Rica ederim. Kafana takılan şeylere bildiğim kadarıyla açıklık getirmeye çalışayım.
Arai'nin resmine dikkatli bakarsan vizörün üst kısmında kaş hizasında plastik parçalar olduğunu göreceksin. Bu kask aynı Shark RSR2, Shoei X-Spirit vb. kasklar gibi safkan yarış kaskı olduğudan fazladan havalandırma opsyonuyla gelir. RX-7'nin plastik parçalarındaki sorun şu: Çoğu kasktaki gibi "aç / kapa" parçalar değil bunlar. Yerinden söküyorsun. Cebine koyuyorsun. Vizörde o kısımlar açık kaldığından haliyle havalandırma artıyor. Ancak o cebine koyduğun parçaları kaybetmemen lazım. Çünkü soğuk yağmur vs.'den dolayı o delikleri kapatma ihtiyacı hissedeceksin. Arai RX-7 kullanan bir şahısla doğrudan münasebetim sonucunda (oha adamla iki çift laf ettim desem daha kolay olacaktı galiba

) o parçalardan muzdarip olduğunu fark ettim. Kaybedersen pekala yenisini alırsın o parçaların, ama mesela bir Karadeniz turunun ortasındayken ne olacak ?
Ses konusuna da açıklık getireyim. Bütün yarış kaskları gürültülüdür. Shark RSR2 kullanıyorum, almadan önce internette yorumlarını çok okudum ve sesli olduğu yönündeydi çoğu. Bunu bilerek aldım. Aynı yorumlar Arai RX-7, Shoei X-Spirit ve XR-1000 için de var. Yukarıdaki paragrafta Arai RX-7'nin plastik parçalarından muzdarip olan arkadaşın Arai'den Schubert'e geçince "oh be, 200+ hızlara artık kulaklarım parçalanırcasına sese maruz kalmadan çıkabiliyorum" yorumuna bizzat şahit oldum.
Burada kilit nokta şu: Kulak tıkacı + yarış kaskı mı, yoksa Schubert mi buna karar vermek durumundasın. Bu konuda çok ciddiyim, inanmıyorsan sitemiz üyelerinden coq'la irtibata geçebilirsin, O sana nedenini benden çok daha iyi anlatabilir. Kulak tıkacı edinilmesi ve devam ettirilmesi zor bir alışkanlık bunu da itiraf edeyim.
Shoei X-Spirit ve XR-1000 konusuna gelince. X-Spirit en üst model yarış kaskı. XR-1000 ise bu kaskın "genel kullanıcı"ya uyarlanmış versyonu. Kim O? "O" sen ve ben oluyoruz. "XR-1000'le yarışa girilmez" diye bir olay yok. Ama amacın "yarış" ise(bu arada yarıştan pist yarışlarını kast ediyorum) X-Spirit bu amaca daha uygundur. Ağırlıkları hemen hemen aynıdır bu iki kaskın. Şuradan bakabilirsin
http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/motorcycle-helmet-weights.htm XR-1000 1610 , X-Spirit'de 1635 gram. Aramızda boyun kasları 25 gram farkı hissedecek kadar hassas olan yoktur herhalde

"Peki o zaman X-Spirit varken XR-1000'e ne gerek" dediğini duyar gibiyim. XR-1000'in varoluş amacı fiyatı. X-Spirit kadar pahalı bir kaskı herkese satamazlar. İşte XR-1000 tam o noktada fiyatıyla devreye giriyor.
Katip isimli arkadaşın ilk mesajında tanımını yaptığı gibi bir kask malesef henüz yapılamadı

Öyle bir kask ucuz olmasa bile Dünya'da en çok satılan kask olacağına da eminim. Şu anda kask seçimini yaparken malesef bazı yönlerden taviz vermen gerekiyor.
Anket için de biraz yorum yapayım. Bence insanlar bilgileri dahilinde bir sonuca varıp oy kullanmaktansa, idealdeki "ulaşılabilir cici kask" XR-1000 olduğundan çok oy atmışlar. Bunda Kenan Sofuoğlu replikasının sadece XR-1000 modeliyle geliyor olmasının da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Benim için de bu böyleydi 1 yıl kadar önce. Ama XR-1000'in iç şeklinin kafama uymadığını fark ettikten sonra farklı bir arayışa girdim. Şu an kullandığım RSR2 kafama çok iyi oturuyor ve tek muzadarip olduğum yanı sesi dolayısıyla kulak tıkacı kullanmak zorunda bırakıyor oluşu.