Honda Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

aynen bekliyoruz ne gelmez gelişmeymiş bu yahu:silent:
yukarıdaki olayı ne bugüne kadar gördüm nede duydum o motorun karbüratörü kurcalanmış gibime geliyor....

benzinin kartere dolduğunu ilk kez duyuyorum hazne derken karter mi kastetti acaba :) eğer gerçekten karter benzinle doluyorsa sibob tam kapatmıyordur sanırım sibob lastiği arıza verdi

uzgunum hazne dedigim karter olacak kusura bakmayın:cyclopsan...evet benzin kartere akıp yagın içine işlemis...zaten yag ince şu na su gibi olmustur....direkt yeni castrol yag aldım..servise bugun goturdum... aldıgım yagı katıp yag seviyesini ve genel bakımı yaptılar...sorun jigleyi çekip ısındıktan sonra kapatmamammış....teşekkür ederim arkadaşlar :cat:

uzgunum hazne dedigim karter olacak kusura bakmayın:cyclopsan...evet benzin kartere akıp yagın içine işlemis...zaten yag ince şu na su gibi olmustur....direkt yeni castrol yag aldım..servise bugun goturdum... aldıgım yagı katıp yag seviyesini ve genel bakımı yaptılar...sorun jigleyi çekip ısındıktan sonra kapatmamammış....teşekkür ederim arkadaşlar :cat:

başka motor olsa bujiyiyide yakardı neler gelmezdi başına.....
bizim innovalar çok sağlam maşallah ama bende jikle teli bekliyorum şu an açıp kapatırken ucundan kıvrıldı ve çok zor açılır kapanır oldu tel özelliğini kaybedince yenisini isitiyor mutlaka...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200

oooooooooo dostum:cyclopsan aklıma geldi ama yok artık dedim

kitabında okuduysan uzun süre jikle kullanımı yağlamayı etkilediği için piston çeperine zarar verir diyor başka motor olsa inana aline almıştın geçmiş olsun nasıl jikle ile gidersin yaa sende böyle yaparsan

5 ytl ile 88 km yol yapıyor buyrun sizler hesaplayın 1,740 litre yapmakta birde aldığımdan bu yana subap ayarı hiç yapılmadı bi arıza'da çıkarmadı ancak eski çekişi yok gbi innovamın nie öyle çözemedim yağ konusunada gelince 4bin 5bin arası değiştiriyodum bundan sonra 3bin km ye düşürcem..!

5 ytl ile 88 km yol yapıyor buyrun sizler hesaplayın 1,740 litre yapmakta birde aldığımdan bu yana subap ayarı hiç yapılmadı bi arıza'da çıkarmadı ancak eski çekişi yok gbi innovamın nie öyle çözemedim yağ konusunada gelince 4bin 5bin arası değiştiriyodum bundan sonra 3bin km ye düşürcem..!

cevran yağ değişim sürelerini bukadar uzatma 2000 idealdir bu arada senin motor kaç km deydi?

Motosikleti

:mrgreen: hoca sen ne yaptın ya 4000-5000km tabi çekiş kalmaz :) yağ filtresi yok bu motorlarda yağ max 2000km geçmeden değiştirilir

23247 km'de bujiyide sorarsanız n zmn değiştirdiğimi hatırlamam :D:D

ya aklıma gelmişken soraym hayrınıza biriniz resimli anlatırsa nasıl subap ayarı yapılır çok memnun olurum..!

Son düzenleme:
23247 km'de bujiyide sorarsanız n zmn değiştirdiğimi hatırlamam :D:D

ya aklıma gelmişken soraym hayrınıza biriniz resimli anlatırsa nasıl subap ayarı yapılır çok memnun olurum..!

Supap ayarı hakkında bi topik vardı kullanım klavuzunda yeterli açıklama mevcut..

Son düzenleme:
beyler gördüğüm kadarıyla topic gene uykuya dalmış her neyse,8000 bakıma vericem motoru 8000 bakımda ekstradan neleriniz değişti?

Motosikleti
beyler gördüğüm kadarıyla topic gene uykuya dalmış her neyse,8000 bakıma vericem motoru 8000 bakımda ekstradan neleriniz değişti?

8000 de bişey değişmez murat buji değiştir istersen çinlimi bu ya :D

4000 bakımından sonra benim innova düzeldi sabahları daha rahat çalışıyor sesi değişti daha bir güzel çıkıyor motul ile innovam kendine geldi.

Motosikleti
4000 bakımından sonra benim innova düzeldi sabahları daha rahat çalışıyor sesi değişti daha bir güzel çıkıyor motul ile innovam kendine geldi.

abisi senin motorun yağ olayını anlatabilmek için burda ortalıklar baya karıştı (ama sen hiç oralı olmadın:mrgreen:) burda boşa kafa patlatmadığımın ispatıdır yoksa kimseyi şahsen tanımam bi gıcığım yoktur, herkesin bildiğim kadarıyla yardımına koşmaktır amcım yağ önemlidir:cat:

yahu mustafa filtre miltre ıvır zıvır kanka onları dedim:p:queen:

kanka bidaki bakıma filtreye baktır eğer kötü durumda temizlenmiycek gibiyse değiştir (onu servis anlar) buji 8-10bin de bir kesin değiştir 15binde balataların 20binde lastikler değişir tamamdır tabi bunlar normal koşullarda geçerli ki sen temiz bakıyorsun

Son düzenleme:
senin motorun yağ olayını anlatabilmek için burda ortalıklar baya karıştı (ama sen hiç oralı olmadın:mrgreen:) burda boşa kafa patlatmadığımın ispatıdır yoksa kimseyi şahsen tanımam bi gıcığım yoktur, herkesin bildiğim kadarıyla yardımına koşmaktır amcım yağ önemlidir:cat:
Yardımların için sağol satoyama tekrar teşekkür ederim ortalık biraz karıştı herkes tepkisini gösterdi daha ne yapalım.hiç oralı olmadın demişsin bende mi bir kargaşa çıkartsaydım :cherry:

vay be subap ayarına baksen hele buğün açtım dediği yeri kafa şarj ettmedi bi türlü hemen yerine taktım :pr::cherry:buğün arka balatamı değiştirdim daha bi 5bin km giderdi de ah bi salaklık ettik değiştirdik işte lastik kenarına beyaz yanak taktık baya hoş oldu bizim burda çamurlu yer vardı tam üzerinden geçersen gaza yüklendim biraz motor sanki boşta yani N konumundaymış gibi ses geldi güzelde pati yapmış:cherry:HoNdA İnNoVa hayat onda..!:bounce:(sormadan edemiyeceğim tıngır tıngır diye ses geliyo egsoz tarafından acaba nereden geliyor)

Son düzenleme:
vay be subap ayarına baksen hele buğün açtım dediği yeri kafa şarj ettmedi bi türlü hemen yerine taktım :pr::cherry:buğün arka balatamı değiştirdim daha bi 5bin km giderdi de ah bi salaklık ettik değiştirdik işte lastik kenarına beyaz yanak taktık baya hoş oldu bizim burda çamurlu yer vardı tam üzerinden geçersen gaza yüklendim biraz motor sanki boşta yani N konumundaymış gibi ses geldi güzelde pati yapmış:cherry:HoNdA İnNoVa hayat onda..!:bounce:(sormadan edemiyeceğim tıngır tıngır diye ses geliyo egsoz tarafından acaba nereden geliyor)

ben söleyim o tıngır mıngır sesi alttaki eksozt koruması gevşiyor seninki muhtemelen düşmek üzeredir tam alt fren pedalının karşısı dediğim yer 4tane ince krom pul somun krom vida yada metal motor akü vidası ile sıktınmı hiçbişiyi kalmaz ama o parça gevşiyor nedense ..
bide kaça aldın balataları?benimde arka bitmek üzere ....

10 lira ya aldım takarken yayları gevşetipde takman gerekir yoksa hayatta girmiyo ya bu lastik kenarını nası yapcaktık bi türlü beceremedim :cherry:maşallah deyin senede lastik değiştiriyorum :queen::D:D
hea arkasına yazı yazdırcam çekerim resmini tosuno 2006 diye veya vedalar hep zamansızdır

kardes yakıt performansı super az yakıyor yanıı hızı desen oyle bır motora gore mutış vıbrasyon az kısacasıı super...:d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar