Yök Başkanının Motosiklet Hayali Gerçekleşti

Hayali gerçekleşti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün motosiklet ehliyet sınavını verdikten sonra eşinin doğum günü hediyesi olan 2009 model motoruyla gezmenin keyfini çıkardı.

Özcan "En büyük hayalim buydu ama hiçbir zaman sahip olamamıştım. Şimdi hayallerim gerçek oldu" dedi.

MOTOSİKLET tutkunu YÖK Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, eşi Kıvılcım Özcan’ın kendisine doğum günü hediyesi olarak aldığı 2009 model ’Honda Shadow 750 cc’ motoruyla ilk kez Hürriyet’e poz verdi. Motosiklet ehliyet sınavını dün başarıyla veren Özcan, sınavdan çıkar çıkmaz kaskını ve montunu giyerek yeni motoruna bindi. Özcan, motora olan düşkünlüğünün 14-15 yaşlarındayken Jawa marka motor kiralayarak başladığını anlattı. Özcan, "Hep bir motorum olsun isterdim. En büyük hayalim buydu. Ama hiçbir zaman sahip olamamıştım. Şimdi hayallerim gerçek oldu" dedi.

Mutlaka kask takın

Aralarında 50-60 yaşında tıp profesörlerinin de bulunduğu 45 kişilik motor tutkunu bir grupla hafta sonları gezilere giden Özcan, Ankara’dan Suriye’ye motorla gitmek istediğini belirterek, şunları söyledi: "ABD’de öğrenci olduğum zamanlarda motosiklet alabilirdim ama o zaman okulum çok sıkıydı, derslerim ağırdı. Bundan bir, iki yıl önce amatör olarak trafiğe kapalı alanlarda kullanmaya başladım. Artık motor ehliyeti almam gerektiğine karar verdim ve sınava girdim. İlk iş hemen gidip kendime kısa bir motorcu montu aldım. Çizmem, kaskım hepsi tamam. Hafta sonları Beypazarı, Ayaş, Kızılcahamam’a gidiyoruz. Yollarda çok eğleniyoruz, bütün stresimi atıyorum. Motorun üzerinde hiçbir şey düşünmüyor, kendinizi inanılmaz özgür hissediyorsunuz. Hayatta yaptığım en güzel şey. Amacım hız yapmak değil. Gezi amaçlı kullanıyorum. Bütün motor kullanıcılarına da tavsiyem, hız yapmasınlar. Kasklarını mutlaka taksınlar.

Eşime de alacağız

Eşim de benden gördü, çok heveslendi. Ama o biraz korktuğu için bu tip bir motor yerine dört tekerlekli ATV motorlardan istiyor. Birlikte Ankara’dan Zonguldak’taki köyümüze gideceğiz.’’

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ehliyetini aldıktan sonra ilk kez kullandığı motoru ve kıyafetleriyle poz verdi. Özcan, 6 yaşındaki oğlu Sinan’la oynayıp, YÖK binasının bahçesindeki köpekleri severek, çok keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Anca motora binsin, Suriye'ye - Araplara koşsun zaten.
Başkada bi işe yaramıyor, şak şak şak!

Demekki uygulamalar standart değil.Bizde başarıyla sınavı geçmemize rağmen çıkar çıkmaz rahatça motorumuza atlayıp gezememiştik.Haftalarca bir mail'in cevabını bekleyip durduk.

helal olsun başkana, yaşının ilelemesine rağmen hayallerinden vazgeçmemiş, herkes bu kadar cesur olamaz.

no problemo herşey normal yök başkanı bu :mrgreen:vatandaş kimki hemen motora atlayıp gitsin:bounce:makinada makinaymış vt 750 shadow sprit ......

Cesur başkan :) hayeLLerinin peşinden koşmak cok güzel. ben 16,5 yıldır koşuyorum :D:D

ben bu adama uyuz oluyorum koymayın böyle şeyleri binmesin motora falan altındaki motora yazık :p

amma kötülemişsiniz başkanı :) ilerleyen yaşına rağmen motor tutkusu olması böyle bir insanın motorcular adına iyi bir gelişme ne kadar çok ünlü binerse motora o kadar iyidir hepimiz için

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aslında imtihanla motorcu yapılacaktı başkan.....

TM ye göre Race
MF ye göre çapır
TS ye göre enduro

Başarılı olamassa mobilete talim..Çalışsın da gelsin.... :queen:

Yaw, adam koca YÖK Başkanı, ehliyetini almadan da trafiğe çıkıp motora binmiştir...
Zaten, yıllarca motora trafiğe kapalı alanlarda biniyor, trafiğe çıkacak 750 cc Shadow'la başlangıç yapıyor, tezat değil mi?

Hımm...Böyle bir makam-mevki sahibi bir insanın motor alıp binmesi güzel bir şey, en azından kafasında kaskla giderken tanımayıp O'nu da sıkıştıracaklar, üzerine araba sürecekler, yol hakkını gasp edecekler...Tüm devlet büyükleri motora binse; biz motorcular daha rahat ederiz:)

Yusuf Ziya ÖZCAN'ı sevip sevmemeye gelince;

Ben EML mezunuyum, mühendislik eğitiminin temelini aldım, ama, mühendislik tercih edemiyorum.
Neden; Çünkü, yeterli kültür dersi (Türkçe, Felsefe, vb.) almadığım için devlet beni tehlikeli görüyor.
Evet, kültür dersi almadım, ama, kültür dersi alacağım saatlerde atölyede meslek eğitimi aldım, uygulama yaptım.

Sonra lise mezunları 0,8 Katsayıyla bedavadan mühendislik kazanıyor, mühendis olup gelince de şöyle konuşmalar oluyor:

Mühendis: Kaloriferden sıcak su çekiyorsunuz, kazan patlar.
İşçi : Efendim, bu su boylerden geliyor
Mühendis: Boyler ne ya?:cyclopsan

:mrgreen:

Yaw, adam koca YÖK Başkanı, ehliyetini almadan da trafiğe çıkıp motora binmiştir...
Zaten, yıllarca motora trafiğe kapalı alanlarda biniyor, trafiğe çıkacak 750 cc Shadow'la başlangıç yapıyor, tezat değil mi?

Hımm...Böyle bir makam-mevki sahibi bir insanın motor alıp binmesi güzel bir şey, en azından kafasında kaskla giderken tanımayıp O'nu da sıkıştıracaklar, üzerine araba sürecekler, yol hakkını gasp edecekler...Tüm devlet büyükleri motora binse; biz motorcular daha rahat ederiz:)

Yusuf Ziya ÖZCAN'ı sevip sevmemeye gelince;

Ben EML mezunuyum, mühendislik eğitiminin temelini aldım, ama, mühendislik tercih edemiyorum.
Neden; Çünkü, yeterli kültür dersi (Türkçe, Felsefe, vb.) almadığım için devlet beni tehlikeli görüyor.
Evet, kültür dersi almadım, ama, kültür dersi alacağım saatlerde atölyede meslek eğitimi aldım, uygulama yaptım.

Sonra lise mezunları 0,8 Katsayıyla bedavadan mühendislik kazanıyor, mühendis olup gelince de şöyle konuşmalar oluyor:

Mühendis: Kaloriferden sıcak su çekiyorsunuz, kazan patlar.
İşçi : Efendim, bu su boylerden geliyor
Mühendis: Boyler ne ya?:cyclopsan

:mrgreen:

çok haklısın.......:cat:

:pr::pr::pr::pr:

hah... bi motorlu yök başkanı eksikti trafikte. o da geldi tam olduk.:mrgreen:
foruma da davet edelim mi acaba?? belki gelir. "naber kanka?" falan deriz :queen:

Vay be keske benimde oyle karım olsa...Shadow hediye etse... fazlasında gözüm yok carnaby hediye etse yeteli olurdu:p

Motosikleti
Hornet
BaşLangıç motoru olarak neden cbf 150'yi seçmemiş acaba ya:mrgreen::p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar