CBR600F Nasıl Touring'e çevrilir? Türkiye'de ilk Sisy Bar'lı 600F :)

CBR600F Nasıl Touring'e çevrilir? Türkiye'de ilk Sissy Bar'lı 600F :)

Evet arkadaşlar,

Uzun bir süredir Honda CBR600F marka motorumuzun uzun yol konforunu artçım ve canım eşim Yeşim için elverişli hale getirmek üzerine uğraşıyorduk.

Sonunda çalışmalarımız sonuç verdi ve 600F'i tam bir sport touring yaptık.:cat:

Önce bir çift yan (heybe) çanta aldık.

Sonrasındaysa el yapımı sissy bar yapma çalışmalarına giriştik:

- İlk olarak 1 adet otomobil koltuk kafalığı aldık.
- Arkasından motorun arkasındaki artçı tutamak parçasını söktük ve sanayideki birkaç tornacıyı turlayarak, söktüğümüz parçanın yerine koltuk kafalığını geçirebileceğimiz sağlam bir düzenek yapılmasını istedik. Ustayla uğraşa uğraşa, ölçüp biçip kaynatıp, paslanmaması açısından krom malzemeden parçamızı yaptık. Gayet de sağlam oldu.
- Son olarak estetik olarak göze hoş görünmesi açısından boyacıya gidip macun-boya-vernik işlemlerini de tamamladıktan sonra, " sissy bar - sırt dayama " bitmiş oldu.

İşin güzel yanı istediğiniz anda 2 dk içinde motoru tamamen eski haline getirebiliyorsunuz. :)

Yaratıcılık sınır tanımıyor bunu anladık ve işte size Türkiye'nin ilk el yapımı SİSY BAR'lı 600F'i !!!:thumleft:

wmat5c.jpg

709jys.jpg

a2828y.jpg

t5g4g4.jpg

YOLLAR BİZİ TUTAMAZ ARTIK!:queen:

(Not: Sonradan boyunu kısalttık, artık böyle anten gibi durmuyor.:p)

Son düzenleme:
emre walla tebrik ediyorum yaratıcılıkta sınır yok:cat:... yeşim onu ne kadar düşündüğünün farkında mı acaba:p

Kıroo :p

E madem bu kadar uğraşılmış , bir de topcase olabilir arkaya veyahutta küçük seyahat ıvırzıvırlarını taşımak için , yanlardaki softcase'ler gibi küçük bir çanta... Yakışır da :)
Hatta madem uzun yol için , gece görünebilmek için sidebar arkasına ekstra bir ledli stop takılabilir. :)
Bu arada güzel olmuş demeyi unuttum... çakma görünmüyor kaliteli olmuş.
Ilk içimden neler geçirdim :)P) , ama işçilik güzel olunca sırıtmamış.
Fakat şu an ayarı çok yüksek , anten gibi duruyor arkaya biri oturmayınca :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slm

Çok guzel olmus, plaka daha da guzel olmus.

evet bir ilk olmus ama ne olur kızma ben begenmedım.hatta yazık olmus dedım ıcımden.ama senın hosuna gıttıyse tabıkı problem yok.dedıgım gıbı ıcımden ne gecıyorsa onu yazdım.

vallahi çok şık olmuş... söz konusu ''eş'' olunca akan sular durur!!!!

ayrıca; hiç sırıtmamışta... işçilikte güzel olunca....

güle güle kullanın...:p

345

Güzel ilginç bi Çalışma En azından amaçsız saçma sapan bişey olmamış:cat: Yan çantalar ne marka? nereden aldın ? bende öyle bişey düşünüyorum da...

güzel olmuş ellerine sağlık yaratıcılık olmuş herkesin dediği gibi hiç sırıtmamış

Bu tür makinelerde bagaj olmayışı eksi,ama böyle yaratıcı olunca sorun hallediliyor benim aygırın sele altı 2 oda 1 salon :queen: 47 litre çantasıda salon salomanje kipa ya alış verişe gidiyorum :queen:

yeşim artık uyuya uyuya biner arkana :D:D abi artçı ayakları nereye koyuyo göremedim ya :s

gördüm gördümde dik oturunca nasıl basacak ayaklar onu kavrıyamadım rahatsız olmazmı yaw :s

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yolda yelken veya fren için paraşüt görevide görür..... :queen:

Ama güzel olmuş..Yaratıcılık.... İşte zevke göre uydurma diye buna derim.... Tebrikler... :cat:

Tebrikler bence süper olmuş :D hatta orjinalinde varmış gibi duruoo cok ii işcilik..

Emeğe herzaman saygım var ama benim pek hoşuma gitmedi ama eline sağlık baya bir uğraşmışsınız belli bilirim bu sanayi işlerini :queen: çok uyuz işler :queen:

emre walla tebrik ediyorum yaratıcılıkta sınır yok:cat:... yeşim onu ne kadar düşündüğünün farkında mı acaba:p

Teşekkür ederim. :) Farkında tabiiki, ben de onun beni ne kadar düşündüğünün farkındayım aynı zamanda:rendeer:

Kıroo :p

E madem bu kadar uğraşılmış , bir de topcase olabilir arkaya veyahutta küçük seyahat ıvırzıvırlarını taşımak için , yanlardaki softcase'ler gibi küçük bir çanta... Yakışır da :)
Hatta madem uzun yol için , gece görünebilmek için sidebar arkasına ekstra bir ledli stop takılabilir. :)
Bu arada güzel olmuş demeyi unuttum... çakma görünmüyor kaliteli olmuş.
Ilk içimden neler geçirdim :)P) , ama işçilik güzel olunca sırıtmamış.
Fakat şu an ayarı çok yüksek , anten gibi duruyor arkaya biri oturmayınca :cherry:

Sağol Görkem'cim :)
Topcase değil de, dediğin gibi küçük bir soft çanta düşünüyorum ben de arkaya. Zaten depo üstü çanta da olacak yola çıkarken. Sisy barın arkasına da bir reflektör yapışturmayı düşünüyorum gece görülebilirlik için. Sisy bar ayarını da dediğin gibi ben biraz daha kestirmeyi düşünüyordum ama, Yeşim böyle rahat ettiği için böyle bırakma kararı aldık.:cherry:

Çok guzel olmus, plaka daha da guzel olmus.

Sağolasın:rendeer:

evet bir ilk olmus ama ne olur kızma ben begenmedım.hatta yazık olmus dedım ıcımden.ama senın hosuna gıttıyse tabıkı problem yok.dedıgım gıbı ıcımden ne gecıyorsa onu yazdım.

Yok niye kızayım, zaten istediğim zaman çıkartabileceğim birşey. Görüntüden çok fonksiyonellik üzerinde durduk, yapmışken de yapabileceğimizin en estetiğini yapmaya çalıştık. :)

vallahi çok şık olmuş... söz konusu ''eş'' olunca akan sular durur!!!!

ayrıca; hiç sırıtmamışta... işçilikte güzel olunca....

güle güle kullanın...:p

Aynen öyle:queen:
sağol Ayberk'cim.:)

Güzel ilginç bi Çalışma En azından amaçsız saçma sapan bişey olmamış:cat: Yan çantalar ne marka? nereden aldın ? bende öyle bişey düşünüyorum da...

Teşekkür ederim. :)
Yan çantalar buradan:

http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=262&sub_cat_ID=0&cat_ID=83

güzel olmuş ellerine sağlık yaratıcılık olmuş herkesin dediği gibi hiç sırıtmamış

Teşekkür ederim.:)

CBR VFR olmuş :queen::queen:

Gibi gibi:cherry:

Bu tür makinelerde bagaj olmayışı eksi,ama böyle yaratıcı olunca sorun hallediliyor benim aygırın sele altı 2 oda 1 salon :queen: 47 litre çantasıda salon salomanje kipa ya alış verişe gidiyorum :queen:

Artık bu çantalarla biz de alışverişe gidiyoruz.:queen:

yeşim artık uyuya uyuya biner arkana :D:D abi artçı ayakları nereye koyuyo göremedim ya :s

gördüm gördümde dik oturunca nasıl basacak ayaklar onu kavrıyamadım rahatsız olmazmı yaw :s

Sorma rahatı yerinde, püfür püfür gidiyor arkada.:mrgreen:
Çantaları biraz daha geriye alınca problem olmuyor ayaklıklar. Ancak çantaları geriye alınca da arka sinyallere baskı yapıyor, bu yüzden büyük ihtimalle bir de soft çanta demiri yaptıracağım sanayide:cat:

Yolda yelken veya fren için paraşüt görevide görür..... :queen:

Ama güzel olmuş..Yaratıcılık.... İşte zevke göre uydurma diye buna derim.... Tebrikler... :cat:

Sağol Alp:)

Teşekkür ederim. :)

Tebrikler bence süper olmuş :D hatta orjinalinde varmış gibi duruoo cok ii işcilik..

Teşekkürler, onun için uğraştık.:)

Emre bu hep böylemi duracak arada bazen sökersin değilmi abiiciim..

Tabiiki, zaten sadece kullanacağımız zaman takılacak bunlar.:)

Emeğe herzaman saygım var ama benim pek hoşuma gitmedi ama eline sağlık baya bir uğraşmışsınız belli bilirim bu sanayi işlerini :queen: çok uyuz işler :queen:

Sağolasın, maksat iş görsün dedik.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar