Arkadaşlar, motorumu çıkarmadan bir ay önce buji, hava filtresi, zincir ve motor yağını değiştirdim. Anlayacağınız tam olarak bakımı yapıldı ve motor şu anda 5300 km'de.
1 ay içinde yaptığım 2 ölçümde de Ankara trafiğinde 100 km'de 3.2 lt benzin yakıyor.
Ölçümü nasıl yaptığımı merak edenler varsa anlatayım. Depoyu boğaza gelecek şekilde doldurttum. 335 km yaptıktan sonra yine tekrar aynı şekilde boğaza kadar doldurttum.Tam 10.8 lt benzin aldı. Dolayısıyla 100 km'de 3.2 lt benzin yakmış oldu.
Bir depo benzinle uzun yolda 570 km gidiyorum diyen arkadaşlar bunu söylerken hiç hesap yapmışlarmı? Depo rezerve ile birlikte toplam 12 lt benzin alır. Onların dediğine göre uzun yolda 100 km'de 2.1 lt benzine tekabül eder. Böyle bir yakışa değil 60- 70 km hız, 20-30 km'le gitseniz bile ulaşamazsınız. Uzun yolda 100 km hızın altındaki sakin kullanımlarda yapacağınız (12 lt benzinle) maksimum km 460-480 km arasında olur. Benim yukarıda bahsettiğim şekilde ölçüm yaparsanız motorunuzun şehir içinde ve şehir dışında ne kadar yaktığını sağlıklı bir şekilde ölçmüş olursunuz. Bu uçuk rakamlara kafanızı takıpta motorunuzun karbüratörüyle, hava ayarlarıyla oynamayınız.
Hepinize kazasız, keyifli sürüşler dilerim.