Selçuk hesap doğrudur. Bende bugün elektrik-su-doğalgaz açtırma koşturmacasına motorla gittim. Eski benzinle 200 km. yapmışım tekrar fulleyim dedim. 25 TL.lik benzin aldım yani km.de 12,5 Kr yakmışım. Ama çok boşa çalıştırmalarım ve motoru ısıtmalarım olmuştu normalde daha da az yakıyor.
Bu arada arkadaşlar bugün motorsuz olsam hepsini bitiremezdim sanırım. Çünkü ordan oraya koşturmak gerekiyor, arabayla bile gitseniz her yere park edemeyip uzağa park etmeniz gerekiyor. Mesela bugün muhtara kaydımı yaptırmak için gittiğimde muhtarlığın pazarın içinde olduğunu gördüm, motorla değilde arabayla olsaydım ne yapardım nereye parkederdim diye düşündüm.
Ayrıca işlerimi bitirince İstanbul Motora götürdüm motoru. Hem sizin için sissy barı ve koruma demirinin fiyatını sordum. Sissy bara 140 Euro, koruma demirine ise 170 Euro diyor. Koruma demiri için pazarlık yapınca 300 TL'ye 6 taksit yaparım kredi kartına dedi.
Birde bakımlarını yaptırdım motorun, hava filtresini değiştirdim ve zincirini de değiştirdim. Komple dişlileride değiştirmeyi düşündüm ama usta birinci değiştirmede o kadar gerekmez, Gt 250r olsa belki ama GV 250'de ikinci değiştirmede dişlileri değiştirirsin dedi. Fiyatıda çok yüksek olunca dişlileri değiştirmedim. Zaten dişlileri kontrol ettirdim erime ve aşınma yok denecek kadardı.
Hava güzeldi genelde ama ara ara çok ufak damlalar düştü, o da ne biçimse çamurdu resmen motorun üzerinde nokta nokta çamurlar oldu. Birazdan da çıkıcam biraz daha dolaşmaya :cherry: