Arkadaşlar hiçbirini almadım
Yamalube 4-s 10w/40 semi synthetik diye bi yağ aldım bu yağı kullanan varmı ?
resimdeki 20w/50 ben 10w/40 aldım 17liraya.
İlk defa görüyorum ama gördüğüm kadarıyla Yamaha nın kendi üretimi bir yağ. Bu nedenle motor için uygun olacağını düşünüyorum.
arkadaşlar benim motorum mu yaptı bilmiyorum ama bende hep castrol power 1 scooter bu yağı kullanıyodum bi gün servis magnetec koy daha iyi dedi kendisininde ybr si var benimkinede hep bundan koyuyom hiç bişey olmuyo iyi yağ dedi iyi güzel koyduk motor 700 km sonra bozuldu çalışmıyo meğerse buji bozulmuş ateşliyo ama çok az onun için çalışmıyomuş motor sonra arkadaşlarla yağı bi indirdik yağ resmen parlıyo çok fena çapak yapmış sonra 5 tl ye açık yağ koyduk 50 km de onu kullandım sonra onu attımda magnetec neden böyle yaptı anlamış değilim
Castrol Magnatec araba içindir. Motorsiklet için ya 4T yağlardan ya da motorun modeline göre scooter için olan yağlardan var onlardan kullanmanız lazım.
Magnatec içeriside bulunan materyaller motor içerisinde koruma amaçlı yapışırken motosiklete uygun olmadığından dolayı aksama zarar verebiliyor.
Hatta bir ara castrolun yağ seçim sitesinde de honda cbf 150 için falan scooter yağı öneriyordu

Mail atmıştım ne iş diye, arayıp yanlışlık olduğunu, yarı sentetik olan Power 1 4T kullanmamı, madeni yağlardan uzak durmamı söylediler
usta 20w/40 biraz kalın değilmi? en azından 15W falan kullanmak lazım bence
Motorun kullanıldığı bölge ve o anki iklim şartlarına göre yağın kalınlığının uygunluğu değişebiliyor.
Hatta Apache'nin kullanım kitapçığını açıp bakarsanız, ortam sıcaklığına göre hangi kalınlıkta yağ kullanılması gerektiğine dair bir tablo olması lazım.
Mesela geçen yaz, izmirde bir yağ eksiltme problemi dolayısıyla servise uğrayıp yağ almak zorunda kalmıştım ve hiç 10/40w yağ yoktu

Hava sıcak olduğundan incelme nedeniyle kalın yağ kullanıyorlarmış