motosiklet muayenesi

Peki bu %5lik faiz sabit mi,yoksa aylar ilerledikçe ana paranın üstüne eklenip de mi %5 faiz uygulanıyor?
Yani 63.72 lira normal ücret diyelim 1 ay geçti 66.906 lira olur.Fakat 2 ay geçince 66.906 nın mı %5'i alınıyor yoksa sabit olarak 63.72 lira üstünden mi yapılıyor bu hesap?
Belki 3-4 ay geciktirenler için önemli değil ama 30 ay geciktirmiş biri için kayda değer bir fark yaratıyor.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı peki?

2005 model 250 cc motorumun fenni muayenesi hiç yapılmamış. Yani 2007 de bitmiş.
2 ay önce muayeneye gittim. 103 TL gecikme ücreti ödedim. Sigortası da yapılmamıştı. 28 TL de ona ödedim.Başka yok o kadar.

arkadaşlar ben hiç muayeneye gitmedim.
aldığım her motorun muayenesi dolmadan sattım çünkü.
şimdi nereye ne yatacak ne yapılacak nere gidecek??bi anlatabilirmisiniz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar ben hiç muayeneye gitmedim.
aldığım her motorun muayenesi dolmadan sattım çünkü.
şimdi nereye ne yatacak ne yapılacak nere gidecek??bi anlatabilirmisiniz

ruhsatı kontrol et. arka sayfada yer varsa muayene için sorun değil. git sabahın erken saatlerinde tüvtürke sıra al. bir iki saat içinde biter.

ruhsatta yer kalmamışsa. önce o sayfayı yenilet il trafik şubesinden. sonra yine tüve git muayeneni yaparlar.

ruhsatı kontrol et. arka sayfada yer varsa muayene için sorun değil. git sabahın erken saatlerinde tüvtürke sıra al. bir iki saat içinde biter.

ruhsatta yer kalmamışsa. önce o sayfayı yenilet il trafik şubesinden. sonra yine tüve git muayeneni yaparlar.

abi ben motoru yeni alacağım.
adam muayene tarihini yurt dışında olduğundan geçirmiş.
tuv turk sitesinde borcu yok kağıdı falan yazıoyr.
bide para falan nereye yatıyor?
kask ve koruyucu gözlük yazmıçlar siteye.kaskın vizörü var çok şükür:cherry:gözlüktemi götüreceğiz?
ben motoru üstüme aldıktan sonra ruhsatla basıp gidebiliyormyum yani?

muayene ücreti tuvturke mı yatırılıyor..birde 2 lastiğin aynı marka olması gerekiyormu:silent: önde duro arkada pirelli var.

walla benimde motorum 2006 model..Daha hiç muayene yaptırmadım ve sanırım bu yaz muayenesi geliyo yanlış hesaplamadıysam..Fakat benim şöyle 1 sorum olacak:
Benim motorda xenon var..Yani orjinal farı yok üstünde..Bu bi sorun teşkil edermi muayene sırasında?

muayene ücreti tuvturke mı yatırılıyor..birde 2 lastiğin aynı marka olması gerekiyormu:silent: önde duro arkada pirelli var.

muayene ve varsa vergi borçlarını orada tahsil ediyorlar...lastiklerde tek bakılan yer diş derinlikleri,markaları önemli degil sadece bitik lastikle gitmeyin,genelde far ayarlarında sorun çıkıyor ama hafif kusurlu diye geçiriyorlar...kasklar açık ise koruyucu gözlük isteniyo kapalı yada çene açılır olursa sorun yok...

bi soruda benden ssçma olabilir ama muayeneye bi kaç ay erken gitsek olurmu zira muayene tarihinde motorla seyahatte olacağım uğraşmak istemiyorum:silent:

bi soruda benden ssçma olabilir ama muayeneye bi kaç ay erken gitsek olurmu zira muayene tarihinde motorla seyahatte olacağım uğraşmak istemiyorum:silent:

yok arkadaşım seve seve yapıyorlar..ben arkadaşımın motorunu götürdüm tarihi silinmişti,orada anladıkki 4 ayı varmış ama niyetine girip okadar randevu ayarlayıp gitmişken yaptırıvedik :)

motosikletlerde egzost emisyon kartı olmuyor yani egzos muaynesi yapılmıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tüvtürk ten muayene ettiren birisi yokmu sitede, önceki sistemi biliyorumda arabayı tüvtürkten 4. defada geçirmiştim, motordada aynı kıllığı yaparlarmı merak ediyorum. birde arabayı muayeneden geçirirken arabayı onlar alıp bazı testlere sokuyorlar 4 tekerin fren ayarına bakıyorlar herbiri eşitmi fren yapıyor diye tekerler dönen demir tekerlerin üstündeyken gaz veriyorlar araba sağa sola çekiyomu gibisinden herşeyine bakıyorlardı, motorda ne gibi işlemler yapıyorlar tüvtürkten geçiren varsa yazıversin. ,

(önceki sadece şasi numarasına bakıp gönderilme değil tüvtürk ten geçirme işlemini soruyorum)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar