Ybr 125 - Debriyaj Balata Değişimi

Vites geçişlerinde sertlik ya da gaz verdiğinizde motosikletinizin gitmediğini mi hissediyorsunuz ? O zaman debriyaj balatalarınız miyadını doldurmaya başlamış demektir.Hatta 2. seçenekteki sıyırma durumunda debriyaj balatanızın defnedilmesi gerektiğini anlıyoruz...

Debriyaj balatası değişimi çok kolay bir işlem olmasından ziyade biraz meşakatli ..:)
Uygun takım taklavatınız olmalı mesala lokma takımım olmadığından arkadaşın yanına götürdüm tabi ki servisin sadece işçilik için istediği ücretin de etkisi var bu durumda :cherry:

İşlemlere geçelim..

İlk motosikletimizin km.sini kaydedelim :)

Yağı boşaltıyoruz.

Debriyaj balatası ve sacı

Her ihtimale karşı kapak contası da aldım ,deb. kapağı ilk kez açılacağından çıkartırken contanın zarar görebileceğini düşündüm ki düşündüğüm gibimtrak oldu :)

Hadi değiştirmişken bütün debriyaj setini değiştireyim diye debriyaj teli de almıştım.

Debriyaj kapağını sökmek için önce egzozu ardından da ayaklığı ve de ayak marşını sökmemiz gerekiyor

Kapağı açtığımızda motoru temiz kullandığımız anlaşıldı, karter tertemizdi :cherry:

Debriyaj balatası vakti geldiğini anlamak için de başka bir yöntem kumpasla kalınlığını ölçmek . Kalınlık sınırı : 2.8 mm
Bunu ybr servis manuelinden alıntı yaparak göstereyim :

Bizimki de tam 2,8 mm çıktı

Debriyaj yayı ve sacının limiti ;

Bir balata bir sac sırasıyla takıyoruz. 4 debriyaj balatası 3 sac olması gerekir :cat:

Yağ filitresinin de temizliğini ihmal etmiyoruz.

Söktüğümüz sırayla parçaları takıyoruz dikkat edilesi husus civataları gruplayarak koymak sonradan karışıklığa mahal vermemek

İşlem tamam ...

Herkese kolay gelsin :cat:

hadi hayırlısı.... şimdi tazı gibi olmuştur motor...... tekere gelir zap edemezsin dikkat et.......

güzel anlatmışsın eline sağlık
bir de 125 cclik çin malı motolarda yağ pompasını sökmek gerekiyor balata değişimi için
pompanın önündeki somun için bu anahtar lazım

Çok güzel paylaşım olmuş. Ellerine sağlık.
Yeni blatalarında hayırlı olsun :)

Cillop gibi olmuştur. Güle güle kullan. :cat:
Fiyatlardan da bahsedersen çok iyi olur.
İhtiyacı olanlara fikir verir.:wiinkk:

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
gerçekten çok faydalı bir bilgi oluşturmuşsun ve paylaşmışşın teşekkürler

Teşekkür ederim arkdaşlar.Balata değiştikten sonra ilk marş akabinde motoru kaldırırken istop ettirdim , ilk sürüş denememi anımsadım o an :mrgreen:

Öncelikle değişiklik olsun dedim ve castrol actevo 20 40 tan sonra Repsol 15-50 yağ kullandım.Farkı yine hemen belli oldu acvtevo varken 20 dk sonra bile motor hemen soguyup jigle isterken repsolde bu olmadı.Yani anlıcagınız actevo üzerine yağ bulamadım hala ..

Fiyatı konusunda detaylara ineyim ama şunu belirteyim bunlar 3 hafta öncesinden almıştım şimdi fiyatları daha ucuzdur :cat:

repsol 15-40 yağ : 15 tl
debriyaj balataları :7.*4=28 tl
debriyaj sacları : 3*3 = 9 tl
debriyaj kapak cantası : 9 tl
debriyaj teli : 20 tl

işçilik 30 tl Serviste buna 50 istediler aslında hiç vermeye gerek yoktu ama dediğim gibi takımlar tam olması lazım bir de elinizin ayarı olması lazım.Benim gibi sıkıcam derken cıvata başlarını koparmamak gerekir :cherry:

bn debriyaj balatalarını değiştirirken egzozu sökmemiştim ...
aldığım balatalarda tam 50 lira tutmuştu :)

ha piere küfür etmişsin ha bu soruyo sormuşsun bence:cherry::cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 PM ----------

koskoca yamaha yaziyo abi görmüyon mu

:queen::queen::queen:
Sedat hiç güleceğim yoktu ..
Abartma ya o kadar sadece motor parçalarında titizimdir yoksa komple far arka çamurluk yan sanayi :cherry: ( o da motor yan falan yatarsa orijinaline verilen para heba olmasın diye :queen:)

:queen::queen::queen:
Sedat hiç güleceğim yoktu ..
Abartma ya o kadar sadece motor parçalarında titizimdir yoksa komple far arka çamurluk yan sanayi :cherry: ( o da motor yan falan yatarsa orijinaline verilen para heba olmasın diye :queen:)

öyle ama abi ben zincir dişli setini sana çin mali aldirtamadim illa orjin illa orjin az bile dedim yani:):)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:47 PM ----------

contaja varana kadar orjinal daha ne olsunki:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 PM ----------

pier abicim müsayitsen 2 dk msn e gelebilirmsin

ha piere küfür etmişsin ha bu soruyo sormuşsun bence:cherry::cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 PM ----------

koskoca yamaha yaziyo abi görmüyon mu

yamaha yazısını gördüm, belli olmaz yan sanayi olup yamaha yazabilir.
şerefsiz motorcu ybr 60 dedi, 30 luk takayım dedi. ondan sordum.
değiştirdimi oda şüpheli, başkasına baktırcam balataları

yamaha yazısını gördüm, belli olmaz yan sanayi olup yamaha yazabilir.
şerefsiz motorcu ybr 60 dedi, 30 luk takayım dedi. ondan sordum.
değiştirdimi oda şüpheli, başkasına baktırcam balataları

Evet arkdaşlar buradan bu uyarıyı da yapayım aslında ilk balatayı sahibinden bi satıcıdan almıştım üzeirnde yamaha etiketi vardı ama etiketinde çakma oldugu 2 km öteden anlaşılıyordu.Balatalarda kalitesiz duruyordu.İlk elden aldıgımda anlamamıştım ama eve getirdiğimde orijinal olmadıkları bariz belli oluyordu .
Değiştirmek için gittigimde ona bu balataları tedarik eden adamla konuşturdu beni adama dedim bunlar orijinal degil adam da aksini iddaa etti ama arkadaş sağolsun zorluk çıkarmadan paramı geri iade etti :cat:

banada geçirdi, küfür edesim geliyo ama burda olmaz, bariz hile var ne diyim haram olsun zehir zıkkım olsun.
senin topiğide konu dışına çevirdim kusura bakma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar