Motorun aşırı ısınması ?

arkadaşlar motoru çalıştırıyorum 10-15 km lik bi geziden sonra motor bloğu komple ısınıyor.elimi değdiremiyorum.bugün 30 km lik bi gezi yaptık ve motoru durdurduğumda hafif koku ve ciddi derecede sıcaktı motor.sebebi ne olabilir? ilerde sorun yaratır mı? şimdilik performansta en ufak bi kayıp yok.ama ilerde performansı etkiler mi? cevaplarınız için teşekkürler.

yeni aldıysan motoru koku normal parçalar alışıyo birbirine

upsss 2006 yazıo profilde:) hmmm o zaman sözümü geri alıyorum:S

Son düzenleme:
yeni aldıysan motoru koku normal parçalar alışıyo birbirine, senin motor su soğutmalı olmalı belli bi dereceye kadar normal zaten ısınması çok ısınırsa uyarı verir diye biliyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 AM ----------

upsss 2006 yazıo profilde:) hmmm o zaman sözümü geri alıyorum:S

cbf 250 de su sogutmayı ilk defa duyuyorum :silent:cbf 250 hava sogutmalıdır...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:54 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:53 AM ----------

arkadaşlar motoru çalıştırıyorum 10-15 km lik bi geziden sonra motor bloğu komple ısınıyor.elimi değdiremiyorum.bugün 30 km lik bi gezi yaptık ve motoru durdurduğumda hafif koku ve ciddi derecede sıcaktı motor.sebebi ne olabilir? ilerde sorun yaratır mı? şimdilik performansta en ufak bi kayıp yok.ama ilerde performansı etkiler mi? cevaplarınız için teşekkürler.

arkadaşım yol yapan her motor ısınır gayet normaldir endişelenicek hiçbirşey oldugunu zannetmiyorum ilk 5 dk dan sonra her motor normal çalışma sıcaklıgına kavuşur bence bir sorun yok :cat:

Bide şu var, başka motorlara elini değdirebiliyor musun ki???
Neye göre sıcak? ne kadar sıcak yani??

ısınması normaldir bence, ben 100cc den 150cc ye geçince bacağıma sıcaklık geldi şaşırdım nede olsa büyük motor, benimkide hemen ısınır ama tık demez.
bencede yağı değiştir, ben çin motorumu bile 1000 kmde değiştiririm.

hava soğutmalı bi makinenin yanlış bilmiyosam 120 dereceye kadar sorun yaratmıyor olması gerekir. Ki elin için gayet yuksek bi ısı ... Senin motor da 23,000 de miş şimdiye kadar yürüdüyse herşey normaldir bence ..
Bnm mobyllette ile bile 20 dk gez motor ellenmiyor ama hiçbişey olmuyo :)

arkadaşım insan eli 50 dereceyi sıcak olarak kabul eder bu motor en az 90-100 derecelere çıkıyor sonuçta içeride bi yanma olayı oluyo o kadar ısınması normal :cat:

arkadaşlar motor ısısı öyle gözle veya elle ölçülmez
.........................

10-15 km de el değmeyecek kadar ısınması normaldir diye düşünüyorum.:cat:

tam olarak nasıl ölçülür.bilen varsa söylesin de ben de gerekeni yapayım. rölantide çalışırken bile fazla ısınıyor çünkü.

İlk motorun olma ihtimali nedir?
Ne zamandır motor kullanıyorsun?
Durduğu yerde rolentide çalışan bir hava soğutmalı motor cayır cayır ısınır yanar....Çünki hava ile teması sirkülasyonu yoktur..

Şimdi motor ısınır tabiki hatta tırafiğe girince dur kalklarda hepten ısınır bu gayet normaldir burda normal olmayan ısındığında çalışması değişiyomu yolda giderken çekişten düşüyomu veya durduğunda sitop ediyomu yani tabiri caizise şişme dediğimiz olay gerçekleşiyosa problem'i aramaya başla derim kolay gelsin:cat:

:cat::cat:
Şimdi motor ısınır tabiki hatta tırafiğe girince dur kalklarda hepten ısınır bu gayet normaldir burda normal olmayan ısındığında çalışması değişiyomu yolda giderken çekişten düşüyomu veya durduğunda sitop ediyomu yani tabiri caizise şişme dediğimiz olay gerçekleşiyosa problem'i aramaya başla derim kolay gelsin:cat:

:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

en basit örneği yukarda arkadaş yazmış.. eger motorun çekişinde azalma oluyor ve rolantide durmakta zorluk çekiyorsa( ısındı diye tabir ettiğin zaman) işet motorunun faazla ısındığının örnegidir... cbf 250 genelde yağ eksik olduğu zamanlarda fazla ısınırki 2 sene kuryelik yaptım cbf 250 de tüm ayıca yöntemlerimi denememe rağmen şişiremedim....

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Normal bilader normal.Bu havalarda normal.

Bu cbf 250 yağı fazla oluncada rolantide saşırırmı
2 gun once degiştirdim yağı sanırım fazla koydum
rolantisi bi garip

ya yağı azalmıştır ya da hava soğutma kanalları tıkanmıştır. Ağır bir koku gelecek kadar ve motorda performans kaybı olacak kadar bir problem hissediyorsan kesinlikle servise götür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar