2009 Honda Transalp

Transalp üzerindeki kordinatların nereyi gösterdiğini merak ettiniz mi hiç?
Google Earth'a yazın bakalım :mrgreen:

Valla gırdım ama yanlıs mı gırdım bılmıyorum ama Daglık bı yerde bır yol cıktı ?? Eger dogru gırdıysem ??
Sanırım Alp dagları :)
44° 19' 24.53" N, 6° 48' 22.33" E

Son düzenleme:
f 650 gs dakara benzemiş mavi renklisi.
Eski klasik transalp'le bu kıyaslanamaz ya bunu ayrı bir model olarak çıkarsalarmış keşke..
Bir de önceki mesajlarda gördüm, tel jantın bir kullanma nedeni de esneme payı olması..

Ön sağ karenajda yazan koordinatlar dikkatimi çekti.
Modele adını veren Alp dağlarında, Fransa-İsviçre sınırına yakın bir nokta . Fotoğrafa bakıldığında çok zor bir parkur değil sanki. Ama karenaja koordinat yazmak ilginç.

Ön sağ karenajda yazan koordinatlar dikkatimi çekti.
Modele adını veren Alp dağlarında, Fransa-İsviçre sınırına yakın bir nokta . Fotoğrafa bakıldığında çok zor bir parkur değil sanki. Ama karenaja koordinat yazmak ilginç.

Zaten burda parkurun çok zor olduğunun pek önemi yok yıllar önce günmüzdeki motosikletlerin ve teknolojinin hiçbiri yoktu. Bugün de desemki yamaha xt500 kimse dönüp yüzüne bakmaz mesela ama bu motor defalarca dakar yarışı kazanmış ve yıllarca dakarda yarışılmıştır nedeni ise gerçekden sorunsuzdu :)demek istediğim gerçekden adını kanıtlamış bir makına 80 li yıllarda firmaların en büyük hedefiydi.
Ve honda bunu bu segmentte transalple yaşadı adınını aldığı alp dağlarını sorunsuz geçen ilk motordu transalp alpleri geçmek okadar kolay değildi o zirvelere ulaşınca motorların donduğu bile olurdu o yılların soğuklarında transalp bunu başardı ve adını ( Alpleri direg geçiç )olarak koydular ve bence 20 senelik mazisinde bence sınıfının en iiside diyebiliriz :cat:
Ama ne varsa eskilerde var diyorum bu dizayna pek içim ısınmadı daha güzel olabilirdi :farao:

Son düzenleme:
ya gerçekten niye jantı tel bu motorun bi söyleyin ki

"Dele endüro değildir , çünkü jantları alaşımdır . alaşımlar kırılır , endürolar kırılmaz çünkü güzeldir , dele de güzeldir ama kırabilir. Bu yüzden endüro değildir. Tel jant sert darbede yamulur , sökülür düzeltilir , yolumuza gideriz ama delenin cantları kırılır , oturur üzülürüz." :)

benim transalpim bundan daha güzel :flower:::blusssh:
Motoru resmen bozdular,eski kasaya ABS,elçik ısıtma,enjeksiyonu ekleyip devam diyecekti.Tekerleklerin boyutlarını küçültmekle daha çok naked bir makinayı çağrıştırıyor.

Zaten burda parkurun çok zor olduğunun pek önemi yok yıllar önce günmüzdeki motosikletlerin ve teknolojinin hiçbiri yoktu. Bugün de desemki yamaha xt500 kimse dönüp yüzüne bakmaz mesela ama bu motor defalarca dakar yarışı kazanmış ve yıllarca dakarda yarışılmıştır nedeni ise gerçekden sorunsuzdu :)demek istediğim gerçekden adını kanıtlamış bir makına 80 li yıllarda firmaların en büyük hedefiydi.
Ve honda bunu bu segmentte transalple yaşadı adınını aldığı alp dağlarını sorunsuz geçen ilk motordu transalp alpleri geçmek okadar kolay değildi o zirvelere ulaşınca motorların donduğu bile olurdu o yılların soğuklarında transalp bunu başardı ve adını ( Alpleri direg geçiç )olarak koydular ve bence 20 senelik mazisinde bence sınıfının en iiside diyebiliriz :cat:
Ama ne varsa eskilerde var diyorum bu dizayna pek içim ısınmadı daha güzel olabilirdi :farao:

Nereden kopyalayıp yapıştırdın Mert :pppp

Son düzenleme:
Moderatör
Eskiden de sevmezdim, hala da sevdiremedi kendini bana..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar