bayanlar motosikleti neden tercih etmiyor?

türkiyede bayanların motorsiklet kullanması emniyetlimi ???

• Kullanılan toplam oy
    123
Anketi açan arkadaşım, "eğitilmeleri şartıyla" diye bi şık koymuş.Bu şeye benziyo, " pitbullar evcilleştirilmeleri şartıyla insan içine salıverilebilirler".Kimseye şart koşamassın, eğitim "şart" değil "gerekliliktir".Niye "eğitim" alması gerektiğini anlayamayan birini zorla eğitmeğe çalışsan ne olur ki? ( Ya da güzel bi söz var "zorla sı... " neyse vazgeçtim:) )

bende bi bayanım ama tam anlamıyla motor delisiyim.motorla giderken o rüzgarı hissetmek bambaşka bi zevk.:cat:

eski kız arkadaşımı motor kullanırken düşünemiyorum. her sabah saatlerce hazırlanan saçlar, makyajlar, üzerine giydiği modaya uygun kırışıksız tertemiz kıyafetlerle motorla gezinti yaparken düşünemiyorum. yarım saat yolculuktan sonra ne kadar temiz olur bilemem.
bunu dışında bayanların motor kullanmalırını destekliyorum. hatta trafikteki bütün sürücüler bayan olsa. Hiç bir bayan sürücünün size yol vermediğiniz için kırmızı ışık ta yolunuzu kesip elinde levyeyle size saldıracağını düşünmüyorum.

Yaa arkadaşlar bizim dağdan indim şehire tipli erkekler varken bayanlar araba kullanmaya korkuyo bide motor kullanmaları çok zor bence

bayanlar tabii ki motor kullanabilmeli ama gerek refleks gerek dikket gerekse motora hakimiyet konularında bizden çok daha fazla dikkatli olmalılar.. şunu da söylemeden geçmeyeyim ben motor kullanırken trafikte yaşadığım tehlikelerin yüzde doksanı araba kullanan bayanlardan olmuştur

arkadaşlar bunun herşeyle alakası var.yani kro cenneti bu ülkemizde ne yürüyerek ne de arabayla rahat rahat dolaşabiliyoruz.bende motorla yeni tanıştım çok seviyorum ve gerçekten de bir tutku.fakat erkekler gibi özgür değiliz.yeri geliyor aile baskısı yeri geliyor eş,sevgili...bayanlar için gerçekten zor.ve bi arkadaşımızın dediği gibi belli bi saatten sonra iyice dikkat etmeliyiz kendimize.yani sokaklar bize haram:)ama ne olursa olsun o % 10 luk bayan motorcu kesimi pes etmicek:)şaka bir yana bayan olmak çok zorr:pr:

bencede bayan olmak çok zor hergün trafikte görüyoruz arabanın içindeki bayanlar yanımızdan geçen erkekler acaba ne yapar korkusu ile bakıyorlar insanlara bu yüzdendekonsantre olamıyorlar keşke trafikteki herkes bayan lar kadar kibar ve kurallara uygun davransa fakat erkeklere kızmaya hakları yok çünkü çoğu bayan iğrenç sürüyor hatta kimisi sarhoş gibi 8 çiziyor şeridi ortalayacam diye ama bayanlar kendini toplamalı güzel kullanmalı her zaman onlara trafikte yer var

poseidon_20' Alıntı:
Yaa arkadaşlar bizim dağdan indim şehire tipli erkekler varken bayanlar araba kullanmaya korkuyo bide motor kullanmaları çok zor bence

düşüncene ve klavyene sağlık ::plus1:::queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Moltorcu bayan sayısında gözle görülür bir artış var... Kimse bunu inkar edemez.... :cat:

Bu başlık açıldığı zzamanla şimdiki zamanın arasında en az 4 kat fark vardır eminim... :cat:

walla ben gördüm kız scooter marka/ model bir motorsikletle cevahir a.v.m ye geldi ışıklarda bekliyoruz 2 tane kaza oldu taksiler çarpıştı :)
çünkü kız gögüs uçları görünecek kadar derin dekolteli bir body giymiş atınada süper mini etek :)
manzara görülmeye değil ölmeye bile değerdi çünkü 1,80 boylarında .. sarışın manken gibi bişeydi oda ilgiden memnun mini bir kask kafasında gözlükleri hırçın bakışlar millet görebilmk için aracın içinde ayaga kalkıyordu düşünün işte :)

sonra aynı istikamete gidiyoruz ki farklı olsa bile değiştiridim kendisine yol veridm tşk etti geçti benzinciye girdim 1 dk için de oda geldi :)
benzinciler pompalamak için sıraya girdiler :)
diger araçlar da seyrediyor çocuklar benzin doldurak için sıraya girmiş. zavallım fiziği güzel ama sade bir bayan ilgiyi görünce çılgına girmiş bagırıyordu bize neden bakmıyorsunuz arabama benzin isityorum diye tınlayan yoktu :)

sonra ordanda çıktı fulyaya dogru yöneldi polis kız için trafiği durdurdu ya :)
sonrasında gitti tabi şirkete geldim bizim arkadaş görmüş
yine bir iki araç birbirine çarpmış ondan duydugum kadarı ile kız istanbulun alını üstüne getirdi ya :)
öle 3 tane olsa trafik sorun çözülür herkes park edip geçmesini bekliyor çünkü :)
ayrıca kızlarda hemen özenir hepsi makyaj malzemesi yerine motorsiklet alır :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
walla ben gördüm kız scooter marka/ model bir motorsikletle cevahir a.v.m ye geldi ışıklarda bekliyoruz 2 tane kaza oldu taksiler çarpıştı :)
çünkü kız gögüs uçları görünecek kadar derin dekolteli bir body giymiş atınada süper mini etek :)
manzara görülmeye değil ölmeye bile değerdi çünkü 1,80 boylarında .. sarışın manken gibi bişeydi oda ilgiden memnun mini bir kask kafasında gözlükleri hırçın bakışlar millet görebilmk için aracın iinde ayaga kalkıordu düşünün işte :)

sonra aynı istikamete gidiyoruz ki farklı olsa bile değiştiridim kendisine yol veridm tşk etti geçti benzinciye girdim 1 dk için de oda geldi :)
benzinciler pompalamak için sıraya girdiler :)
diger araçlar da syerediyor çocuklar benzin doldurak için sıraya girmiş zavallım fiziği güzel ama sade bir bayan ilgii görünce çılgına girmiş bagırıyordu bize nedne bakmıyorsunuz arabama benzin isityorum diye tınlayan yoktu :)

sonra ordanda çıktı fulyaya dogru yöneldi polis kız için trafiği durdurdu ya :)
sonrasında gitti tabi şirkete geldim bizim arkadaş görmüş
yine bir iki araç birbiine çarpmış ondan duydugum kadarı ile kız istanbulun alını üstüne getirdi ya :)
öle 3 tane olsa trafik sorun çözülür herkes park edip geçmesini bekliyor çünkü :)
ayrıca kızlarda hemen özenir hepsi makyaj malzemesi yerine motorsiklet alır :)

Film gibi olmuş.... :queen::queen::queen::queen: Tabi bu şekilde motorcu olunmaz.... :queen::queen::queen: Ona başka şey derler... :queen:

Bizim bahsettiklerimiz harbi motor sevdalısı bayanlar.... :cat::cat::cat: Motoru amaç için kullanan bayanlar değil... :cat::cat:

arkadaşlar cahil bir vatandaş topluluğu bulunan ülkede yaşıyoruz... yolda motosikletle dolaşan bir bayan olduğu zaman ökzün trene baktığı gibi bakıyorlar...laf atık yolda şıkıştıranlar bilene var...........

aynen katılıyorum takılmayı bırak aracı ile sıkıştıranlar bile var dolapdere masu bir kızın sıkışmaası sonucunda panikle hata yapıp bacagını kırdıgını ve hastaneye kaldırıldıgını hatırlıyorum 2006 da...

Çok yeni, sadece 1 senedir trafikteyim.

Kimilerine göre 'uçuk' bir davranış kadının motosiklet kullanması böyle bir ülkede, kadınlar en çok bundan dolayı belki yönelmiyor; en azından benim arkadaşlarım arasında böyle. Evet korku var çokça ama buna bakarsanız yolda yürürken de kadın için bir çok korku oluşturacak unsur var, ne yapmak lazım hayatı yaşamamak mı? Hayır tabi ki! Korkuyu yenmek deneyim ile gerçekleşiyor. Benim bir çok deneyimim oldu ve dışarıdan kimin ne dediğine nasıl baktığına kulaklarımı tıkayarak bu yola boş koydum. Ha bu demek değil ki her lafın her bakışın altında kalmak.. Lafımı esirgemem, esirgemiyorum da =D Ancak henüz kötü bir anım olmadı trafikte. Üstelik motorun üstünde bir kadın olduğunu fark ettiklerinde çok daha özen gösterildiğini görmüşlüğüm çoktur..
Kadın gözü ile bu konu hakkında bir şeyler paylaşmak istedim =)

Sebebinin derinliğinde toplumsal baskılar vardır muhtemelen..
Beni bile yadırgıyan toplum bayanı daha bi baskı altına alıyordur haliyle..
Ben Rize'de bu güne kadar bir kere motosiklet süren kız gördüm.. onu daha sonra görmedim zaten.. Trabzonda 4 sene okudum ordada sadece bir kere rastladım..
Varsa foruma davet ediyorum onları : )) Nerdeyseniz çıkın ortayada beraber gezelim : )

Bu memlekette motosiklet kullanmak zordur, otomobil kullanmak zordur, yürümek zordur...
Motosiklet kullanırsanız arabalar üstünüze kırar, Araba kullanırsanız minibüsler üzerinize kırar, minibüs kullansanız otobüsler kamyonlar üzerinize kırar.
Trafik değil vahşi kapitalizm mübarek, gücü gücüne yetene.
Bayan baymayan farketmez.
Kadın şoför nasıl azsa, Kadın motosiklet sürücüsüde öyle azdır.

Not: Kadın kelimesi ayıp değildir sadece cinsiyet ifade eden bir sıfattır.

bayanlar için arabadan daha emniyetli bence arabada trafikte yok sıkıştırmalar yok yol vermemeler , motorda kaçışları daha kolay ama eğitim almaları şart
buna katılıyorum. .

Ben şunu anladımki motosiklet kullanıken bayan yada erkek olmak farketmiyor. Önceleri bayanları daha çok sıkıştırdıklarını düşünürdüm fakat geçenlerde başıma gelen bir olaydan dolayı fikrim değişmeye başladı. E5 de önümde en sağdan giden 2 motora yol vermemekte ısrar eden bir jeep sürücüsü vardı ve kavga gürültü motorlar nihayet geçebilmişti, sıra bana geldiğinde adam indına ben geçicekken kapısını açtı ve nedeyse düşüyordum. Napıyosunuz Beyefendi öldürmeyemi çalışıyosunuz dediğimde adamın tepkisi çok komikti "hee tamam sen bayansın sen geç" oldu... Yani anlatmak istediğim bayan yada erkek olmak farketmiyor.. Kimi zaman bayan olduğumu gören sürücüler sıkıştırmak yerine tam tersi yol veriyorlar. Kimileride yol vermek yerine dalga geçip üzerime kırıyorlar... Magandalar her yerde her şekilde maganda... İster açık giyin ister kapalı giyin, ister erkek ol ister bayan... Ayrıca bayanların motoru tercih etmeme nedenleri sadece motosikletin ilgilerini çekmemesi.. Bayanlar keyiflerine düşkün olduklarından arabanın konforunu motorda bulamadıklarından motoru tercih etmiyorlar diye düşünüyorum. Araba kullanımındada aynı şey söz konusudur. Bayanlar genelde otomatik ve rahat araba tercih ederler, erkeklerse spor arabaya daha düşkündür. Ayrıca artık günümüzde scooter kullanan bir dünya bayan görebiliyoruz. Artık güvenilir ve düzgün motor kurslarınında açılmaya başlamasıyla bayanların önümüzdeki yıllarda bi hayli çoğalacağını düşünüyorum.

Bu arada "eğitlmeleri şart" olayınıda kınıyorum. :p Eğitim gerekliyse bayana değil motor kullanan herkese eğitim şart. Erkekler anasının karnında öğrenmiyor heralde motor kullanmasını... Bi şekilde arkadaşları, gittikleri kurslar yada başka bir şekilde öğreniyorlar eğitiliyorlar. Heee 1000 lik makinayı alıp 100 metre düz gittim ben artık motorcuyum diyip gazlamaya yarışlara çıkmaksa motor kullanmak yada eğitilmek bunu bayanda yapar rahat olun... Ama sonuçlarını siz benden daha iyi biliyosunuz. :farao:

Son düzenleme:
250 kg cruiser kullanan bir bayan arkadaş görürsem evlenme teklif edeceğim:p

Eğitim aldıktan sonra isteyen istediği motoru kullanabilir kanaatindeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar