beyler selamlar!
acaba bu masailerde komple motor yaptıran oldumu?
motoru sıfırlatan yani?
dezavantajları nelerdir motorun sıfır yapılmasının?
dostum bildiğim kadarıyla komple motor yaptıran yok,zaten masailer 2006 model 3 yaşında en fazla yol katedenler 20000 ve 30000 aralığında,benimki daha 13000 de eğer motorun bakımlarını düzenli olarak yaparsan 50000 km den fazla yol yaparsın motor yaptırmadan,zaten motorun rektifiye olacağını makina sana hissettirmeye başlar,zamanı geldiğinde 4. 5. viteslerle çıktığın yokuşları 2. 3. vitelerle çıkmaya başladığın zaman,130km 140km hıza çıkarken 100 km reye bile zor çıkıyorsa,eskiden tam depoyla 350-400 km yol yaparken 200-250 kmreye düştüyse bilki motorunun ömrü bitmiş rektifiye zamanı,yani piston,sekman,keçeler vs değişmesi gerekmektedir sağlıcakla, bu arada tüm masaicilerin ve masaici ruhu taşıyan motorcu arkadaşların geçmiş yeni yılını kutlar sağlık,mutluluk ve bol kazançlar dilerim.:bounce:
peki ya makine fazla zorlandığı için piston-sekman dağıttıysa?
Yani illa motor ömrünü tüketmesine gerek yok..![]()
Dostum piston segman dağıttıysa tabikide yaptıracaksın,benim anlatmak istediğim piston segman dağıtmadan kaza vs motorun başına bir şey gelmeden motor 50000 60000 belki daha fazla yol katedebilirsin.tabiki motoru kullanan gerçek bir motorcu sürücü ise acemilerde 5000 10000 km de bile motor dağıtan var.kullanıcı motorun ömrünün kısa veya uzun olmasında çok büyük rolü vardır.mesela bende masaiden önce minsk125 vardı 12 yıl kullandım onu sıfır almıştım 47000 km sattım daha hiç motor yaptırmamıştım hala saat gibi çalışıyordu sattığımda,alan arkadaştanda hiç şikayet gelmedi bana.yani motoruna bakarsan oda sana bakar dostum saygılar.:bounce:
Dostum, bilgiler için teşekkürler. Bunlar zaten bildiğim şeyler. 8 yıldır makine üstündeyim, az çok öğreniyor insan ister istemez. Sormak istediğim aslında şu; bu makinelerin motorları sıfırlanıp tekrar yapıldıktan sonra sağlıklı bir performans sergilermi? Krank falanda değişmiş mesela..Komple ciğerler yenilenmiş yani..![]()
Merhaba arkadaşlar. Motosikletimdeki arıza sebebiyle marş debriyajı gerekmektedir takım olarak. Yardımcı olabilecek arkadaşların ellerinde bulunan veya temin edebilecek firmaların adı ve telefonlarını verebilirlerse memnun olacağım.Dişlinin fotosunu ekleyemedim eğer ihtiyaç olursa mail den gönderebilirim. Şimdiden teşekkürler.
merhaba arkadaşlar benimde bir fym 250 im var Ankaradayım ön çamurluğum kırıldı ve yenisini bulamıyorum.İnternetin altını üstüne getirdim fakat bulamadım.Nerden kimden buluruz alırız bilen arkadaşlar varsa orijinal aksesuarları lazım yardımcı olursanız sevinirim. Kazasız sürüşler...