eğer Honda VFR'nin yeni kasasında i-Vtech kullanırsa daha iyi olur
i-Vtech nedir pro hojam :silent: :wiinkk:
eğer Honda VFR'nin yeni kasasında i-Vtech kullanırsa daha iyi olur
i-Vtech nedir pro hojam :silent: :wiinkk:
Arkadaşlar VFR'uma XENON taktırmayı düşünüyorum. Yalnız XENON kitlerin aracın marka ve modeline göre H1, H4 ve H7 tipleri mevcut. Sanırım H4 olanlarda uzun ve kısa far aynı ampül üzerinden çalışıyor. Motoruma hangisinden takmam uygun olur acaba?
http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=12797651
Şu ürünün 6000K renginde olanını sipariş etmeyi düşünüyorum. Bu H1 kit VFR'umda aydınlatma için mükemmel çözüm olur mu?
Bir de bu xenon kitlerin yanında gelen aparatın (balast) birkaç çeşidi varmış. Öğrendiğim yerde bir de şu bilgiler yazıyordu :
D2 serisi xenon ampullerle kullanılan 3. jenerasyon balastlarda entegre edilmiş ateşleyici, ampulün ısınma gerilimini sağlar.
Geliştirilen 4. ve 5. jenerasyon balastlarda entegre ateşleyici bulunmamaktadır. D1 ve D3 serisi ampullerde ateşleyici direkt olarak ampulün içine yerleştirilmiş.
Böylece kabloyla aktarılan gerilim 1000 volta kadar düşürülmüş, balast boyutunun da küçültülmesi mümkün olmuştur.
Tüm bu bilgilerden yola çıkarak düşündüğümüzde sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir acaba? Aydınlatma sistemim için nasıl bir modifikasyon uygun olur?
Şimdiden çok teşekkür ederim, hoşça kalın.
Bakimlari her 6 km yapiliyor..
en pahalisi 18 bin deki bakim
VFR800 motorunu kaç km de rekdefiye yaptırlması gerekiyor. Bileniniz varmı acaba :silent:
hiç bi motorlu taşıt için böyle bi rakam verilemez yani şu marka şu model şu kilometrede rektefe görür gibi bi genelleme verilemez.
bakımı aksatılan ya da en basitinden karteri delinip yağsız kullanılan bi motosiklet motoru dakikalar içerisinde yatak sarıp rektefe görecek hale gelir.
ya da 50 bin kilometre boyunca edebiyle kullanılan bi motor minmal ve tolerans dahilinde aşınmayla yap eksiltmeden kompresyon kaybetmeden yola devam etmekte iken aynı marka aynı model makine 10 bin km boyunca dındındın redline da dolaşırsa rektefe istemeye en azından segman istemeye başlayabilir.
bakım sormadım, rekdefiyeyi sordum. Yani motor ne zaman tamir ediliyor...:silent:
Simdi anladim
Benim arkadas cevresinde 100 bin km gecenler var,,ama VTEC olanlar daha cok yeni onun fazla bir sey diyemem.
Amerikada son okudugumda buda 3 sene oluyor ,,asli varsa 250 bin km gecenler olmus,, ama yine eski motorlu olanlar,yani VTEC sizler.
V 4 motorlari cok dayanikli oldugu avrupada biliniyor..
Tabiki bakimi devamli yapilirsa,birde kullanmaya bakar bence,,
Devamli uzun yol yapanlarda olur.Her 10 km kahve icmek icin duranlar bu km, yi yapamaz ..