Mont ve Kask

Moderatör
Dün motoshow için eşimle birlikte yola çıktık akşam üstü. Ben Yenikapı'dan gidelim yağmur yağacak dememe rağmen, sırf yolu uzatalım diye eşim Topçular'dan Eskihisar'a geçelim, geze geze gideriz dedi. Son durak Bahçelievler'de arkadaşın evi. Gece konaklayıp sabah fuar alanına gidicez. İkimizde bir hafta önceki Bursa yolculuğundan sonra salya sümük hastayız :)Kazak üstüne boğazlı kazak, mont, montun üstüne deri mont (Normal deri mont), benimki fullface, eşiminki yarım kask. Eldivenler, yün içlikler vs.vs. Ha bir de eşimin sırtında sırt çantası :) Yağmura yakalanmadan aşırı rüzgarla boğuşarak vardık arkadaşın evine. Sabah fuara gittik, ilk hedef kask, sonra mont ve belki pantalon.

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44841
Prohel 6060 Airmesh
Yukarıda ki montu, (farklı bir firmadan) 2 adet aldığımızdan 150'şer Lira'ya, iki adet de LS2 kask, siyah vizörlü, 100'er Lira'ya aldık. Hepsine 560 dedi, ama eşim sıkı pazarlıkçıdır 500 verelim, sende bizden kurtul bizde senden der gibi adamı ikna ettik :)
Sonuç : Dönerken de yine aynı güzergahtan, Sirkeci-Harem,Eskihisar-Topçular ve Yalova yapalım dedik. Yadigar kask ve montları İstanbul'da bıraktık, İçimizdeki kazakları çıkardık, sadece montları giyerek ve bolca ıslanarak geldik. Neden bu kadar uzattığımı bende bilmiyorum, maksat montu ve kask'ı övmekti ama :) Kısaca mont alacaksanız, kışın üşümek istemiyorum diyorsanız bu mont gerçekten iyi. Yağmurdan ayaklarım botlarımın içinde yüzmesine rağmen, üst kısmında bir damla su yoktu ve üşümedik. Kask'a gelince siyah vizör yazın çok iyi olacak eminim, ama aydınlatması olmayan yollarda görüşü bir haylı etkiliyor. Kask ise, fiyatına göre gayet başarılı. İtina ile tüm MT ailesine duyrulur :)
Not : Bu arada eşime teşekkür etmeyi unuttum değil mi :) Sadece kask almak için gitmiş fakat eşimin eski patronundan söke söke aldığı ama bana sürpriz yapmak için söylemediği tazminatını emrime sunmasıyla :p hal böyle oldu.. Seni seviyorum be :)

Son düzenleme:
fuardan en uygun yollu alınacak ürünleri almışsınız tebrik ediyorum aynı kasaktan bende arkadaşıma aldık montunu daha öncedeen feyizoğlundan almıştık bizde 150liraya, güle güle kullanın.
zaten ls2 de prohellde revitin ürünleri yani kaliteli blginize.

güle güle kullanın.. bir yastıkta kocayın.. mutluluğunuz daim olsun.. :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yenge surpriz nasil yapilir iyi biliyor.:):cat:

Sadece giyerek eskitmeyi dilerim.Tipi güzel bir mont.Yengede nasıl durdu acaba?Çünkü fotoda kaslı bir görünüşü var.

Fuar falan da yalan oldu, gidemedik yine. İnternetten sipariş vereceğiz artık kaskı, montu. Tavsiye için teşekkürler Lucas, büyük ihtimal alacağım mont bu olacak ama kask için alternatif çok. Mesela şunlar yeni gelmiş:

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=45654

Nasıl bir markadır bu GDR? Güneş vizörü diğer ucuz kasklarda yok sanırım.

Fuar falan da yalan oldu, gidemedik yine. İnternetten sipariş vereceğiz artık kaskı, montu. Tavsiye için teşekkürler Lucas, büyük ihtimal alacağım mont bu olacak ama kask için alternatif çok. Mesela şunlar yeni gelmiş:

Çok iyi olduğunu söyleyemiyeceğim ben kullanıyorum..50 km hızın üzerinde vizörden rüzğar alıyor..Ama fiyat olarak makul...Fuarda inceleme fırsatını bulduğum kaslarda benim tavsiyem Nolan N103(300 euro) veya Nolan N102(260 Euro) modeli

Süper Moderatör (BBRR)
Çok iyi olduğunu söyleyemiyeceğim ben kullanıyorum..50 km hızın üzerinde vizörden rüzğar alıyor..Ama fiyat olarak makul...Fuarda inceleme fırsatını bulduğum kaslarda benim tavsiyem Nolan N103(300 euro) veya Nolan N102(260 Euro) modeli

bencde N102 debi tasarım hatası var.. güneş vizörü asıl vizörün üzerine apılmış yani güneş vizörünü kullanmak istersen elin mahkum çeneyi kapatacak ana vizörüde indireceksin .. oysa çeneden açılan güneş vizörlü kaskların en büyük avantajı çene açıkken güneş vizörünü indirip hem güneşten hemde börtü böcekten ve havada uçan diğer objelerden gözü koruyabilmendir. N103 te bu hata düzeltilmiş

Bu yüzden çeneden açılan güneş vizörlü kask alacaklar .. para var huzur var dienler aradaki 40-50 € farka bakmadan N103 alsınlar...

Moderatör

GDR'nin de LS2'nin de Çene açılır kasklarını inceledim.. LS2 'nin fiyatı 170-190 Lira aralığındaydı. Güneş vizörü kolay açılıyor ve oldukça kullanışlı. Ama GDR hem görünüş olarak hemde kullanım açısından bana cazip gelmemişti. GDR yerine LS2'nin çene açılır kaskını tercih edebilirsin. Fiyatı makul ve kullanışlı.

Fiyatına göre şu an alınabilecek en iyi kask Lazer LS6 galiba. Bir de şöyle birşeye rastladım:

http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=311&sub_cat_ID=0&cat_ID=72

NZI diye bir marka, sitesinden anladığım kadarıyla Norveç'li bir üretici. Bu kasktan kullanan ya da görüp inceleyen var mı?

Bu da olmazsa LS6 alırım herhalde. Güneş vizörü olmaması çok problem yaratır mı acaba?

**AFX kasklar var bir de. Kanadalı bunlar da. Sahibinden.com'da satılıyor, online alışveriş mağazalarında göremedim. Sitelerine bakılırsa kaliteli bir markaya benziyor:
http://www.afxhelmets.com/

Son düzenleme:
fuardan en uygun yollu alınacak ürünleri almışsınız tebrik ediyorum aynı kasaktan bende arkadaşıma aldık montunu daha öncedeen feyizoğlundan almıştık bizde 150liraya, güle güle kullanın.
zaten ls2 de prohellde revitin ürünleri yani kaliteli blginize.

hadi ya prohell revit ürünümü? ben yerli sanmıştım?

Adana İl Temsilcisi
öncelikle hayırlı olsun sevgili lucas.
bende,held marka mont var,prohell ile birebir aynı.resimden değil,dokunarak,yoklayarak inceledim.
bu arada,çeneden açılır kasklarla ilgili,herkesin gözünden kaçan yada fark etmediğiniz bir önemli ayrıntı var.çeneden açılır kaskların,çenesini kapattığınızda öndeki tarafı tutan tırnaklar vardır.GDR ve LS2 DELTA modellerinde,ben bu tırnakların plastik olduklarını gördüm.bu da şu anlama geliyor,kaza esnasında o plastik tırnakların kırılıp,kaskın önünün açılarak yüzümüzün zarar görmesi.mesala,COX va CABERG marka çeneden açılır kaskların o tırnakları,metaldir.takdir edersiniz ki zorlama esnasında,metal,plastiğe oranla daha dirençlidir.

bende daha yeni alpinestar rhoma drystar aldım...biraz tuzlu 585 YTLcik kadar ama olsun,konu güvenlik olunca kaçmıcan ;) hayırlı olsun dostum sizede...

Moderatör
öncelikle hayırlı olsun sevgili lucas.
bende,held marka mont var,prohell ile birebir aynı.resimden değil,dokunarak,yoklayarak inceledim.
bu arada,çeneden açılır kasklarla ilgili,herkesin gözünden kaçan yada fark etmediğiniz bir önemli ayrıntı var.çeneden açılır kaskların,çenesini kapattığınızda öndeki tarafı tutan tırnaklar vardır.GDR ve LS2 DELTA modellerinde,ben bu tırnakların plastik olduklarını gördüm.bu da şu anlama geliyor,kaza esnasında o plastik tırnakların kırılıp,kaskın önünün açılarak yüzümüzün zarar görmesi.mesala,COX va CABERG marka çeneden açılır kaskların o tırnakları,metaldir.takdir edersiniz ki zorlama esnasında,metal,plastiğe oranla daha dirençlidir.

Verdiğin detay bilgileri biliyorum abi, o yüzden Çene açılır kask almadım ben, alacak olsaydım da LS2 yada GDR almayı düşünmezdim açıkçası.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
lucas ailesi,hayırlı olsun güle güle kullanın,artık sende yengemize bir jest yaparsın öyle lafla olmas bu işler :rendeer:

Motosikleti
ZX12R
ls2 kaskdan memnun olmayan bi ben warım heralde..(LS2 cartoon beyaz)

50 km /s den sonra faşır fuşur rüzgar alıyor içine..artık basamıyorum..

gittik değiştirdik oda aynı..:salut:

paranı biriktir nolan al dedilerdi ama dinlemedik..:pr:

50 yi geçtinmi durulmuyor kaskın içinde..sanki kasırga war dışarda..:silent:

bizde bi şansızlık war ozaman..madem herkes memnun..:silent:

kafama sıkacaaam zatee...azkaldı;)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar