Hiç Radardan Ceza Yiyen Var Mı?

Merhaba arkadaşlar bügün gezmeye çıktım, bildiğim biryerde beni şaşırtmayarak yine radar duruyordu ve sanırım normal hızda geçtim ama tabi ekiplerin bulundugu yere gitmedigimden ceza aldım mı almadım mı bilmiyorum.Tabi bunun üzerine aklıma bir soru takıldı farz edelim sınırı aştık radar önden kayıt yapıyor bizim önde plaka yok ne olacak nasıl ispat edecekler o kişinin biz oldugumuzu tabiki ekiplerin yanına gitmezsek. bu yuzden bu konuyu açtım. yani acı da olsa bukonuda tecrubeleri olan arkadaşlar varsa yada bilgisi cevap yazarsa sevinirim.

Birde bizim hız limitlerimiz nerde nekadar?

kazasız günler...

kimse yok mu arkadaşlar. siteyi inceledim genelde radardan ceza yiyenler ekip tarafından durdurulmuş.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bügün gezmeye çıktım, bildiğim biryerde beni şaşırtmayarak yine radar duruyordu ve sanırım normal hızda geçtim ama tabi ekiplerin bulundugu yere gitmedigimden ceza aldım mı almadım mı bilmiyorum.Tabi bunun üzerine aklıma bir soru takıldı farz edelim sınırı aştık radar önden kayıt yapıyor bizim önde plaka yok ne olacak nasıl ispat edecekler o kişinin biz oldugumuzu tabiki ekiplerin yanına gitmezsek. bu yuzden bu konuyu açtım. yani acı da olsa bukonuda tecrubeleri olan arkadaşlar varsa yada bilgisi cevap yazarsa sevinirim.

Birde bizim hız limitlerimiz nerde nekadar?

kazasız günler...

kimse yok mu arkadaşlar. siteyi inceledim genelde radardan ceza yiyenler ekip tarafından durdurulmuş.

Arkadaşım radardan sonra bir ekip seni durdurmadığına göre olayı atlatmışa benziyorsun daha doğrusu limitlerde gidiyormuşsun demekki.:)

Hız limitlerini sorduğuna göre ehliyetin yok sanırım yoksa bilmen gerekirdi.:cat:

Ben yine de yardımcı olayım; motosikletlerde hız limiti şehir içi: 50 km/s, şehir dışı: 70 km/s ve otoyolda 80 km/s dir.

toraman dostum

yanlz ekipler1-2 km ilerde otoban girisinde ben otobana girmeden ilçe merkezinde oturdugumdan merkeze döndüm o sebepten. ayrıca ehliyet var ama hani polislerde esneklik olur ya mesela arabada 57-58 kadar sehir içi musade var onu kastettim askında.

şehirler arası yolda hız limiti 70 bunu söylim sadece diğerlerini bilmiyorum:)

peki plaka kayıt edilmeden radar cezası olurmu yada şahıs durdurulmadan

yani radarda duran adam arkamdan bakarak plakamı okuyup ceza kesebilirmi bana tebliğ olmadan,

Son düzenleme:

benim başıma gelmedi ama amcamın evine postayla ceza makbuzu gelmiş bi defasında. plakayı alıp cezayı kesiyolar. durdurup elinize veriyolar. durduramazlarsa bi şekilde haberdar ediyolar. (bu bir teoridir.)

radarda foto çekilmişse evede gelir iş yerinede.
hatta ekte bide resminizi koyarlar en karizmasından siyah beyaz

tamamda fotoda plaka yok ki?
cevplarınızı bekliyorum?

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hız 70, iş bitmemiş...:cherry:

ceza

yani radarda duran adam arkamdan bakarak plakamı okuyup ceza kesebilirmi bana tebliğ olmadan,
:rendeer:
sayın redali,:rendeer:
iyi günler seni, üzmek istemem ama benim kanaatim olabileceği yönündedir,tabiiki doğru bir olgu değil ama polis teşkilatı BU!!!!!!!:rendeer:

:rendeer:
sayın solmyr,
hız limitlerinde %10 a kadar ceza yazılmayacağını ifade etmişsiniz,bu bilgiye yaşayarak mı? yoksa bir yerlerden mi? Öğrendiniz?
:queen:

solmyr doğru diyor
otolarda 99 la giderken radara düşmüyoruz
her otoda yüzde 10 fazla gösterme payı var motoda da öyle
oto 99 la giderken bu hız gerçekte 90 dır(hemen hemen kiminde 88 dir vb:cherry:
yani 77 ile radara düşmezsin ama 78 olur dalgınlık tan hemen basar cezayı
yine de benim dediklerimi kesin saymayın ceza yersiniz sonra aman aman

jr.

ya kimse asıl soruya bakmamış. benim tahminim motora onu donuk olduğundan motorun plakasını alamaz ama cewirecek ekibe gri motosiklet diye anons eder. Siz arada bir sapaktan cıkarsanız arabanızın plakasına yazılır ewinize gelir ama motosikletle plaka alınamadığından ewinize gelemez. Zaten genelde radar çevirme arasında sapak olmaz. bu durumda endurocu olmak işe yarar =)

%10 olayı da doğrudur. ama başıma gelen olay şu şekilde:
normalde 70 olan yolda 90 mış gibi çewiriyolar yani 99dan itibaren..ben bu yolda 106 ile radara girdim (tabi ki beat diyl bu araba..biğtler radardan muaf motorlar =)) adam hız sınırını %50den fazla aşmışım gibi ceza yazdı itiraz edince de şöyle dedi: "burda hız sınırı 70" apışıp kaldım. 90dan itibaren çeviriyorlar halbuki ama yasal sınırı yolun 70

%10 da bildiğim kadarıyla yanılma payından değil yoksa sollama yaparkenki hızlanma gereksiniminden kaynaklanıyor. buna gore 90la giden aracı 99la sollarsan sorun yok. ama o da 99la gidiyosa sollayamazsın =)

Son düzenleme:
nihayet sorumu okuyan biri(jr) sagol dostum. diğer cevap verenlere de sagolun
daha yorum bekliyorum

ben bilgilendiriyim o zaman %10 ceza kesmemelerin nedeni sollama payıdır yani yüzde 10 taşıtlara sollama payı vererek geçiş yapmaları sağlanmaktadır tabi biz bu limiti sollama değilde normal olarak kullanıyoruz ki günümüzdeki hız kurallar gelişen teknolojinin çok gerisinde kalmıştır hızlı gitmek felaket olduğu gibi yavaş gitmkte felaket getirmektedir.yeni bir öneri getirildi meclise hız limitinin artırılmasıyla ilgili ama daha yasalaşmadı bu sınır 110 a çıkarılcak sanırım kesin olmamakla birlikte bencede 120 normal bir limittir gelişen teknolojiye göre.

arkadaşlar radar fotografınızı çekmiş olsun diyelim 140 la radara girdiğinizi varsayalım, radar çevirmesine gelmeden bir yöne ayrılırsanız ki genelde dönecek yer olmaz:) çok nadir bir kere başıma geldi ve kurtuldum. hiç bir şekilde adresinizi bulamazlar benden söylemesi.... ve ceza otomatik olarak iptal olur

limit olayı tama da arkadaşlar konuya dönelim lütfen radara yakalan dın ama ekiplere ulaşmadın yani plakanda radara kayıt olmadı şimdi ne olacak????????????

canawar arkadaş sagol,
baska yorumu olan..............

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar