Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sevgili ARBETUS arkadaşım motoru fazla kullanamadım.5400 kmde ama genede full bir bakımdan geçireceğim.sorun çıkarabilecek tüm parçaları tamir çantama koymadan yola çıkmayacağım.2001 yılında Almanyadan gelme KTM marka motorumun Bozüyükte çalınmasından sonra hiç birm zaman maddi olarak rahatlayıpta şöyle güzel bir motor alamadım.ama garajımda 3 tane çinli motorum var.biri scootor diğeri sky team enduro vede cooper mondial 250 MCT.mondial hariç diğer motorlar 50000 km devirdi. daha taş gibi.bir çoğu çin malı yürümez dediler ama ben türkiyeyi iki sefer tur attım.onun için çin malı diye bir kompleksim yok açıkcası.yolda kalır endişemde yok.Allahın izni ile daha hiç yolda kalmadım desem yeridir.Ama senin motivasyonun beni çok memnun etti.inşallah yola çıkmadan önce görüşürüz.selam ve saygılar.

sevgili ARBETUS arkadaşım motoru fazla kullanamadım.5400 kmde ama genede full bir bakımdan geçireceğim.sorun çıkarabilecek tüm parçaları tamir çantama koymadan yola çıkmayacağım.2001 yılında Almanyadan gelme KTM marka motorumun Bozüyükte çalınmasından sonra hiç birm zaman maddi olarak rahatlayıpta şöyle güzel bir motor alamadım.ama garajımda 3 tane çinli motorum var.biri scootor diğeri sky team enduro vede cooper mondial 250 MCT.mondial hariç diğer motorlar 50000 km devirdi. daha taş gibi.bir çoğu çin malı yürümez dediler ama ben türkiyeyi iki sefer tur attım.onun için çin malı diye bir kompleksim yok açıkcası.yolda kalır endişemde yok.Allahın izni ile daha hiç yolda kalmadım desem yeridir.Ama senin motivasyonun beni çok memnun etti.inşallah yola çıkmadan önce görüşürüz.selam ve saygılar.
Abi demek sakarya'dansın. Bana yakınmışsın Bende Gebze'de ikamet ediyorum. Bu hafta Sonu sunavlarım için Sakrya üniversitesine Yani esentepe 'ye gelicem.
Keşke görüşebilsek. Sınavlardan dolayı benim gözüm hiç birşey görmez sanırım.

Sakaryaya 70 km uzaklaıkltaki Taraklı ilçesindeyim.inşallah ileride görüşürüz kardeşim.

fikir

arkadaşlar ben mct 250 aldım ama nası bi şekil yapsam karar veremedim bi koruma demiri sağlam bi far yada bi fikriniz varmı bi yardımcı olun şu kardeşinize

Beyler, yakın zamanda 2.el MCT250 almış arkadaşlara sormak istiyorum;
Alım-Satım masrafları yaklaşık ne kadar tutuyor? (Noter)

birader ben 1 ocak 2009 da aldım 183tl noter tuttu 30sigorta 70 de takipçiye verdim..toplam 283 lira para verdim...

Son düzenleme:
35 ytl arkadaşım :) tek eksiği açma kapama düğmesi onuda kendim alıcam :)

geçmiş olsun kardeşim. tam olarak anlatır mısın ön mü arka mı? amortisör tam olarak nereden kırıldı? Arka amortisörü şaseye bağlan saplama kırılıyor genelde. ucuz bişey o yollarım takarsın. Seninki tam olarak nereden kırıldı??

saol arbetus kardeşim...tam olarak arka sağ amortisör şaseye bağlanan parçasıydı kırılan sonra komple amortisör yok oldu :D...anlıcağın yeni amortisör şart :( ama nerden ne kadara bulurum hiç bi fikrim yok bu konuda yardımına ihtiyacım var :S şimdiden teşekkür ederim ilgin için !

saol arbetus kardeşim...tam olarak arka sağ amortisör şaseye bağlanan parçasıydı kırılan sonra komple amortisör yok oldu :D...anlıcağın yeni amortisör şart :( ama nerden ne kadara bulurum hiç bi fikrim yok bu konuda yardımına ihtiyacım var :S şimdiden teşekkür ederim ilgin için !

Bildiğim kadarıyla tek ssatılmıyor çinlilerin amortisörü. Senin için sorucam bağlantı parçası da lazım mı sana?

arkadaşlar ben mct 250 aldım ama nası bi şekil yapsam karar veremedim bi koruma demiri sağlam bi far yada bi fikriniz varmı bi yardımcı olun şu kardeşinize

birader ben 1 ocak 2009 da aldım 183tl noter tuttu 30sigorta 70 de takipçiye verdim..toplam 283 lira para verdim...

Eyvallah usta.. İşte bunu merak ediyordum. Bazıları 350 lira tutuyor falan demişte..!! Abartmışlar demekki. :)

herkese izmirden selamlar....
bende yeni girdim bu aleme...ama şimdiden heyecan sardıı....
Haftaya ehliyeti alıyorum inşallah...
Motor aldık ehliyet yok çok kötü bişey....

Saol,teşekkür ederim....
Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim..250 mct ile uzun kmler yapmış arkadaşlar bana motorun bakımı ile ilgili dikkat etmem gereken konulardan bahsederse sevinirim...Sonuçta ne olursa olsun düzenli bakımını yaptığımızda problemlerin çoğunu önceden engelleyebiliriz.

Merhaba Arkadaşlar,
Garip bir problemle gene karşınızdayım :)

Karbiratör içerisindeki diyafram hava aldıgı için motor gaz yemiyor ve düzensiz çalışıyor.

diyafram ufacık bir parça hiçbir mekanik özelliği yok ama hiçbir bayi satmıyor, illaa karbiratör almam gerekiyormuş oda 300 ytl civarında.

diyafram bulabilecegim bir yer varmı veya aynı problemi yaşayan arkadaşlarımız varsa ne yaptılar ne yapabilirim.

selam arkadaşlar geçen motorla uzun bi yol yaptım ve yine yağ akıttı
geçen bi tamirini yapmıştım ama keçeleri yanlış takmışım grintirik sıcağa dayanıklı keçe kestirmem gerekiyordu uzun yolda da yağ akıttı şimdi tekrar yaptım ve sıcağa dayanıklı ve orjinalinden kalın keçe kestirdim ve bunu fotoğrafladım bakalım yükleyebilecekmiyim fotoları ilk fotoda eskisini falçatayla kazıyıp yenilerini ekleyeceğiz ve bu gördüğünüz saç iki taraflı keçe olacak
http://img88.imageshack.us/my.php?image=85126046cu5.jpg

bu resimde motordan bi görüntü ve bu keçeli parçayı nereye koyacağimizi gösteren bi resim daha ekleyeceğim

http://img108.imageshack.us/my.php?image=15740369dm7.jpg

bundan sonra da rotoru takıyoruz ve içine civatasını takıp hava tabancasıyla sıkıyoruz bunu da çıkartırken bu civata çikacak sonra da çektirmeyle çikartacaksınız

http://img88.imageshack.us/my.php?image=22990796qb5.jpg

şimdide rotordan marşa giden zinciri takıp kapağı iyice otortacağiz

http://img88.imageshack.us/my.php?image=36624025ag7.jpg

son olarak kapağin altında bi delik var ve orada birtane küçük tıpa olması lazim o eğer yoksa oradan da yağ kaçırır ve genelde oradan kaçırıyor oraya küçük bi conta sıkıştırıp kapağı kapatalım bu resimden o conta koyulacak yeri fark etmişsinizdir umarım

http://img108.imageshack.us/my.php?image=32293463ub1.jpg

şimdi debriyaj pedalı ve ayaklığı takalım

hepsi bu kadar hadi hayırlı yolculuklar

selam arkadaşlar geçen motorla uzun bi yol yaptım ve yine yağ akıttı
geçen bi tamirini yapmıştım ama keçeleri yanlış takmışım grintirik sıcağa dayanıklı keçe kestirmem gerekiyordu uzun yolda da yağ akıttı şimdi tekrar yaptım ve sıcağa dayanıklı ve orjinalinden kalın keçe kestirdim ve bunu fotoğrafladım bakalım yükleyebilecekmiyim fotoları ilk fotoda eskisini falçatayla kazıyıp yenilerini ekleyeceğiz ve bu gördüğünüz saç iki taraflı keçe olacak
http://img88.imageshack.us/my.php?image=85126046cu5.jpg

bu resimde motordan bi görüntü ve bu keçeli parçayı nereye koyacağimizi gösteren bi resim daha ekleyeceğim

http://img108.imageshack.us/my.php?image=15740369dm7.jpg

bundan sonra da rotoru takıyoruz ve içine civatasını takıp hava tabancasıyla sıkıyoruz bunu da çıkartırken bu civata çikacak sonra da çektirmeyle çikartacaksınız

http://img88.imageshack.us/my.php?image=22990796qb5.jpg

şimdide rotordan marşa giden zinciri takıp kapağı iyice otortacağiz

http://img88.imageshack.us/my.php?image=36624025ag7.jpg

son olarak kapağin altında bi delik var ve orada birtane küçük tıpa olması lazim o eğer yoksa oradan da yağ kaçırır ve genelde oradan kaçırıyor oraya küçük bi conta sıkıştırıp kapağı kapatalım bu resimden o conta koyulacak yeri fark etmişsinizdir umarım

http://img108.imageshack.us/my.php?image=32293463ub1.jpg

şimdi debriyaj pedalı ve ayaklığı takalım

hepsi bu kadar hadi hayırlı yolculuklar

Kardeşim emeğine sağlık. Ama söylemek istediğin şey klingirik conta. tabakalar halinde satılır ve kalıba göre kesilir.

mad_blue
Gecekten Emeğine Sağlık Hakikaten bilgilendiriçi oldu resimler bi harika hemen arşivledim.
Yanlız buradaki Delik tahliye olabilirmi belkide gercekten buradan yağı tahliye etmesi gerekebilirmi

klingirik evet böyle yaziliyo galiba neyse birde hocam orası tahliyesi olabilir ama buranın içinde yağ oluyo oraya yağ gelecek yeride bulamadım valla motorda bi problem var ama tam anlamadım bugün istanbul turu yaptım ve yine yağ kaçırmaya başladı bunu en iyisi iyi bi ustaya getirmek galiba ben ne yaptimsa olmadı başka bi problem var anlaşılan 3 farklı usta yapamadı izmitteki serviste yapamadı bende yapamadım ne oldu bu motora anlamadım yaw bi yola gidemiyom yakacam en sonunda onu

klingirik evet böyle yaziliyo galiba neyse birde hocam orası tahliyesi olabilir ama buranın içinde yağ oluyo oraya yağ gelecek yeride bulamadım valla motorda bi problem var ama tam anlamadım bugün istanbul turu yaptım ve yine yağ kaçırmaya başladı bunu en iyisi iyi bi ustaya getirmek galiba ben ne yaptimsa olmadı başka bi problem var anlaşılan 3 farklı usta yapamadı izmitteki serviste yapamadı bende yapamadım ne oldu bu motora anlamadım yaw bi yola gidemiyom yakacam en sonunda onu

Aynı sorun benim motordada var ama öyle aman aman bir yağ kacır ma yok altunzade den zeytinburnuna geliyoum her saban motoru park ettiğimde iki veya üç damla bi yağ damlatıyor hatta motorun altına kap koydum ne kadar yağ damlatıyor diye üç damla bilemedin dört.
Sabahın erken saatinde yola cıktığım için motoru biraz sıkıştırıyorum mecburen o sebepten olabilir gibi geliyor bana.
Bir Arkadaş burada yazmıştı Bu motorda burç yok tamamen rulman üzerine kurulu mekanik aksam var diye acaba sebep bu da olabilirmi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar