Muayene Hakkında

Herkese Merhabalar
Arkadaşlar bende mondial 125 zn marka motosiklet var
muayene için neler yapmam gerekiyor.
Araba da olduğu gibi berberimizde bir şeyler götürmelimiyiz ilk yardım çantası falan gibi
burada ki tüv biraz kıl ufak bir nedenden dolayı muayeneyi yapmıyorlar gerçi motosiklet sağlam hiç bir sorunu yok sadece muayene için neler yapmam gerekiyor

valla benimde muayeneye sokmam lazım motoru,günü geçti yanii.tama olarak bilenler varsa bilgi verirse seviniriz.

bildiğim bi şey varki abort egzosu geçirmiyor hatta affetmiyolar.. ben yaptırmadım ama bi abim yaptırmıştı egzosu değiştir gel demişler oda cayır cayır çıkma egzos arıyordu tek bilgim bu...

Biraz aranırsanız benzer bir konu açılmıştı geçenlerde daha detaylı bakabilirsiniz. Motosikletlerle birlikte götürmeniz gereken kaskınız sadece, ondan başka aracınızın sorunsuz olduğunu ummanız gerekiyor, frenlerinden farlarına her yeriyle.
Ayrıca www.tuvturk.com.tr adresinde nelere bakılacağı her tür araç için yazmakta.
Kolay gelsin, uzun bir sıra sizi bekliyor :)

Teşekkürler arkadaşlar
kısmetsiz haklısın uzun bir sıra bekliyor :)
otomobilde başımıza gelmişti 5 saat beklemiştik

Ben yeni yaptırdım. Baktıkları şey, frenler, ışık sistemi (park, kısa, uzun, selektör, sinyaller, fren lambaları) lastik diş derinliği. Aslında kağıt üzerinde işaretledikleri başka şeyler de var ama onların neler olduğunu göremedim.

Kaskınız kapalı ise sorun yok ama açık ve camsız kasklar için gözlük te istiyorlar. Ayrıca trafik sigortanız da olmalı. Muayene ücreti 63.72 TL. Eğer daha önceden bir ceza vb borcunuz varsa veya olabileceğinden şüpheleniyorsanız "fenni muayene için borcu yoktur" belgesini de önceden vergi dairesinden alırsanız işiniz kolaylaşır. (çünkü bazen borcu yatırsanız bile sisteme geç girdiği için orada borç çıkıyor ve TUV bu borcu tahsil edemediğinden git yatır gel diyebiliyor) Eğer borcunuz yoksa, bu belgeye ihtiyaç yok. Sadece muayene harcını yatırıp işleminizi yaptırabilirsiniz. Sıra konusu ise, otomobilden farkınız yok. Aynı şekilde sıraya girmek zorundasınız. Ama gider gitmez ilk işiniz sıra numarası almak (aman bu numarayı kaybetmeyin sıranız yanıyor) ve bu numaraya göre TUV'ün ofisinde ruhsat ve sigortanızla birlikte gerekli işlemi yaptırmanız gerekiyor. Ben Adana'da sabah saat 07:50'de oraydım ve sıra numarasını hemen aldım ama işim saat tam 10:00'da bitti. Kolay gelsin.

Mahallemizdeki genç kardeşlerimizden birisi bugün motosikletini muayeneye götürmüş. Km. göstergesi çalışmıyor ağır kusurlu diyerek muayeneyi onaylamamışlar. O da 20 TL.ye sorunu halletmiş iş yarına kalmış. Diyeceğim o ki oraya giderken uzun süre beklemeyi göze alacaksınız birde artık daha çok ayrıntılı muayene yapıldığı için motosikletinizdeki bütün aksaklıkları halledip öyle gidin.:cat: (Farlar, frenler, sele, km.göstergesi, lastikler, egsoz vs.) Allah'tan benim kafam şimdilik rahat çünkü muayene sürem Mart 2011 e kadar..:)

jr.

eet ben aracıma yaptırdım. 9 saat bekledikten soora adamın denemesinde farım patlarsa dama cıkıp ustume benzin dokcektim allahtan oole bişi olmadı.

Herkese Merhabalar
Arkadaşlar bende mondial 125 zn marka motosiklet var
muayene için neler yapmam gerekiyor.
Araba da olduğu gibi berberimizde bir şeyler götürmelimiyiz ilk yardım çantası falan gibi
burada ki tüv biraz kıl ufak bir nedenden dolayı muayeneyi yapmıyorlar gerçi motosiklet sağlam hiç bir sorunu yok sadece muayene için neler yapmam gerekiyor

senin ehliyetin varsa bulafımı üstüne alınabilirsin, yoksa sakın alınma,
motosiklette ilkyardım çantası bulundurulması zorunlu degildir tamamen istege baglıdır bunu ehliyet kursunda veya kitapçıgında öğrenmiş olman gerekir arkadaş.

bildiğim bi şey varki abort egzosu geçirmiyor hatta affetmiyolar.. ben yaptırmadım ama bi abim yaptırmıştı egzosu değiştir gel demişler oda cayır cayır çıkma egzos arıyordu tek bilgim bu...

motosikletlerde egzoz muayenesi yokki bu bana biraz saçma geldi.

Son düzenleme:
motosikletlerde egzoz muayenesi yokki bu bana biraz saçma geldi.[/QUOTE]

Gayet mantıklı çevre kirliliği sadece çevreye salınan karbondioksiti kapsamamakta çıkartmış olduğu standart dışı ses de çevreyi kirletmektedir. Egzostun normal standartlarda olmasının istenmesini sebeplerinden bir tanesi de gürültü çıkartmamasıdır.

az önce muayeneden geldim:)

yanınızda olması gereken şeyler

1.kask
2.trafik sigortası
3.ruhsat

bakılanlar

sinyaller,korna,farlar kısa uzun,şase ve motor numarası ve fren kontrolü.

ardından içeri alınıp farların ayarı kontrol ediliyor,benim kısalar düşük çıkmasına rağmen az kusurlu olduğu için geçer not aldı.

kask olmazsa geçemiyor kesinlikle,ve görevliye egsozların durumunu sordum.

genelde chopper tarzı motorların geçmediğini beyan etti arkadaş.

birde eskisi kadar uzun kuyruklar yok,motosikleti hemen aprona alıyorlar ben harcı yatırıp dışarı çıkar çıkmaz sıram geldi toplam yarım saat ancak kalmışımdır orada:cat:

Geçmiş olsun babaçi arkadaşım artık 2 sene muayeneyle işin yok artık.:)

Geçmiş olsun babaçi arkadaşım artık 2 sene muayeneyle işin yok artık.:)

aslında sadece sistemin işleyişine bakmaya gitmiştim,haftaya gidecektim.sağolsun oradaki görevli aprona alınca işler kolaylaştı.

dışarıda sıra uzun ve aprona girmeden işlemlere başlayamıyorsunuz:cat:

aslında sadece sistemin işleyişine bakmaya gitmiştim,haftaya gidecektim.sağolsun oradaki görevli aprona alınca işler kolaylaştı.

dışarıda sıra uzun ve aprona girmeden işlemlere başlayamıyorsunuz:cat:

Neye niyet neye kısmet iyi olmuş işte muayenen aradan çıkmış.:cat:

yok be özelleşmeyle alakası yok ben yaptırdım hiç bi sorun çıkmadı yanında kaskını götür hepsi bu...

benım motorda abart değil ama kuyruk altı egzosu var,
sannırım sorun olmayacaktır,,,
(orjınal değil yani)

birde plaka???

plaka kuyruk altında olunca sorun oluyormu??

geridemı olmalıı???

arkadaşlar gazetede okuduğum bir yazıya göre mart ayından itibaren muayeneler randevulu sistem olacakmış internet aracılığı ile randevu alınabilecekmiş böylece bekleme olayı ortadan kalkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar