Karayollarından Cevap Geldi

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Arkadaşlar biliyorsunuz ölümlü bariyer kazalarından sonra protesto yaptık ve arkasından karayollarına şikayet dilekçesi verdik ve o şikayet maillerimize karayollarından cevap geldi artık yorumlar sizlerin

T.C.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Karayolları Genel Müdürlüğü

Sayı : B.11.1.TCK.0.15.02-42-461-1366 /10/ 4 /2009

Konu : Otokorkuluklar

Sayın Levent Çubukcu

Motosiklet sürücülerinin otokorkuluklara çarpması ve yaşamlarını yitirmesi konusundaki 10.03.2009 günlü dilekçeniz incelenmiştir.

Yapım ve bakımından sorumlu olduğumuz yollarda çeşitli çarpma testlerine tabi tutulmuş ve Avrupa Ülkeleri tarafından da uygulanmakta olan RAL-RG-620 standardında galvanizle kaplanmış (çelik ray, dikme ve takoz bileşenli) otokorkuluklar kullanılmaktadır.

Ancak, motosiklet kazalarının oluştuğu noktaların Belediye Başkanlıklarının sorumluluğu altındaki yollarda olabileceği düşünülmekte olup, bu durumlarda ilgili Belediyelere başvurulması gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

imza
Mehmet PEKER
Genel Müdür a.
Genel Müdür Yardımcısı

Demekki şehirlerarası yollarda motosiklet kazası olmuyormuş. Ne şanslı insanlarız.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Demekki şehirlerarası yollarda motosiklet kazası olmuyormuş. Ne şanslı insanlarız.

:)...
ama öyle değil mi.. bilinçsiz sürücü ne kadar fazla ise o kadar fazla kaza riski taşıyoruz..

şehir içinde 1000 tanesinin yanından geçiyorsak şehir dışında bir tanesinin yanından geçiyoruz..

doğal olarak kafadan tehlike %0,1 e iniyor..

eh iki bilinçsiz arasında olmak da nerden baksan on kat artırır tehlikeyi..
yani bizim kaza oranı aslında %,001 e düşüyor şehirlerarası yollarda.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı sevgili Mehmet Peker,bu açıklamanın altına imza atarken insan hayatının ülke karayolları,belediye,köy yolu vb.yerlerde tehlikede olması o yerlerde ayrı ayrı düzenlemenin gerektiğini belirtmiş.Sana insan hayatı diyoruz.Ülkemizde hayatımızı sürdürebilmemiz için bir bütün olarak önlem alınmalı ve sorumlular bireylere can güvenliği sağlamalıdır.(karayollarının sorumluluğu olan yerlerdeki yollarda viraj eğim hatası yok mu?Alt dolgu malzemesinin eksik atıldığı asfaltların 6 ay içinde çukur olduğunu biliyormusun?..sana daha birsürü örnek verebilirim)icraat lazım..Bu işler sana yazılan yazıya belediye sorumludur,muhtar sorumludur,benim bölgemde kaza olmuyor gibi abuk subuk cevaplar vereceğine laf kalabalığı olan sıfatınızı korkulukların düzeltilmesi için talimat vererek hakettiğinizi gösterin bizlere..Ayrıca motorsiklet kazalarının oluştuğu noktaların belediye başkanlıklarının sorumluluğu altındaki yollarda olabileceğini de düşünüp durma.Kaza her yerde olur bunu unutma. Saygılar.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı sevgili Mehmet Peker,bu açıklamanın altına imza atarken insan hayatının ülke karayolları,belediye,köy yolu vb.yerlerde tehlikede olması o yerlerde ayrı ayrı düzenlemenin gerektiğini belirtmiş.Sana insan hayatı diyoruz.Ülkemizde hayatımızı sürdürebilmemiz için bir bütün olarak önlem alınmalı ve sorumlular bireylere can güvenliği sağlamalıdır.(karayollarının sorumluluğu olan yerlerdeki yollarda viraj eğim hatası yok mu?Alt dolgu malzemesinin eksik atıldığı asfaltların 6 ay içinde çukur olduğunu biliyormusun?..sana daha birsürü örnek verebilirim)icraat lazım..Bu işler sana yazılan yazıya belediye sorumludur,muhtar sorumludur,benim bölgemde kaza olmuyor gibi abuk subuk cevaplar vereceğine laf kalabalığı olan sıfatınızı korkulukların düzeltilmesi için talimat vererek hakettiğinizi gösterin bizlere..Ayrıca motorsiklet kazalarının oluştuğu noktaların belediye başkanlıklarının sorumluluğu altındaki yollarda olabileceğini de düşünüp durma.Kaza her yerde olur bunu unutma. Saygılar.

kızma arkadaşım.. adamlar yıllardır bir kurulu bile bir kez toplayabilmiş değiller.. kızacak olduktan sonra kızacak o kadar çok şey var ki aslında...

cevap vermelerini bırak verdiği cevabı bile okuyarak vakit kaybetmeye değer mi tartışılır..

Sn Peker belediyelerin ne cevap vermesini bekliyor ki acaba...Aslında kendi de
inanmadığı bir konuyu başka yönlere çekerek işin çıkmaza girip ,bürokrasi çar
kında ezilip ufalanmasına çalışıyor ...
Yazıklar olsun ,kimse samimi olarak benim gücüm yetmez veya kamunun hizmet
kusuru vardır diyemiyorr...
Hepsi evliya yaa.....

Moderatör
Seçimlerde bu yolu niye yapmıyorsunuz diye adaylara sorduğunuzda bu yol karayollarının sorumluluğunda derler çıkarlar işin içinden. Karayolları da Belediye'ye atıyor demekki topu. Zaten bürokrasi denen şu şey Kurtlar Vadisindekinden daha da karmaşık...!

Mersin İl Temsilcisi
yarı cahil, her zaman tam cahiden kötüdür...
seni o makama oturtanı getiren trenin lastiğini &%+^^ e mi?

kızma arkadaşım.. adamlar yıllardır bir kurulu bile bir kez toplayabilmiş değiller.. kızacak olduktan sonra kızacak o kadar çok şey var ki aslında...

cevap vermelerini bırak verdiği cevabı bile okuyarak vakit kaybetmeye değer mi tartışılır..
sevgili asfalt meleği kızmıyorum..sadece adının altına sıfatını yazdığı adama hayıflanıyorum..zaten o açıklamaya imza atan adamın kapasitesi ne kadar olabilirki?Emekli olmak için vakit geçiriyordur kurumda..Çalışanlarda onu birşey zannedip dediklerini yapıyordur.

Sn Peker belediyelerin ne cevap vermesini bekliyor ki acaba...Aslında kendi de
inanmadığı bir konuyu başka yönlere çekerek işin çıkmaza girip ,bürokrasi çar
kında ezilip ufalanmasına çalışıyor ...
Yazıklar olsun ,kimse samimi olarak benim gücüm yetmez veya kamunun hizmet
kusuru vardır diyemiyorr...
Hepsi evliya yaa.....
senden ricam bir daha abuk subuk açıklama yapan mehmet peker denen adama sn diye başlamaman..sıfatına ne saygı duyuyorsun ki..adam insan hayatını hiçe sayıyor..ne 'sayın' ı yaaa...kim ki o?

Son düzenleme:
sevgili asfalt meleği kızmıyorum..sadece adının altına sıfatını yazdığı adama hayıflanıyorum..zaten o açıklamaya imza atan adamın kapasitesi ne kadar olabilirki?Emekli olmak için vakit geçiriyordur kurumda..Çalışanlarda onu birşey zannedip dediklerini yapıyordur.

senden ricam bir daha abuk subuk açıklama yapan mehmet peker denen adama sn diye başlamaman..sıfatına ne saygı duyuyorsun ki..adam insan hayatını hiçe sayıyor..ne 'sayın' ı yaaa...kim ki o?

bak belli kızgınlık kırgınlık var içinde.. (zorla kızdıracağım :) ) senden okumanı istediğim bir yazı var.. onu oku ona yaz..

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/58330-turkiyenin-basi-sagolsun.html

2. sayfada da benim kısa bir yazım var.. senden onu okumanı ve kendi düşüncelerini paylaşmanı rica etsem?

İt ite it kuyruğuna diye bir deyim vardır ya hani... Karayollarının koyduğu bariyer ayaklarının manyetik bir özelliği falan var herhalde, kendilerine doğru sürüklenen nesneleri geri itiyorlar çarpmasınlar diye :cat:

Karayollarındaki bu amcalara İspanya'da yapılan uygulamaları atalım, motosiklet yol güvenliği açısından bir şeyler görsünler belki dank eder,ne dersiniz ?

http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/57330-motorcu-dostu-bariyerler-madrid-de.html

asfalt meleği

O başlıktaki yazını okudum ve bir daha nerede yaşadığımı hatırlamış oldum. Sanırım değil resmini göndermek, adamları o bariyerlerin başına göndersek gene de değişikliğe gitmezler.

Son düzenleme:
bak belli kızgınlık kırgınlık var içinde.. (zorla kızdıracağım :) ) senden okumanı istediğim bir yazı var.. onu oku ona yaz..

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/58330-turkiyenin-basi-sagolsun.html

2. sayfada da benim kısa bir yazım var.. senden onu okumanı ve kendi düşüncelerini paylaşmanı rica etsem?
sayfa açılmıyor bir arıza var herhalde...actıktan sonra muhakkak ilgili yazıya cevabımı yazacağım..bu arada ben de ankaralıyım ve 5 senedir izmir deyim...

bizim bir kısım akrabamız da orada. ankara olmasaydı hayatımın geri kalanını orada geçirmek isterdim. ama yazları değil :)

O başlıktaki yazını okudum ve bir daha nerede yaşadığımı hatırlamış oldum. Sanırım değil resmini göndermek, adamları o bariyerlerin başına göndersek gene de değişikliğe gitmezler.

haklısın değiştirmezler..
ama sorun değil.. :)

adını bilmiyorum ama yazılarını fikirlerini biliyorum, sen hiç olmazsa on kişi değiştirirsin.. ben de on kişi değiştirebilirim.. belki böyle böyle olur..

belki de.. başka türlü olur. imkanımız olur.. o gün geldiğinde
elbet biz birşeyleri değiştirebiliriz.. değil mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar