yeni motosiklet alacağım yardım

arkadaşlar selam.
Öğrenmek amacı için 250 cc mondial chopper kullanıyordum.Şimdi iyi bi motor almak istiorum 600cc üzeri.Fakat bi konuda yardım istiyorum.Hız merakım yok uzun yolda rahat kullanışlı bi motor istiyorum.Chopper mı tavsiye edersiniz yoksa sport touring mi. hangisi daha rahat olur.Bide önericeğiniz bi marka varmı?
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar selam.
Öğrenmek amacı için 250 cc mondial chopper kullanıyordum.Şimdi iyi bi motor almak istiorum 600cc üzeri.Fakat bi konuda yardım istiyorum.Hız merakım yok uzun yolda rahat kullanışlı bi motor istiyorum.Chopper mı tavsiye edersiniz yoksa sport touring mi. hangisi daha rahat olur.Bide önericeğiniz bi marka varmı?
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER...

sport-touring ve touring araçlar yüksek torkludurlar.. eğer ben kendimi kaybederim derseniz güvenemiyorsanız bu konuda şaha kaldırır sizi çok rahat.. uzun yolda touring rahattır ama debriyaj trafikte çok yorar.. debriyaj maneti serttir bu motorlarda.. düşük torklu naked veya cruiser olabilir seçiminiz.. honda cbf'lere bir bakın bence.. cbf600s abs uygun bir seçim olabilir bence.. dl650 V-Strom abs de alternatif olabilir..

http://www.honda.com.tr/motosiklet/content/modeller/naked/cbf600s.htm
http://www.suzuki.com.tr/motosiklet/index.asp?sayfa=altkategori&urungrup=5&ids=20#

Son düzenleme:
honda 600f modelini çok araştırdım.aklımada ençok o yattı. Fakat beni biraz ürkütüyor şaha kaldırırım diye:cherry
Fakat bazı kullanan arkadaşlar rahat olduğunu söyledi.Debriaj ve denge sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.
ama surat merakım yok ağır ve gezerek motor kulanmayı seviyorum aca 600 f modeline yazıkmı ederim.Sonuçta bunlar surat moturu değilmi? Chopper modeleri çok rahat olmuyor sürüş açısından

8000-15000 tl

Son düzenleme:
Yamaha fazer Suzuki gsr600 veya Ducati monster öneriyorum..
Aralarında favorim gsr600 dür..

cbf 600 motorunu inceliyordum senin verdiğin linkten.Ya biraz görünüşü hoşuma gitmedi daha sportif bişeymi baksam acaba
gerçi bunun özelikleride tam bana hitap ediyor galiba.Peki bu tarz motorlar daha çok uzun boylu yani uzun bacaklı arkadaşlar içinmi? benim boy 175 yere sağlam basablirmiyim?
Bide lastik ölçüsünde 160/60 da 60 lasttiğin en kalınlığımı oluyor geniş lastikli düşünüyorum motorun dengesi çok daha iyi oluyormuş

Forumdan Uzaklaştırıldı
honda 600f modelini çok araştırdım.aklımada ençok o yattı. Fakat beni biraz ürkütüyor şaha kaldırırım diye:cherry
Fakat bazı kullanan arkadaşlar rahat olduğunu söyledi.Debriaj ve denge sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.
ama surat merakım yok ağır ve gezerek motor kulanmayı seviyorum aca 600 f modeline yazıkmı ederim.Sonuçta bunlar surat moturu değilmi? Chopper modeleri çok rahat olmuyor sürüş açısından

8000-15000 tl

her ne kadar 600f'lere sport-touring yakıştırması yapılsa da, alakası yoktur.. bu motorlardan daima uzak durun eğer racing kullanma merakınız yoksa..

çünkü 600f, vfr800 gibi racing şanzımanı üzerinde geliştirilmiş motorları düşük devirlerde kullanırsanız, zincir derken eksantrik vs. motor aksamı çok kısa sürede problem yaratmaya başlar.. sonucunda bakıma harcayacağınız paraların üstüne, bahsettiğiniz gibi sakin sürüşle birkaç sene içerisinde bu motorları hurdaya çıkarmış olursunuz..

gezi merakınız için cbf600s en doğru seçim olur.. selesiyle oturuş pozisyonu touring segmentinde olsa da, türü naked'dır.. 220kg'lik bir araç sonuçta.. ama alabiliyorsanız abs fren sistemi olan motordan şaşmayın derim, 2.el nt700v'de bakabilirsiniz.. gayet touring :)

http://www.honda.com.tr/motosiklet/content/modeller/touring/nt700v.html

her ne kadar 600f'lere sport-touring yakıştırması yapılsa da, alakası yoktur.. bu motorlardan daima uzak durun eğer racing kullanma merakınız yoksa..

çünkü 600f, vfr800 gibi racing şanzımanı üzerinde geliştirilmiş motorları düşük devirlerde kullanırsanız, zincir derken eksantrik vs. motor aksamı çok kısa sürede problem yaratmaya başlar.. sonucunda bakıma harcayacağınız paraların üstüne, bahsettiğiniz gibi sakin sürüşle birkaç sene içerisinde bu motorları hurdaya çıkarmış olursunuz..

gezi merakınız için cbf600s en doğru seçim olur.. selesiyle oturuş pozisyonu touring segmentinde olsa da, türü naked'dır.. 220kg'lik bir araç sonuçta.. ama alabiliyorsanız abs fren sistemi olan motordan şaşmayın derim, 2.el nt700v'de bakabilirsiniz.. gayet touring :)

http://www.honda.com.tr/motosiklet/content/modeller/touring/nt700v.html

Bu kanıya nereden vardın arkadaşım?
Duyumların mı bu şekilde yoksa bizzat denedin mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu kanıya nereden vardın arkadaşım?
Duyumların mı bu şekilde yoksa bizzat denedin mi?

tecrübeler ve bunları yaşayanların birebir anlattıkları üzerine motorların teknik verilerinden yola çıkarak bu duyumlarımı destekleyen ufak hesaplamalardan..

tecrübeler ve bunları yaşayanların birebir anlattıkları üzerine motorların teknik verilerinden yola çıkarak bu duyumlarımı destekleyen ufak hesaplamalardan..

Ben şimdiye kadar hiç böyle bişeyle karşılaşmadımda..
Acaba sana söyleyenler biraz abartmış olabilirler mi?
Sende bu gazla bu kanıya varmış olabilirmisin :)

ya benimde 600f kullanan bi arkadaşım vardı. oda alçak hızlarda kulanmış . 4.vitesi hiç geçmemiş bi problem yaşamamış ama benimki sadece duyum:cherry:

honda vfr 800 nasıl. 2. elinden bahsediyorum
sıfırı biraz hayal olur 2. eli bile bana biraz pahalı ama

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ya benimde 600f kullanan bi arkadaşım vardı. oda alçak hızlarda kulanmış . 4.vitesi hiç geçmemiş bi problem yaşamamış ama benimki sadece duyum:cherry:

zevk ve para senin, seçimlerinde elbet ki serbestsin.. benimki sadece tavsiye.. şöyle; nasıl ki bir motor vuruntu yapar ya da kurum toplar.. aynı hesap kabaca.. yüksek kompresyonlu bir motora yapacağın en büyük işkence düşük devir seyirleridir.. basıncı sıkıştırırsın içeride sadece.. ama elde var sıfır, nereye gider o kadar potansiyel enerji?

neyse, soruna yönelik.. touring rahatlığı zaten 600f' ve vfr800'de mevcut değildir.. tüm yük omuzlarına biner oturuş pozisyonundan dolayı.. bu şekilde de fazla uzun mesafeler kat edemez belliksiz veya montsuz vücut ağrısından pert olursun..

tavsiye edeceğim motorlar belirttiğim gibi istediğin amacına yönelik:
honda cbf600s, honda nt700v deauville, suzuki dl650 v-strom dur.. haydi iyi akşamlar..

zevk ve para senin, seçimlerinde elbet ki serbestsin.. benimki sadece tavsiye.. şöyle; nasıl ki bir motor vuruntu yapar ya da kurum toplar.. aynı hesap kabaca.. yüksek kompresyonlu bir motora yapacağın en büyük işkence düşük devir seyirleridir.. basıncı sıkıştırırsın içeride sadece.. ama elde var sıfır, nereye gider o kadar potansiyel enerji?

neyse, soruna yönelik.. touring rahatlığı zaten 600f' ve vfr800'de mevcut değildir.. tüm yük omuzlarına biner oturuş pozisyonundan dolayı.. bu şekilde de fazla uzun mesafeler kat edemez belliksiz veya montsuz vücut ağrısından pert olursun..

tavsiye edeceğim motorlar belirttiğim gibi istediğin amacına yönelik:
honda cbf600s, honda nt700v deauville, suzuki dl650 v-strom dur.. haydi iyi akşamlar..

ya bıraz delirtim seni galiba:)kusura bakma.
tavsiyelerin için sağol doğru söylüyorsun.ben senin dediğin modeler üzerinde duruyim.
off hem spor gözüksün hem rahat olsun hepsi birlikte olmuyor tabi:pale:
senin kulandığın motor nasıl?

ya benim anlamadığım bişey var.
ben şimdi naked tarzımı motor bakacam enduro mu yoksa tourning mi
bi markada enduro olan başka markada naked oluyor. Hangi tarz uzun yol motoru ve rahat oturma pozisyonu sağlar hem sürücü icin hem arkadaki yolcu için?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ya bıraz delirtim seni galiba:)kusura bakma.
tavsiyelerin için sağol doğru söylüyorsun.ben senin dediğin modeler üzerinde duruyim.
off hem spor gözüksün hem rahat olsun hepsi birlikte olmuyor tabi:pale:
senin kulandığın motor nasıl?

f800st kullanıyorum, motorumdan gayet memnunum.. en ağır hava koşullarında 1200km yol yaptım non-stop kıyıdan komple istanbul turu.. yıllardır zincir olayından sıkıldığım için devamlı yağlamaktan kayış ya da diferansiyel tahrikli bir motor arıyordum..
şöyle ki, torku çok yüksek.. eğer tecrüben yoksa hiç başlama diyeceğim bir motor.. 0-100km hızlanma 3.5saniye.. gerçekten tehlikeli.. abs'ler iyi çalışıyor, tek problem arka abs çok erken devreye giriyor.. bütün bmw modellerinde böyle.. bu da alışık olmadığım için acaba fazla mı fren yaptım acaba arkam tutuştan koptumu diye tedirginlik yaratıyordu ilk başta.. zamanla alışıyorsun..
3.6lt/100km ortalama yakıt tüketimiyle gidiyorum.. ama ilk aldığımda bir depoyla 5.2lt ortalama gördüğüm günler geçirdim zar zor 4.6lt ye düşürdüm.. istanbul trafiğinde dur kalk yüzünden.. geniş bir motor her zaman araçların arasından geçemiyorsun, aynaların çarpabilir..
250cc cruiserdan sonra pek tavsiye etmem kendi motorumu.. yıldız yokuşunda kaza tehlikesi atlattım, yerdeki ince toz birikintisini farkedemedim.. birbiriyle rampada yarışan belediye otobüslerini sollayıp geçiyim egzostdan zehirlenmeyim diye gazı biraz açmamla arka teker spine geçti.. fishtale denilen arkamın savrulmasıyla biraz çaba sonrası kontrolü topladım.. kısaca tehlikeli

Son düzenleme:
Sana tavsiyem hangi motoru seviyorsan onu kullan, her motor tarzının ayrı bir amacı vardır. Sen önce tarzını seç bence görünüş mü, hız mı, rahatlık mı? Birde almadan önce o motorun üstüne bir otur içine sinecek mi :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya benim anlamadığım bişey var.
ben şimdi naked tarzımı motor bakacam enduro mu yoksa tourning mi
bi markada enduro olan başka markada naked oluyor. Hangi tarz uzun yol motoru ve rahat oturma pozisyonu sağlar hem sürücü icin hem arkadaki yolcu için?

naked = günlük kullanıma yöneliktir artçı ve sürücü için konforludur..
touring = gezi motorudur en uzun mesafelerde maksimum konfor, şehiriçi sürücüsünü yorar
enduro = karma kullanıma yöneliktir, asfalttan çok off-road yani dağ tepe bayır, köy yolları asfalttan yoksun mekanların fatihidir.. konfor değil maksimum stabilite ve bu bozuk yollarda hakimiyeti sağlamaya yöneliktir, selesi yüksektir, konforludur fakat aşırı titreşimden bunu pek hissetmezsin uzun yolda kolların ve kalçan uyuşur.. boyun kısaysa şehir içi çok zorlanırsın..

blue-life : güzel kardesim paran var belki ama motosikletten anlamiyorsun biraz gelistir kendini(motosiklet bilgisi acisindan)yazik etme kendinede ailenede.

Sormak yerine ilk önce oku oku oku ögrenirsin emin ol neyin ne oldugunu, neyin sana uygun oldugunu. Direk soru sorma insanlara, cünkü insanlarin huyudur akil vermeyi cok sever bütün insanlar.
Sitede hersey mevcut daha önceki topicleri arastir neler tavsiye edilmis insanlara.
Vede en acisi zamaninda senin gibi alel acele motosikletini alip hicbir tecrübe sahibi olmadan motosiklet kullanmis arkadaslarin kaza haberleri yada en acisi vefat etmeleri.
Bizler bunlarin olmasini hicbir zaman istemiyoruz. Kullanamassin demiyoruz ne haddimize ! tabikide kullanabilirsin, hatta ilk gün 220 kmh bile yapabilirsin emin ol cok kolaydir 10 saniyeni alir (touring motosikletlerde süratlidir her ne kadar rahat olsalarda) !!!! ama ben senin dostun olarak bu aciklamayi yapmak zorunda hissettim kendimi.
Biraz düsün söylediklerimi...

Sana tavsiyem hangi motoru seviyorsan onu kullan, her motor tarzının ayrı bir amacı vardır. Sen önce tarzını seç bence görünüş mü, hız mı, rahatlık mı? Birde almadan önce o motorun üstüne bir otur içine sinecek mi :wiinkk:

motor almadan önce hayalim drag star ile başlamıştı.halada öğle sayılır onun için ilk motorumu chopper tarzı aldım.ama arkadaşlar hep bu tarzın yorucu ve manevrasının zor olduğunu söylediler bende kulandıkça biraz o kanıya vardım. sence drag star uzun yolda nasıl? benim tarzım chopper acaba vaz geçmesemmi?

düşük torklu naked veya chopper olabilir seçiminiz.. honda cbf'lere bir bakın bence..

Tork ve Beygir gücünü birbirine karıştırmışsın sanırım.

Herşeyden önce chopper değil, cruiserdır doğrusu.
Chopperlar el yapımı, kişiye özel motosikletlerdir ve TEK olurlar, seri üretim değillerdir. Classic görünümlü seri üretim makinelere ise cruiser denir.. Sizin söylediğinizin aksine cruiserların karakteristik özelliği her devirde YÜKSEK TORK vermeleridir. Düşük torklu makineler demek komik olur...

---

Konuyu açan arkadaşa önerimde cruiser sevdasından vazgeçmeden; Dragstar 650 ile devam etmesidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar