Ahmet abiye kesinlikle katılıyorum ve eklemek istiyorum
Şöyle düşünüyorum.örnekleme yaparak anlatmaya çalışacağım
şu an elimizde mevcut olan zat motoru ile saatte 80-90kmh ile yol aldığımızı düşünelim .
her 60 dk motoru dinlendirmemiz gerekir (kış ayında tabiki bu süre daha fazla uzayabilir) ama genelde yaz ayında geziler vs katılıp yol alırız.hava sıcak hararet artar, zaten hava soğutmalı motorumuz,buraya kadar bahsettiğim ellenmemiş zat motoru için geçerli.
şimdi modifiye edilmiş zat hakkındaki kişisel yorumumu yapıyorum.kasnak,lastik büyütmek,vs gibi yapılabilinecek cc arttırımı sonucu olabilecekler şunlar olacaktır.düşünün motorun içindeki tüm parçalar aynı ellenmemiş dişliler vs ,sadece dıştan oynama yaparak gücünü arttırdık,ve süratimizi 120-130 kmh çıkarabildik.motorun içindeki parçaların durumunu düşünebiliyormusunuz.motor çok çabuk şişecek ve yağ yakmalar hız kesmeler silkelemeler ,vs başlayacaktır.sık sık durma ihtiyacı olacaktır aşırı ısındığı için,diğerinde 60 dk verdiğimiz mola bunda 40 dk ya inecektir sonuç yine aynı. aynı noktadan 2 zatın aynı anda 130km mesafeye yola çıktıklarını düşünelim.oynanmış zat ilk 40 dk duracaktırama orjinali devam edecektir. ve 20 dk sonra soğutmak için mola verecektir.biri devamlı depar atıp dinlenecek diğeri orjinal olan hiç kasmada 60 dk yol alacaktır.sonuçta finish noktasına hemen hemen aynı zamanda gireceklerdir.yani amaç daha hızlı gitmek ise kısa vadede olabilir ama uzun vadede sorunlarla karşılaşmaya başlanabilir ve yazın göbeğini motorsuz ve tamircilerde gecirmek zorunda kalabiliriz.illaki 250cc isteniyorsa ellenmemiş bir 250cc alınması daha mantıklı çünkü tüm motor ve fren dizaynı ona göre güçlendirilmiş olacaktır.diye düşünüyorum.
Motosiklet benim için keyif aracı ve hobi ben fazla hızın çok riskli ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum,bana 60kmh-70kmh ile bile giderken büyük keyif veriyor.
Hele istanbul içinde süratli motor kullanmak acayip tehlikeli ben bu siteye üye olalı 4 ay oldu kaç kişi rahmetli oldu,
Trafik artık 1970 lerde ki gibi değil ,istanbulda motosiklet kullanmak çok riskli motsikletin koltuğuna oturup yola çıktığın an senden kaynaklı olmayan sebeplerden, %80 ölüm riskin var insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı onun için arkadaşlar çok yüksek hızlardan sakınalım kendimizi,
Kimse ben şöyle tecrübeliyim bana bişey olmaz,ben böyle sürücüyüm demesin 2 gün önce 12 yıllık profosyonel diyebileceğimiz yaz kış korumalıksız motosiklet kullanmayan kemal arkadaşımızı kaybettik ve artçısı (nişanlısı )olan bayan da bacağını kaybetti.herkez motorda her an başına böyle bişey gelecekmiş gibi düşünüp dikkatli olsun.hepimiz yaşlanıpta yatağımızda ölelim.
İnanın böyle feci olaylar beni motosiklete binmekten soğutuyor.hepimizin ailesi anası babası sevdiği kız arkadaşı karısı çocuğu var,tehlikeden olabildiğince kaçınalım,
Allah hiç birimize böyle acılar yaşatmasın,hiç birşey insan hayatından önemli değildir.motorlarımızı kurcalamayalım var olanla yetinip zevkimizi onunla tatmin edelim.buradaki zatçıların hiç biri motosikletini ticari amaç için bildiğim kadarıyla kullanmıyor
hiç bişey için acelemiz yok,varsın 80kmh yapsın ne acelemiz var gideceğimiz yere 20 dk geç gidelim ne olur ki.ama hayatta kalalım,
EĞER BAŞINIZI AĞRITTIYSAM ÇOK ÖZÜR DİLERİM.ŞU SON KAZADA BENİ BAYAĞI BİR ETKİLEDİ KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLARIM.ALLAH HERŞEYİ GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN.