Tüm ZAT çı arkadaşlara merhaba...
15 gündür forma giremiyorum..Çeşmeye internet bağlattım fakat bu seferde bilgisayarı çoçuklara kaptırdım..Neyse babalık ağırlığımı kullanarak dün akşam oturdum iki saat yazdım tam forma gönderdim buseferde şifre işteyip beni formdan attı..Tekrar şifre verip foma girdim buseferde iki saattir yazdığım yazı yok oldu..Zaten şu bilgisayar denen nesneyle birtürlü anlaşamadım gitti...Bende saat zaten 12 olmuştu, birdaha yazmayı gözüm yemedi..Yattım..
Arkadaşlar 15 gündür giremediğim formu kaldığım yerden okudum hem üzüldüm hem sevindim.....
Üzüldüm...Çünkü..Serkan , Sero 81 , Şafak 112 ve Tek izmirli Aliço
motorlarını satmışlar.....hayırlı olsun..Allah gönlündekilerini versin....
Sevindim ..İzmirden 2 arkadaş kasap 35 , Enis 51 , ve İlkeraln arkadaşlar aramıza katılmışlar hayırlı uğurlu olsun...Kazasız ve zevkli sürüşler......
Bu arada ehliyetini alan ,,,,, mondialci...osborn ...ve Sinanferah 05
' u tebrik ederim hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim.......
Ayberk,,sanada geşmiş olsun ZAT ın sıfır km oldu. Tüm parçaları yenilendi.. 20.000 km ile formun liderliğini üstlendin..Ama anlaşılan sende motorunu değiştirmeye niyetlisin..ege taraflarına gezmeye gelirsen beni ara tüm arkadaşlarla beklerim..
Engin ,,seninde bu arada yeni işin hayırlı olsun..Yeni ,işinde kolaylıklar dilerim...
Şimdi birazda şikayetler konusunda bilgiçlik taslıyayım.....
Motorun titreme olayı......Motordaki titreme direk olarak tekerleklerden kaynaklanmaktadır...Bendede vardı çok kontrol ettim çantın tornasında da hata var ama esas salınınm yaptıran üzerindeki orjinal DURO marka lastiklerden kaynaklanmakta..Bende motoru sehpa üzerine aldığımda lastik sanki getliymiş gibi salınım yapıyordu.Yani lastik tam bir çember gibi değil. sanki çenberin üzerinden basılıp eğriltilmiş gibi 2 . 2,5 cm
salınımlı dönüyordu.Buda motorda tireme yapıtordu..Ben yakın zamanda orjinal lastiği IRC 120 / 70 / 12 ile değiştirdim sorun kayboldu..Şimdi sehpa üzerinde kontrol ettiğimde lastik sıfır salınımla dönüyor.. Jant oldukça kalın aliminyum kolay kolay eğrileceğini zannetmiyorum . Eğilmesi için , Allah korusun kötü bir kaza geçirmek lazım...Janttan olsa olsa Balansile ilgili titreşim sorunu çıkabilir......??????????....Fakat bir titreşim daha var onu elciklerde hissediyorum..Varyatör kayışının çalışması esnasında oluşan titreşimden kaynaklandığını sanıyorum.....
Ön siperliğin ses yapması....
Çoğu arkadaşımız siperlikten gelen titreşim sesini sadece öndeki şeffaf pleksiglasa bağlıyorlar ... Oysa ona bağlı olarak ayni ses üç dört yer daha veriyor.. 1. ön göğüslüğün sağ ve solundaki siyah yıldız vedaların gevşemesi...2 .Siperliğin altındaki siyah yıldız iki vidanın gevşemesi ...3. sağ ve sol sinyallerin alt ucundaki ön grenaj üçgeni tırnaklarının , ön grenaja girmiş olduğu yerdeki titreşmesinden kaynaklanmaktadır.Genellikle ince olan tırnaklar en ufak bir darbede kırılırlar ve titremeye başlarlar....4 .Yine ön üçgen grenajın iki far camının önde birleştiği yerdeki tırnağın titreşiminden kaynaklanır...5 . son olarakta pleksiglas siperliğin ön grenaj üçgeninde oturduğu yerde grenaj ile yaptığı temas ile titreşmesinden kaynaklanır...Eğer siperlerin somunlarının bulunduğu kauçuklar çatlamış ve
yırtılmışlar ise , en basitinden alacağınız 14 adet küçük çeşme kauçuğu ve yedi adet metrik 5 somun ve rondela ile bu sorunu halledersiniz...Siperliğin altına ve somunun altına birer küçuk çeşme kauçuğu koyup rondela ile somunu sıkın. .Siperlikteki ses probleminin kalmadığını ve çok kolay halledildiğini göreceksiniz..Zira siperliğin altına koyacağınız diğer seyler siperliğin siyah boyasını almakta ve şeffeflaştırıp çirkin bir görünüm olmaktadır..
Grenajdaki titreşimleri iki parça arasına , çift taraflıyapışkan şeffaf bant koyarak titreşimi engelleyip yapışmasını sağlıyabilirsiniz...
İyi günler dileğiyle,
Kazasız , Masrafsız ve zevkli sürüşler.