Yamaha Ovetto Mbk (2 zamanlı) aşırı benzin yakıyor

sen kiç 2zamanlı motor kullanmadın galiba.2zamanlı motor performanslı ama yakıtı baya fazla yakan motorlardır.10liralık benzinle 4zamanlı motorlar 100km'yi zor görüyo şu benzin pahallığında:cherry:

Evet abi kullanmadım ama bu kadar tahmin etmedim 10liralık benzinle 60km az geldi:) bu yapar 100km 5-5.5litre yakıt çok değilmi yahu amanınının.:queen::pr::p

Evet abi kullanmadım ama bu kadar tahmin etmedim 10liralık benzinle 60km az geldi:) bu yapar 100km 5-5.5litre yakıt çok değilmi yahu amanınının.:queen::pr::p
Ne 5-5.5'u 7-8 deseydiniz bari, bu kadar olur! Yakacağı bu motorun 3-3.5L arası, bende GPR 125 var, devamlı hızlı kullansam 4.5 ancak yakıyorum, ki arkadaşın ki 100cc scooter...

Arkadaş yazmış 10liralık benzinle 50-60km gidiyorum diye hesap ortada. Tamam okadar yakmalı ama motorunda problem var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamun aleyküm
iki zamanlı için iki kat güç üretmesi ilk bakışta düşünülebilir ama benzin ile dışarı atılamamış eksoz karıştığı için verimsizlikten dolayı bu iki kat düşer. Ancak bu verimsizlikten dolayı yakıtı iki kat fazla yakmaz bir miktar fazla yakar.
Eğer ateşleme elektronik ise ona bakmaz gerekebilir. Ateşleme mıknatısının olduğu yerde bağlantısı normal midir? Pozisyonu/Duruşu normal midir?
Ben bu tip pratik bilgileri çok bilmetebilirim ama bahsettiğim iki başlığa bakmanızı tavsiye ederim.
hayırlı ünler dilerim

arkadaşım motorun guzel ve cook seri motor 100km 4.4.5 civarında yakar seri olamsından ve iki zamanlı olması nedeniyle bende minsk 125 e var iki zamanlı 100km 4.4.5 arası yakıyor az yakmasını istiyorsan dort zamanlı motor seri istiyorsan iki zamanlı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Km göstergesi çalışmıyor ama tahminim 10 ytl ile en fazla 60 km falan gidebiliyorum, oda en fazla :)

Motorun aldıktan sonra çok problemli olduğu için motorcu hava filtresi , buji , ve bir çok parçayı değiştirdi , ayarladı.
Acaba değiştirdiği parçalardan birimi uymadı böyle çok yakıyor , araba kadar yakıyor ya , tek rakibim uçaklar hahaha :)
Motor çalışırken ve düşük hızlarda titreme ve vibrasyon var ama yüksek hızlarda öyle bir sorun oluşmuyor , bu hava filtresinin uymamasından kaynaklanabilirmi yada neden , bir şey bilmediğim için saçma sapan şeylerden bile şüphelenebiliyorum :)

Motorun özellikleri şunlar --
2 silindir
Maximum güç - 2,09 kW / 6750 rpm
Maximum torque- 2,98 Nm / 6500 rpm
Sıkıştırma Oranı : 10,7:1
5 beygir

Sonuçta bu problem için farklı bir tamirciye götürücem motoru ama , amacım biraz olsun nerelerden kaynaklandığını çözüp motorcu karşısında tam kek pozisyonuna yatmamak , :)

kız hem 2.09 kw demıssın hem 5 beygır demıssın :D silindir olayını katmıorum bıle 2 kw ortalama 3 beygıre tekabul eder ama 2 zamanlı bı motor 3-5 beygır olcaksa ne anladım o ısden hem cok yakacak hem 4 zamanlıdan daha ezık olacak motor gucu konususunda waaaaaa ::D:D

Bende de var o motordan seninki kadar yakmasada basınca yakıyor..ama nadir bulunan makinadır bws motorludur deli kaçar keyfini sür bence kırmızıda bi allahın kulu yaklaşamıyor...racingler hariç:)

Dostum bence de motosikletin ne kadar yattığı da önemli.Ama başka motosiklet alırsan da satma.Topla güzelce bin.2 zamanlının tadı başka.Dükkanda kullandığımız mobylette çok hoşuma gidiyor.Benim motosikletim 125 cc o 50 cc.Ama aşağı yukarı aynı yakıyor sanırım.:) ama 50 cc motor için performans bu kadar.Çok yakması normal ama seninkinde biraz anormallik var sanırım.Aktarma organlarıda önemli bir etken olabilir.

2 zamanlılarda benzine yag katıyolar o yagı nası ayarlıyolar bilen varmı:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar