Bu konuda başlık açmak da desteklemek olmuyor mu? Üstelik başlığı açan bir moderatör.
Yarışlar olduğu sürece MT bunu haber yapmak zorunda, kaldı ki bu bir haber değilde moderatörün kendi düşüncelerini taşıyan bir başlık da olabilirdi. Ben yazdığım mesajda kendi düşüncelerimi yansıttım, MT yönetiminin değil.
Eğer haklı olsaydın Sinan Sofuoğlu'nun babası bu yarışlara gelip podyumdakilere kendi elleriyle kupalarını vermezdi. Bu konuda en çok onun tepki göstermesi gerekmez mi?
Evet, en çok Sinan'ın ailesinin tepki vermesi gerekirdi. Fakat yakından tanımasakda ne kadar naif , muhafazakar ve milliyetci bir aile olduklarını biliyoruz. Yetkili kişiler tarafından ikna edilmeleri çok normal, Sinan'ın babası bu olaya devlet zeval görmesin mantığıyla dahi yaklaşıyor olabilir temiz kalplilikle.
Bu pistin eksikliğini ortadan kaldırmaz tabi ki. Ortada bir gerçek var, İzmit Körfez Pisti yarışmak için güvenli bir pist değildir. Peki sonuç olarak ne yapılması gerekiyor sence? Ülkemizdeki hangi güç İstanbul Park'ı yarışçılara açtırabildi?
Mehmet canım kardeşim, yani şunu mu diyelim? "Pist yarışmak için güvenli değil, ölme ihtimalimiz çok yüksek ama ne yapalım yarışacak başka yer yok"
İstanbul Park açılsın demiyorum, şimdilik çok zor. Ama Körfez Pisti'nin ıslah edilmesi çok mu zor? İmkansız mı?
Bu kadar güçlü bir ülke ve millet için yeni bir pist bile yapmak bence çok basit ve ucuz bir iştir. Onlarca pist parasını çiçeğe böceğe işlevsiz uygulamalara harcıyoruz.
Kaldı ki nedir yani harcanacak para ıslah için. Asfalt yenilenecek, 2-3 adam tutulup otlar temizlenip taşlar toplanacak, bir kamyon atıl durumda lastik getirilip etrafa dizilcek, bir iki kamyon kum dökülcek birde etraftan bira şişesi atılmasın diye tel çekilcek.
Vallahi biraz kasarsak biz ve iki üç büyük site daha birleşip bu parayı toplarız. İnsanda basiret olsun yeterki, yapmak istesin.
Herkes Süleyman Memnun adındaki şahsın ne mal olduğunu biliyor, adam onun bunun arabasının camına kaya fırlatıyor, ona buna fırça kayıyor, parası olan yarışmasın diyor ama buna rağmen adam federasyona başkan seçiliyor. Ben bu şartlarda bu konuların düzeleceğini hiç düşünmüyorum çünkü insanlar sadece şikayet ediyor ama iş protestoya gelince paşa paşa paraları bayılıp yarışa katılıyorlar
E ben ne diyorum canım kardeşim, yarışırsanız ve bizde gidip izlersek yönetim ve yanlışlar değişir mi? Sinan'ın vefatından hemen sonra kendimi yırtarak mesajlar yazdım sakın yarışmayın nolur gitmeyin diye, noldu bir yarışa bulgaristana gidildi aha dedim kendi kendime demek ki pisti onarıyorlar ondan yarışılmadı meğer göz boyamak içinmiş. Sonra herşey devam.
Yarışmasaydı kimse gidipde kapıda dursaydık yarışcılar ve seyirciler olarak, haber ajansları gelip çekse durumu ulusal kanallarda yer alsa. Bundan daha iyi haber mi olur?
Federasyona sormazlar mı o zaman "hayırdır kardeşim koyun gibi bu milleti kızdıracak kazan kaldırıcak ne yaptınız" diye.
Yazacak çok şey var aslında, hem yoruluyorum hemde boşuna yazıyormuşum gibi geliyor.
Yarışmadığım, yarışan bir yakınım olmadığı halde ben üzülüyorum ama yarışcıların umrunda değil.
Aslında
Bana ne, di mi?