Günaydın 2 tekerlekli arkadaşlarım;
Yazmaya bir süre ara verince paslanmışım galiba, neye nereden başlayacağımı kestiremedim, ancak geçtiğimiz Pazar günü mekanıma yapmış olduğunuz ziyaret ile ilgili asıl ben size teşekkür etmek istiyorum. Her zaman başımın üstünde yeriniz var. Etraf kırılıp dökülmedikçe istediğiniz kadar sebze-meyve ikramımızdır, aranızda sonradan dert edenleriniz varsa afiyet olsun.
Aslında çok önce aklımdan geçen bir fikirdi, bir Pazar böyle bir organize yapmak, fakat mesafe yakın olduğundan kimi kandırabilirim ki diye teklifte bulunmamıştım. Şehirden 5km mesafeye kimse Pazar gezisi yapmak istemez diye düşünmüştüm. Havanın soğuk ve kapalı olması böyle bir fırsatı yarattı. Yalnız çok ani bir gelişme olduğundan hem hazırlıksız yakalanmam, hem de herkesin haberi olmayıp da gelememesi sebebiyle özür dilerim.
İşin gerçeği ilkbaharda bizim oraların tadına doyum olmaz, şu kıştan çıkalım, yine beklerim, hem bu sefer yatıya bile kalabilirsiniz, çadır kuracak yer var, mutfak-lavabo var, ve hepsi de ücretsiz (bizim köyde giriş ücreti alınmıyor, muhtar bize sponsor). İso'nun kuzusunu alırız, C.tesi'den gideriz, İso'nun alnına-motoruna kan çalar, dua ederiz, sonra da eti dinlendirmeye bırakır, sucukla başlarız ziyafete. (Hakikaten, ne güzel sucuklardı onlar öyle, demek ki her 10 saniyede bir çıkan reklamları hiç abartı değil.) O gün gelen gelir, akşama kadar gırgır şamata yaparız, ertesi gün de kuzuya devam... Şehir çok yakın olduğu için isteyen istediği gibi gider gelir.
Tabii bu arada orası sadece piknik yeri değil, aynı zamanda benim işyerim, ben her zaman oradayım, bahara kadar beklemek istemeyen arkadaşlar varsa, erzakını alıp istediği zaman gelebilir, arada bir de yapacak iş buluruz kendilerine.