Neden Otomobil Değilde Motosiklet Biliyor Musunuz

Neden motor, arabayı virajda yatırın bakalım yatıyormu, arabanın önünü kaldırabilirmisiniz. Arabada vücudunuzu kullanabilirmisiniz yani arabada sağa yatarak araba sağa gidermi???? Ben kendimi arabada emanet duruyor gibi hissederim, ama motorda onunla bütünleşirim. İkiside bizi biryerlere götürür, ikisinin yeri de muhakkak farklıdır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neden motor, arabayı virajda yatırın bakalım yatıyormu, arabanın önünü kaldırabilirmisiniz. Arabada vücudunuzu kullanabilirmisiniz yani arabada sağa yatarak araba sağa gidermi???? Ben kendimi arabada emanet duruyor gibi hissederim, ama motorda onunla bütünleşirim. İkiside bizi biryerlere götürür, ikisinin yeri de muhakkak farklıdır.

Otomoblde lastiklerin ne kadar, hangisinin kaydığını hissedersin,direksiyonun tepkisini alırsın,frenlemede ön-arka kilitlenmenin sınırı olur,Abs varsa devreye girdiği anı bilirsin,Esp ile viraja daha yüksek hızla girebilirsin...
Unutmayın motorsikletteki elektronik oyuncaklar otomobilde önce yaygınlaşır siz sonradan görürsünüz.

Otomoblde lastiklerin ne kadar, hangisinin kaydığını hissedersin,direksiyonun tepkisini alırsın,frenlemede ön-arka kilitlenmenin sınırı olur,Abs varsa devreye girdiği anı bilirsin,Esp ile viraja daha yüksek hızla girebilirsin...
Unutmayın motorsikletteki elektronik oyuncaklar otomobilde önce yaygınlaşır siz sonradan görürsünüz.

Otomobili zevkli hale getirmek için böyle elektronik oyuncaklar yaparlar işte.

Tek başına olmam motosiklete daha da bağlıyor beni. Her halükarda motorumu yeğlerim fakat otomobillerin bazı üstünlüklerini de teslim etmek gerek. Evlenip çoluk çocuğa karışsam araba alırım. Motorum da arasıra gezmek için kenarda durur herhalde.

Tek başına olmam motosiklete daha da bağlıyor beni. Her halükarda motorumu yeğlerim fakat otomobillerin bazı üstünlüklerini de teslim etmek gerek. Evlenip çoluk çocuğa karışsam araba alırım. Motorum da arasıra gezmek için kenarda durur herhalde.

Ben de senin tam tersiyim, 11 yaşımdan beri araba tepesindeyim,motora ancak sıra geldi:rendeer:

Hiç bir arabayı dar bir patikada kullanamam.
Hiç bir arabayı çamura batırıp tek başıma çıkaramam.
Hiç bir arabayla motosikletle geçtiğim yerlerden geçemem.
Hiç bir araba, motosikletteki özgürlük hissini yaşatamaz.

motorum benim atımdır. bacaklarımın arasında olması yeter. gücünü hissederim. arabada kafeste gibiyim.

İzmir'de yaşıyorsun ozaman bir CC veya sadece Cabriolet alacaksın o zaman:p

Gerçekten de otomobil kullansaydım üstü açık olanları tercih ederdim. Ama öyle bir hevesi olanlar için üstü açık modellerin - üstü sonradan açılmış Anadollar hariç - pek ucuz olduğu söylenemez.

"Motosikletle gezerken herşeyi öteki araçlarlardayken gördüğünüzden tamamen farklı görürsünüz. Arabayla gezerken hep kapalı bir yerdesinizdir ve alışık olduğunuzdan, araba penceresinden gördüklerinizin televizyondakilere benzediğini fark etmezsiniz. Pasif bir gözlemcisinizdir ve sizinle birlikte sıkıcı bir kafes içindesinizdir.
Motosiklette bir kafes yoktur. Herşeyle doğrudan temastasınızdır. Artık izlemekten öte, sahnedesinizdir; bunu kuvvetle hissedersiniz. Ayağınızın on santim altında vızıldıyan asfalt gerçektir, her zaman üzerinde yürüdüğünüz şeydir, oradadır; öyle bulanıklaşır ki gözünüzü üzerinde odaklayamazsınız, ama istediğiniz an ayağınızı aşağı indirip dokunabilirsiniz ve dolaysız bilinciniz hiçbir şey, hiçbir yaşantıyı kaçırmaz."

Robert M. Pirsig http://tr.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Pirsig

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=zen+and+the+art+of+motorcycle+maintenance&nr=y&pt=zen+ve+motosiklet+bakim+sanati

sen hiç off road yapmadın herhalde.yada seyretmedin.sana tavsiyem seyretmen adamlar nereden gidiyor gorursun.birde kıyaslama okadar saçma geldiki bana bende hem araba var hem motor ikisinide zevki ve yeri ayrı.şimdi ailece kalabalık bir yere gideceksiniz ki en az 4 kişisiniz motorla nasıl gitmeyi duşunuyorsunuz.arabada kendini kafeste hisseden arkadaşlara 3,20 cabriolet modelini tavsiye ederimbakalım ozaman nerede hissedecekler.tepelere çıkamayan arkadaşlara navaro tavsiye ederim istedğiği yere çıkarlar

tamam kafes yok amma o ayağını uzatıp dokunduğun asfaltta boylu boyunca sürüklenme ihtimali de pek ama pek çok :) :)

ya şu kafes tabirini sevmiyorum beyler. motosiklet kullanan otomobil kullanmayacak ya da sevmeyecek diye bi şey yok. herkesin mesleği her zaman motor kullanmaya da müsait değil ayrıca iş harici gittiğiniz her yere de motorla gidemezsiniz.
ayrıca yeterince tecrübeli ve ileri sürüş tekniklerini bilen bi sürücüyseniz otomobil kullanmaktan da inanılmaz bi zevk alabilirsiniz tabi ki +150 hp bi otomobil bu keyif katsayısını arttıracaktır.

katılmıyorum, arabada motorda, BENİM İÇİN çok önemli, her ikisinede aynı değeri verir, aynı gözle bakarım, ayrım yapmam bn:p her ikisinede aynı tutkuyla, özgürlük hissiyle bakarım. motorla çalışan hemn herşeyi öle severim,
akileos'un dediği gibi, of roadda araban çamura saplandığında, çekme halatlarıyla kurtarmak, devrildiğinde hep beraber düzeltmek, motocrosstan daha eğlenceli BENCE, (ben ofroad yapmadım, ama izlerken aldığım keyif o kadar çok ki, yapsam. . . :rendeer:)

Araba ile viraja girmekten korkmazsınız, limiti bellidir eğer denediyseniz limit aşıldığında toplama şansı vardır,4 tekerden en az 2'si yola tutunur ,ama motorsiklette limit aşılırsa elinizdeki 2 tekerden de mahrum kalırsınız.

4 teker bedenini 2 teker ruhunu hareketlendirir işte sırf bu yüzden...

Mersin İl Temsilcisi
yok yooook,
benim motorum herşeyden farklıdır. araba sevmem. mecbur kalmazsam bırak kullanamyı, binmem bile.
kafesin her türlüsü kafestir. fark yapmaz...
haaa bedava verseler alır mıyım? alırım..
satar kafama göre bir kaç motor alırım...

varsa hibe etmek isteyen, makbuz kesmeden bağış kabul edilir :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar