiye kadar ki mekatronik okuyorum mekanik artı elektronik biraz düşünürseniz metalin normale göre çok daha çabuk yorulacağını sizde tahmin edebilirsiniz limitlerin pek o kadarda zorlanmaması gereken bir motor olduğu anlaşılıyor sanırım? yani metalin yorulma payi daha fazla ama şuda var

ducatidede aynı motor var ve kranklarına bakın aynı tarzdadır neden o güçülü makinaya bile ibşe olmazken buna oluyor
2006'da piyasaya girdiğinden beri krank problemi olan bir motor her geçen sene güçlendirdik diyorlar ama pek değişen birşey gibide yok açıkçası

arkadaş motoru bi süre zorlamış anlaşılan forumda yazdıklarından bunun sonucunda bişeler olmuş ama bazen bu kadar baside de indirgenmemesi gerekir birazda bu kadar kullanıcısı varken gerçekten yani motor 500 li bin lira fazla pahalı olsa krankı sorun yapmasa kötü bir motormu bence süper olur bunun için bir baskı yapılabilir sonucunda 6.vites bile yapılabilir sanayide bazı şeyler arz taleptir ciddi anlamda talep gösteremiyoruz demekki adamlarında işlerine geliyor yedek parçalar üzerindende kazanç elde etmek....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
son durum nedir...memleketten gelmemişmi servisteki usta...

Son durum şudur :

Servise motoru bıraktığımdan beri her Allah'ın günü uğradım.Ancak bugün ilk defa uğramadım.Çünkü iki gün önce uğradığımda usta benden 2-3 gün süre istedi.Motoru komple söküp arızalı parçayı tespit ettikten sonra hemen getirtip kısa sürede teslim edeceğini söyledi.Firmanın müdürlerini yakından tanıdığını , telefonla görüştüğünü , gerekirse komple motor aksamını bile değiştirebileceğini söyledi.Ben gereken herşeyi yapıcam için rahat olsun dedi.Bana da biraz olayları akışına bırakmak kaldı.Galiba bu haftasonuna kadar işin rengi belli olacak.Ancak 2 hafta geçmiş olacak.Ben de hangi parçanın arızalı olduğunu , getirilecek parçanın ne olduğunu ustadan öğrenip merkezi arayarak telefonla sormak istiyorum.Çünkü daha önce okuduğum bu modelle ilgili bir arıza durumunda adam aylarca beklemiş.Sonra da merkezden bize böyle bir parça siparişi gelmedi şeklinde cevap gelmiş.Aynı duruma düşmemek için merkezle irtibata geçmeye niyetim var.

Usta bana sayıcı diye bir parçada arıza olduğunu söyledi.Ancak tek arıza o değil galiba.ses gelen ön silindirinde sökülmesi lazım.İnşallah haftasonuna kadar tam bir arıza tespiti yapılır da.1 ay içerisinde gerekli parçalar gönderilip sonuca ulaşırız.

Son durum şudur :

Servise motoru bıraktığımdan beri her Allah'ın günü uğradım.Ancak bugün ilk defa uğramadım.Çünkü iki gün önce uğradığımda usta benden 2-3 gün süre istedi.Motoru komple söküp arızalı parçayı tespit ettikten sonra hemen getirtip kısa sürede teslim edeceğini söyledi.Firmanın müdürlerini yakından tanıdığını , telefonla görüştüğünü , gerekirse komple motor aksamını bile değiştirebileceğini söyledi.Ben gereken herşeyi yapıcam için rahat olsun dedi.Bana da biraz olayları akışına bırakmak kaldı.Galiba bu haftasonuna kadar işin rengi belli olacak.Ancak 2 hafta geçmiş olacak.Ben de hangi parçanın arızalı olduğunu , getirilecek parçanın ne olduğunu ustadan öğrenip merkezi arayarak telefonla sormak istiyorum.Çünkü daha önce okuduğum bu modelle ilgili bir arıza durumunda adam aylarca beklemiş.Sonra da merkezden bize böyle bir parça siparişi gelmedi şeklinde cevap gelmiş.Aynı duruma düşmemek için merkezle irtibata geçmeye niyetim var.

Usta bana sayıcı diye bir parçada arıza olduğunu söyledi.Ancak tek arıza o değil galiba.ses gelen ön silindirinde sökülmesi lazım.İnşallah haftasonuna kadar tam bir arıza tespiti yapılır da.1 ay içerisinde gerekli parçalar gönderilip sonuca ulaşırız.

merkezden dediğin ustalar toptancılarlada çalışabiliyorlar yani adam her marka model motosikletin parçalarını ellerinde bulunduruyor bu durumda doğaldır kimi zaman için...

ben daha önce zannedersem bu formda okumuştum.arkadaşın biri sıfır km hyo alıyor ve bir hafta içinde aynı butip birsorun yaşıyor büyükbir zararla aracı ikinci el olarak satmıştı.ayrıntıları tam hatırlamıyorum sonuç büyük zarardı:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar