selam arkadaşlar bi yardım lütfen

arkadaşlar benim bi mondialim var aslında gayette memlunum 2 senedir benle beraber max yaptıgım masraf 80 ytl ama bu aralar soğuk havalardan dolayı biraz sorun çıkarıyor sorunda şu sabahları çalışıyo gayet normal bi şekilde ama otomatik jigle devre dışı olunca zor çalışıyor ve istop ediyor sürekli gaza basman gerekli ısınana kadar acaba sorun karburatörün hava ayarındanmıdır ? yada sizce neden yapıyodur? şimdiden teşekkürler...

soğukta motor biraz daha zengin karışım ister. hava ayarı gibi. rölantiyide hafiften yükseltmek icabedebilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
soğuk havalarda genelde motorlar zor çalışır jikleyi çek 15 dakika kadar jikleyi kullanarak sür motorun sesi değişir ozaman kapatırsın jikleyi iki gaza basmayla motor ısınmaz,baktın olmadı karburatörün tıkalı olabilir pislikten dolayı,karburatör ayarı kaçmış olabilir

soğuk havalarda genelde motorlar zor çalışır jikleyi çek 15 dakika kadar jikleyi kullanarak sür motorun sesi değişir ozaman kapatırsın jikleyi iki gaza basmayla motor ısınmaz,baktın olmadı karburatörün tıkalı olabilir pislikten dolayı,karburatör ayarı kaçmış olabilir

hocam scooter, otomatik jigle anladığım kadarıyla. birkaç dakikadan daha uzun sürüyorsa ısıtma işi hava ayarına ve rölantiye ayarı verir mondialci abiler :cat:

otomatiik evet bende ondan şüpheleniyordum zaten hava filitrem , bujim yeni 1 ay falan oluyor açık hava filitresi vardı kışa girerken normalini taktım karburatörüde temizlettim ve sibob ayarı yaptırdım tam 1 ay oluyor sanırım karburatörün hava ayarından... peki karbüratörün hava ayrını ben ayarlayabilirmiyim yoksa ustayamı bi götürsem?

sen elleşme hiç hacı, götür yapsın, para istemeyebilebilir, 30 saniyelik bi mevzu çünkü, sokacak tornavidayı çevirecek ayar civatasını az bi çeyrek tur. yaparken iyi bak, kaparsan hadiseyi ne ala! açarsın bi tükkan "125mt hava ayarınız itina ile yapılır" diye :p

:p saolun arkadaşlar kafayı yedirticek yoksa 2 gündür haa dükkan işinede bakarız '' itinalı hava ayarı ''

arkadaşım bütün ayarlarını eksiksiz yaptırsan bile genede özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada zorlanma oluyo ben önüne geçemedim çin de japonda aynı

arkadaşım bütün ayarlarını eksiksiz yaptırsan bile genede özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada zorlanma oluyo ben önüne geçemedim çin de japonda aynı

wardır bi eksik bi yerlerde, klik cıv cıv cıv vrooooouunn yapan motorunki motorda bizimkisi düdüklü tenceremi? :queen:

yok hacı, war bizim düldüldede bi yahyalık ama nerde olduğunu henüz bulamadım :queen: süleyman aga, sen misin bu cbf 150?

onun adıda cbf 150 idi, ama büyük harf olabilir, latife yapıyor zannettim bi an :p

soğukta aküde zayıflıyo, bide ordan çuwallıyoruz. bahara ne kaldı şurda :rendeer:

arkadaşlar sorunu hallettim kendim hava ayarı yaptım karbüratöre şimdi tıkır tıkır herkese teşekkür ederim

eğer karbüratör sorunsuz olsaydı injeksiyon içten yanmalı motorlar için devrim olmazdı :) soğukta olur öle şeyler az rolantiyi yükselt az hava ayarını zengine çevir tamam ben iki yıldır yaz kış kullanıyorum işimi hallediyo haa yine sorunsuz olurmu olmaz çünkü adı üstünde karbüratör hiç sevmem haz etmem kendisinden çünkü güzel bi buluş ama 50 yıl öncesine göre güzel :) şimdiye göre delme çatma :) bana sorarsan dünyanın en iyi motoru bile olsa eğer karbüratörlüyse hayatta almam enjeksiyon olsun çamurdan olsun, sorarsanız niye şu an karbüratörlüye biniyon diye, çünkü enjeksiyonlusunu alacak para yok :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar