ühüühühü mahvoldu motorum :(((

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar ewe getırmek dışında daha 1 kere bıle surmek nasıp olmayan motorum bir kez daha suremeden gitti uygun bi fiyata gpz 500 almısdım ama bı kac masrafı wardı dewırdaım komuru(suyun yaga karısmasını engelleyen hacat) elektrık tesısatı ws dewırdaım komurunu buldum ta gıttım sakaryadan aldım geldım sonra taktırmak ıcın ankaradakı en meshur motor usdalarından bırı olan hızır usdaya goturdum elektrıkde sorun wardı 3 4 km boyunca ittim 190 kg motoru sonra hızır usdadan aldıgım cewap bu ''ugrasamam baskasına gotur'' dedım usda etme eyleme nasıl goturuyum buraya zor getırdım barı elektrıgıne bı bak calısdır ewe goturuyum '' işim war urasamam'' sonra motor bı hafta acıkda yattı yagmuru iice yedi az once işden erken cıkdım dedım bı anadola atıyım aldıgım kısıye goturuyum o taksın oda 25 30 km uzakta sonra ordakı bı oto elektırıkcıden rıca ettım allah razı olsun kırmadı baktı calıstırdı motoru ama dedı motora su karısıosa 25 km gıtmez bende tmm dedım ew goturuyum barı kullandıgı en buyuk makına tıtan olan bırı olarak hayatımda boyle zewk yasadıgımkı hatırlamıorum o 3 km boyunca hayatımın en zewklı anlarını yasadım sesı hala kulagımda cınlıo sona ewe 1 km kala motor titreyerek calısmaya basladı ewe 300 m kala cısssssssssssssssssssssssss die bi ses :( attım kendımı motorun usdunden bi baktım ust kapaktan kopukler cıkıodu motor durdu her tarafından sular akıo bu nedemek yaktıkmı yanı motoru :( 20 lıralık parcayı takmadılar belkı 15 30 dakka surcektı motordan olduk :(( nedir bu arkadaslar yardım edın lutfen motor tekrar toplanabılırmı

Forumdan Uzaklaştırıldı
buyuk gecmıs olsun.
ufak bır parça buyuk arızalara yol acıyor, Sinek kucuk ama mıgde bulandırır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
lutfen anlayan arkadaslar yardımcı olsun nedır durum yaktıkmı motoru ne yapmak gerekır zarar nedır

şimdi senin olayı tahminimce şöle olmuştur.devridaim motorundan radyatör suyu kartele girmiştir.ztn kartel yeterince olan yağ su ile birleşince pistona baskı yapmıştır tahminimce piston kol çıkardı yada krank milini kırdı..yani normalde 2000cc yağ kapasitesi olan kartel 3000cc sıvı alınca bu sefer pistona yükledin.geçmiş olsun :( aynı şey bnm traktörde başıma gelmişti umarım öyle olmamıştır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
cok saolun arkadaslar motora bınmk nasıp olmadı bu 2.motorum 2 side hüsran

şimdi senin olayı tahminimce şöle olmuştur.devridaim motorundan radyatör suyu kartele girmiştir.ztn kartel yeterince olan yağ su ile birleşince pistona baskı yapmıştır tahminimce piston kol çıkardı yada krank milini kırdı..yani normalde 2000cc yağ kapasitesi olan kartel 3000cc sıvı alınca bu sefer pistona yükledin.geçmiş olsun :( aynı şey bnm traktörde başıma gelmişti umarım öyle olmamıştır.

offff yapma be kardes inşalla okadar onemlı bişi yoktur dıorum umudum yok ama ama yag kapasıtesı 4 lıtre ıcınde 2 lıtre yag wardı

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun, inş. çok ciddi hasarlar doğurmamıştır. Dostum yapmayın boyle hemen görünce damlamayın fiyatlar uygun diye. Baş ağrısından başka birşey değil. İnş. bu aldığın zevk son olmaz. Saygılarımla.

usta otur ağla be. Bence gerçekten büyük bi sorun var.Başıma gelse vallahi ağlarım(Allahtan bnm bionikte radyator yok , yağ da yok ) :)

cok saolun arkadaslar motora bınmk nasıp olmadı bu 2.motorum 2 side hüsran

offff yapma be kardes inşalla okadar onemlı bişi yoktur dıorum umudum yok ama ama yag kapasıtesı 4 lıtre ıcınde 2 lıtre yag wardı

yağ kapasitesini örnek verdim ama kapasitesinde düşük yağ kullanmakta daha tehlikeli :( siz ben o motoru yine bi analdol atın we güvenilir tamir sırasında sizi kazıklamıcak bi motor ustasına gidin..başka çaresi yok ne yazık ki....

Forumdan Uzaklaştırıldı
yağ kapasitesini örnek verdim ama kapasitesinde düşük yağ kullanmakta daha tehlikeli :( siz ben o motoru yine bi analdol atın we güvenilir tamir sırasında sizi kazıklamıcak bi motor ustasına gidin..başka çaresi yok ne yazık ki....

:( parcalayıp satcaz galıba baska care kalmadı gıbı gorunuo

usta otur ağla be. Bence gerçekten büyük bi sorun var.Başıma gelse vallahi ağlarım(Allahtan bnm bionikte radyator yok , yağ da yok ) :)

walla bırazda o benı taşısa ona karsı nefretten fazla sewgı duyardım ancak ozaman aglardım hralde ama yok bana kısmet olmaz motora ınmek

Son düzenleme:
dostum büyük geçmiş olsun benim tavsiyem motorun fotoların çek adam gibi bi servise git göster fotoları konuş anlaş işi bağla öyle götür. Sağlam bi servis bul anlıycağın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çok geçmiş olsun, inş. çok ciddi hasarlar doğurmamıştır. Dostum yapmayın boyle hemen görünce damlamayın fiyatlar uygun diye. Baş ağrısından başka birşey değil. İnş. bu aldığın zevk son olmaz. Saygılarımla.

dostum tşkler ama maddi imkanlar bellı olunca yapacak bişi yok bız herzaman başı agrımak zorunda olanlarız ....................... motor yenı toplanmısdı tek sorun o yüzük kadar parca dewırdaım komuru usda ben takmam ugrasamam dermi ya warmı bole bişi şimdi dahamı ıyı oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum büyük geçmiş olsun benim tavsiyem motorun fotoların çek adam gibi bi servise git göster fotoları konuş anlaş işi bağla öyle götür. Sağlam bi servis bul anlıycağın..

ahh ulan ah titanı bu kadar arayacagım 40 yıl kalsa aklıma gelmezdı 131 in arkaya atıoduk gıdıodu benım tamırcı war ama goturmesı sıkıntı ısde ıtsen ıtılmıo ceksen cekılmıo

arkadaslar tamirciyi aradım bişi olmamışdır dedii ama genede hic umudum yok :( yag azdı we su doldu ıcıne surtunmeden olayı harap olmusdur parcalar ıde dusunuorum :::( cok tıtresımlı calısıodu zaten

arkadaslar yokmu bole bı olay yasayan yardım lutfennnnnn

Son düzenleme:
adam üç kurus parasını çok istediği yüksek cc li motora vermiş, daha hevesini alamadan motor gitmiş ,kimbilir ne emeklerle kazandığı para heba olmuş , abimizde w harfinden bahsediyo... kusura bakma abi de bazı durumlar imla kurallarından önce geliyor bence.... herkesin maddi gücü sizinki kadar sağlam değil sayın abim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar