8. EMOK festivali bu senede 2-5 temmuz tarihinde Bilecik-Pazar yerinde.İstanbul ve İzmir istikametinde gelecek motorcu arkadaşları çok keyifli yollar bekliyor olacak.2 güzargahtada motor seyahatı yaptım.Virajlar çok zevkli ve kontra tekniği için biçilmiş kaftan. Güzargah üzerinde çok fazla motor konvoyu olacağından bulamama riskiniz yok ve aynı zamanda.Festival gününe özgü EMOK tabelaları konuluyor.Aynı zamanda toplu sürüş kurallarını uygulamak gerekiyor.Yolda bazı çılgın motorcular yanınızdan "vınnn" diye geçebilirler.Aynayla arkayı sürekli kontrol etmede fayda var.Ayrıca motorcu dostlara korna ve el selamı verirken yüzünüzde tebessüm olacaktır.Su içme ve dinlenme molası verdiğinizde diğer motorcular yanınızda yavaşlayarak "bir sorun var mı yardım edelim mi?" şeklindeki yaklaşımlarına şaşıracaksınız.Bu nasıl bir 2 teker bağı hala çözemedim.
Yollar zevkli derken dar virajlı ve gizli mıcırlanmalardanda bahsetmek lazım bilhassa istanbul güzergaından gelenler Bilecik şehir merkezinden sonra erimiş asvaltla karşılaşabilir.Motoru yatırırken 2 kez düşünmekte fayda var!!!
Festival boyunca boşboş oturmak yok sürekli yarışmalar ve konserler var.Bazı çadır önlerinde hareretli teknik ve mekanik sohbetlerine ortak olduk.Ayrıca markaların standatlarında aksesuar alışverişi yapabiliyorsunuz.
En önemliside bölge ilaçlanarak haşerattan ve keneden arındırılmıştır.
asıl baba gruplar gece çıkıyor.Genel rock ağırlıklı efsane sanatçıların parçaları çalınıyor.Eski festivallerde en zevk aldığım grup "Kurtalan Ekspresti".

halat çekme yarışı kazanan gruba.Motor yağı,kask,zincir bakım spreyi,motosiklet sehbası gibi hediyler vardı.
cc katagorisine göre yavaş gitme yarışı...Ayrıca "Toptoplama,Motor üstünde ağızda yumurta taşıma,voleybol ve basketbol turnuvası,göl üstüne kürek çekme" tarzı bol bol hediyeli yarışmalar var.Yiyecek,içecek ve alkol fiyatları çok uygun gerçekten.
Geçen sene Emok a 1000 e yakın motor giriş yaptı.Buda artçılarla beraber 1500 kişiyi geçer anlamına gelir.
Emokun son günü tanıştığınız dostlarla dönüş yolunu paylaşırsınız.Ben Ayvalığa geçtiğim için o güzergahı kullanan onlarca motorla beraber taaa Ayvalık tabelasına kadar beraber gittik.
Sonuç olarak ben ömrümün yettiği sürece bu festivale gitmek istiyorum.Gerçekten ticari amaç gütmeden, 2 teker kardeşliği için yapılmış bir organizasyon.
Bu yazda siz GV ci dostlarımı bu festivalde görmek isterim.