Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

boy

Yarış motorlarının normal trafikte kullanılması ile motor gücü 200-300 hp ve üzeri olan Porsche, Ferrari, Lamborghini gibi arabaların trafikte kullanılması arasında hiçbir fark yok. Araçların özelliklerine veya güçlerine göre trafiğe girip girmemeleri belirlenemez. Eğer bu tür bir yöntem uygulanacaksa üreticilerin bu tip araçları üretmemesi gerekir. Plakası, farı, stop lambası, sinyalleri olan her türlü araç performansına bakılmaksızın trafikte kullanılabilir.

Motosiklet ve özellikle yarış motoru kazalarının suçlusu araç değil, altındaki motora hakim olmadan binen, altındaki motoru kullanacak deneyime sahip olmayan sürücüdür. Ben artık bu ölümlere ne üzülüyorum, ne de tepki veriyorum. "Hayatta herşeyin bir bedeli vardır" Deneyim sahibi olmadan yarış motoru kullanmanın bedeli de ölümdür, bu bedeli ödeyebilen biner, ödemeye hazır olmayan binmez..

Ben yarış motorunu hem trafikte hem de yarış pistinde kullanan biri olarak şunu söyleyeyim, ne yazık ki bu motorları trafik yerine pistte kullanabilecek imkanları olan bir ülkede yaşamıyoruz. Ne uygun pist var, ne de uygun şartlar var. Türkiye'de bu işi pistlere taşıyan 100 kadar yarışçı, bir o kadar da haftasonu gidip pistte dönen arkadaşımız var. Gerisi cadde kullanıcısı.

Dediğim gibi artık ölenlerin arkasından pek üzülmüyorum çünkü şimdiye kadar sürücü hatası olmayan pek az kaza gördüm ve çoğu da deneyimsizlikten kaynaklanıyor, başka bir deneyimli sürücünün aynı kazada hayatını kaybetme şansı çok daha düşüktür. Yarış motoru sürmek diğer tüm motorları sürmekten farklıdır, çok farklı deneyim ve bilgi ister, bazı tekniklerin bilinmesi ve rahatlıkla uygulanabiliyor olması şarttır.

Yarış motorlarının normal trafikte kullanılması ile motor gücü 200-300 hp ve üzeri olan Porsche, Ferrari, Lamborghini gibi arabaların trafikte kullanılması arasında hiçbir fark yok. Araçların özelliklerine veya güçlerine göre trafiğe girip girmemeleri belirlenemez. Eğer bu tür bir yöntem uygulanacaksa üreticilerin bu tip araçları üretmemesi gerekir. Plakası, farı, stop lambası, sinyalleri olan her türlü araç performansına bakılmaksızın trafikte kullanılabilir.

Motosiklet ve özellikle yarış motoru kazalarının suçlusu araç değil, altındaki motora hakim olmadan binen, altındaki motoru kullanacak deneyime sahip olmayan sürücüdür. Ben artık bu ölümlere ne üzülüyorum, ne de tepki veriyorum. "Hayatta herşeyin bir bedeli vardır" Deneyim sahibi olmadan yarış motoru kullanmanın bedeli de ölümdür, bu bedeli ödeyebilen biner, ödemeye hazır olmayan binmez..

Ben yarış motorunu hem trafikte hem de yarış pistinde kullanan biri olarak şunu söyleyeyim, ne yazık ki bu motorları trafik yerine pistte kullanabilecek imkanları olan bir ülkede yaşamıyoruz. Ne uygun pist var, ne de uygun şartlar var. Türkiye'de bu işi pistlere taşıyan 100 kadar yarışçı, bir o kadar da haftasonu gidip pistte dönen arkadaşımız var. Gerisi cadde kullanıcısı.

Dediğim gibi artık ölenlerin arkasından pek üzülmüyorum çünkü şimdiye kadar sürücü hatası olmayan pek az kaza gördüm ve çoğu da deneyimsizlikten kaynaklanıyor, başka bir deneyimli sürücünün aynı kazada hayatını kaybetme şansı çok daha düşüktür. Yarış motoru sürmek diğer tüm motorları sürmekten farklıdır, çok farklı deneyim ve bilgi ister, bazı tekniklerin bilinmesi ve rahatlıkla uygulanabiliyor olması şarttır.

Çok güzel bir yorum, tebrik ve teşekkür ederim.:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bence bütün iki tekerli aracları trafikten men edelim şeytan arabası bunların hepsi SEYTAN ARABASI :mrgreen::pl:::evil::::148::

Dayanamadım tekrar yazıyorum :)

Objektif nedenler tüm motorsiklet tipleri için aynı oranda. Fark subjektif nedenlerde ortaya çıkıyor.

En çok hatayı yapan SS sürücülerinden sizi ayıran nedir arkadaşlar. Önceki sayfalarda hız öldürür falan denildi. Hızı motosiklet yapmaz insan yapar denildi. Buna zaten herkes katılır , peki şöyle bir durun düşünün. Hız yapıyor muyum yapmıyor muyum diye kendinize sorun. Ben sormuyorum size vicdanınız sorsun. Cevabını da kendinize saklayın. Siz Amerikada ölen bütün SS cilerin "kamil" mi olduğunu sanıyorsunuz.

Hepimiz insanız arkadaşlar, ne kadar gelişmiş bir beynimiz olsa da çoğu durumda iç güdülerimizle hareket ediyoruz. Elimize güç geçince hep lehimize kullanırız. Kanunun üstüne çıkmış isek biz kanun koyarız. En güçlü olmak için hep yarışırız. Egolarımıza çok kolay yeniliriz.

Bir ara kafanıza dank edip iğneyi kendinize batırırsanız ilk olarak şunu sorun. "SS ile SS sürücüsünü bir birinden bağımsız düşünmem mantıklı mı?" Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

:cat: :rendeer:

bırakın istatistikleride,içten konuşmlarıda,iyi niyetide.Bu şahsın yaratmaya çalıştığı şey düpedüz kaos ortamı.Polemik yaratmaktan zevk alıyor olmalı yada egosunu bu şekilde tatmin ediyor.Daha kaç siteye bu topic acılacak merak ediyorum.

Bu şahıs demek yerine rumuzumu verebilirdin.

Bazı konuları düşünelim demek niçin kaos ortamı olsun. Hiç bir forum, başlığı ve amacı ne olursa olsun açılan bir bölümle kaosa sürüklenmez.

Polemik yaratmaktan zevk aldığım yargısına varabilmen için, beni birazcık yakından tanıman veya geçmişte başlattığım polemik örneklerini çok görmüş olman gerekirdi.

Egesonu bu şekilde tatmin ediyor derken, kendinle beni karıştırdığına yüzde yüz eminim.

Daha kaç siteye bu topic acılacağını merak edeceğine, yazılanlardan birşeyler kapmaya bak. Ben kendi adıma bunun gayreti içindeyim ve faydalandığım çok da yazı oldu.

bu konuyu açan arkadaşın kafası güzel heralde.
nerde gidicez biz.

bu müzik benden sana hediye :\
http://www.ktunnel.com/index.php/10...0cde50673bbd2e48df1355314e4b3b3371fdc88519615

Kimin kafasının güzel olduğu yazdığın yazının üslubundan, verdiğin müzik linkinden belli oluyor zaten.

Senin müzik hediyene ihtiyacım yok, hem tarzım değil.

Sen çalıp oynamaya devam et güzel kardeşim.

Son düzenleme:

boy

@halis
bence bütün iki tekerli aracları trafikten men edelim şeytan arabası bunların hepsi SEYTAN ARABASI
Halis abi araba dört tekerlekli oluyor, şeytan icadı desek daha doğru olur sanırım :p

@Serdar23_Bilgem arkadaşım, bu forumdaki çoğu insan senin bu düşüncene karşı çıkacaktır çünkü motor seven neredeyse herkesin gönlünde birgün SS makina kullanmak yatar. SS'in verdiği zevk hiçbir makinada yok :cherry: Daha önce de dediğim gibi öldüren motor değil sürücünün kendisidir. O yüzden SS de olsa Cruiser de olsa farketmez.. SS'in diğer motorlara göre daha fazla deneyim gerektirmesi ve kullananların bu deneyime sahip olmaması yüzünden SS ile yapılan kazaların sonuçları genelde ölümle sonlanıyor. Çözüm SS'leri trafikten men etmek yerine belli kurallar ile herkese SS kullanımının yasal olarak yasaklanması, yurtdışındaki trafik kurallarının ülkemizde uygulanması ve bu tür motorları sürmek isteyenlere çok ciddi sınavlar yapılması ve sadece bu sınavlardan geçenlere SS kullanılmasına izin verilmesi olabilir. Japonya'daki ehliyet sınavını çoğumuz hatırlar, adamlar neredeyse akrobasi yaptırıyorlar, burada o sınavı uygulasalar %90 ehliyet alamaz zaten.

@halis

Halis abi araba dört tekerlekli oluyor, şeytan icadı desek daha doğru olur sanırım :p

@Serdar23_Bilgem arkadaşım, bu forumdaki çoğu insan senin bu düşüncene karşı çıkacaktır çünkü motor seven neredeyse herkesin gönlünde birgün SS makina kullanmak yatar. SS'in verdiği zevk hiçbir makinada yok :cherry: Daha önce de dediğim gibi öldüren motor değil sürücünün kendisidir. O yüzden SS de olsa Cruiser de olsa farketmez.. SS'in diğer motorlara göre daha fazla deneyim gerektirmesi ve kullananların bu deneyime sahip olmaması yüzünden SS ile yapılan kazaların sonuçları genelde ölümle sonlanıyor. Çözüm SS'leri trafikten men etmek yerine belli kurallar ile herkese SS kullanımının yasal olarak yasaklanması, yurtdışındaki trafik kurallarının ülkemizde uygulanması ve bu tür motorları sürmek isteyenlere çok ciddi sınavlar yapılması ve sadece bu sınavlardan geçenlere SS kullanılmasına izin verilmesi olabilir. Japonya'daki ehliyet sınavını çoğumuz hatırlar, adamlar neredeyse akrobasi yaptırıyorlar, burada o sınavı uygulasalar %90 ehliyet alamaz zaten.

racing çevremde çok arkadaşımda var çok sürmüşlüğüm var istesem verirler sağolsun maddi imkanımda var almaya ama hiç bana race makina çekici gelmiyor yani bende motorları severim ama gönlümde hiç bir zaman race olmadı belki komik gelicek ama africa twin dakar yada tenere dakar b-king benimde hayallerimi hep bunlar süsledi motorumu satsam africa twin yada tenerede 10 tane alırım o başka ama şu an şehir içi koşullarında benim motorum şahene rahat ve konforlu iş reel hayata gelince tercihler değişiyor

racing motoru sürenlere gelince ne yazık ki bir realite varki race makinaları sürenlerin çoğu her kezi katmıyorum ama çoğu gösteriş budalası insanlar çoğunun derdi ne 2 teker ne motor sürmek nede motor kültüründen bir haber insanlar akılları fikirleri hava civa kızlara hava atıyım cafe önü motorcusu dediğimiz tiplemeler çoğunun ya ilk ya ikinci motoru türkiyede gerçekden race makinaya tecrübe ve deneyimle binen insan sayısı çok az tecrübeli insalarında kendi hatalarından kaynaklanıcak kaza yapıcaklarını ben asla sanmıyorum çünkü bu insanlar çok kontrollü dengeli nerde durucaklarını nerde gidiceklerini bilen insanlar bir anlık öfke sinir asabiyete kapılmayan bunları aşmış egolarını bir köşeye atmış insanlardır..

bir ss motoru, türkiye şartlarında tüm kesimlerde hız sınırlarına uyarak kullandığını söyleyebiecek bir arkadaş varmı ? Bu iş eğitimle, bilinçlendirme ile olabilecek bir iş değil, bu arkadaşların hepsinin ehliyeti var, hız sınırlarını vs zaten biliyor olmalılar. Ss lar insanı cezbediyor, ışıklarda diğer arabalara takarak kalkabilmek, sol şeridi ihlal edip hızla sürebilmek, makasa girebilmek, limitlerde kullanabilmek, bir çok ss kullanıcısı arkadaşı bu şekilde bir kullanım heyecanlandırıyor ve cezbediyor. 20 km/h la giderken ölmüş, 250 km/h ile giderken kaza yaptı yaşıyor gibi bir yaklaşımla kullanıcıları kullanmayı arzu edenleri yanlış düşündürmeyelim, agresif kullanımı özendirmeyelim. verilen bu örnek motorsiklet kazalarında ortalama bir değer sonucu değil, bir istisna. Elbette pistlere indirmek yanlış ss ları. Daha farklı önlemler alınmalı, denetimler sıklaştırılmalı, hız kontrolleri arttırılmalı ve cezalar caydırıcı olmalı, ne yazık ki bunlar yapılmıyor. Özel ve büyük bir işletmede çalışıyorum, buradaki yaya geçitlerinden karşıdan karşıya geçerken, bir araç durup geçmen için seni bekliyor, beklemezse ceza alıyor. 20-30 km/h gibi hız sınırları var. Bu hız sınırları aşılırsa, ilgili kişiler ceza ile karşılaşıyor. O araçlar bir daha fabrikaya alınmıyor. Bir kere fabrikada kaskım arka cantadayken sadece park yerimi değiştirdim, 20-30 m kadar bişey sürdüm. Kameradan güvenlikçi görmüş ve hemen yanıma geldi, ehliyetimi sordu, (sizi bu seferlik uyarıyorum ama bir daha bu şekilde görülürseniz fabrika içine giremessiniz) şeklinde beni uyardı. Kasksız ve ehliyetsiz motosiklet fabrika sınırları içine giremiyor. Yani bi gün bunu kendi ülkemizde başarabilirsek belki bazı şeyleri aşmış oluruz. Ben bile hız yapmak için Kandıra yoluna çıkabileceğimi düşünüyor, düşünebiliyorsam, acı bi şekilde söyleyeblirim ki, biz daha yolun başındayız, hatta daha yola çıkmamışız.

bence bunda üreticilerinde suçu çok nedense hep 100 beygirlik makinaların albenisi çok, bana yetecek makina 250 cc bir makina ama bir r6 konan albeni bir ninja 250 veya st kanuniye konmuyor( hyosong yapısı benziyor ama onada her gün bişey çıkartıyorlar). Touring ( fjr 1300 ve k1200 gt gibi olanlar) var 1200 cc den aşa yok millet ne yapacak gidicek albenisi daha yüksek özellği daha fazla olan a modelinin 600 cc veya 1000cc motorunu alcak.

tamamen katılıyorum Hızlı yaşa genç öl diyorlar resmen.

Genç bir arkadaşı daha kaybettiğimizi öğrenince bu başlığı açmadan edemedim doğrusu.

Süper Sport (Racing) motosikletleri normal trafiğe sokmamak, sadece pistlerde kullanmak gerektiğine inanıyorum.

Diğer tarz motosikletlerde kaza olmuyor mu sanki diye itiraz edenleri duyar gibiyim ama bu kadar fazla olduğunu ve öldürücü olduğunu sanmıyorum.

Racing motoru kullanan ister istemez yarışlardaki gibi virajlara girmek isteyecek, hız limitlerini zorlayacaktır.

İbrenizde en fazla kaçı gördünüz tarzında başlıkların açıldığı bir ortamda biz istediğimiz kadar bilinçli olmaya davet edelim birbirimizi.

komik walla komik :cherry:

komik walla komik :cherry:

Komikse, istediğin kadar gülebilirsin canım kardeşim.Seni engelleyen yok.

Karşı çıkan arkadaşların çoğu dikkate alınacak yorumlar yazarken, iki kelimeyle kendini ifade edemeyenler ya müzik eşliğinde çalıp oynuyor veya komik diyerek bulunduğu ortamda gülüyor.

Ne diyeyim, Allah yüzündeki gülümsemeyi eksik etmesin.:)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Konu dönmüş dolaşmış gerçek motorcu enduro kross kullanır çakma motorcu ss'e biner motordan anlamaza gelmiş.

Motordan anlamakta nedir ya.:p

Hız sınırı şehir içinde 50km arkadaşlar ben buna rivayet eden scooter bile görmedim.

Gerçekçi olalım, mok at izi kalsıncılıkla bir yere varmaz bu konuşmalar.

Kafe motorcusu dediğiniz SS'e binen arkadaşlar kolay kolay ölmez merak etmeyin, en fazla 2. vitese atıp caddede geziyorlar 3. vitesin yerini bile bilmezler.

1000cc lik bir SS birinci vitesi bitirdiğinizde(ki en fazla 3saniye sürer) kadranda ortalama 160 yazıyor (1000rr 159kmh - R1 163kmh) 2. vites bittiğinde 225 gibi bir süratte olursunuz ki bu hızı kaldıracak bir kafe önü yoktur.

Ölüm tehlikesi geçirenler hatta geçiremeyip ölenler riva kandıra v.b. yollarda viraj çalışıp ustalaşmaya tecrübe kazanmaya çalışan insanlar ölen ölür kalan tecrübeli olur.

Bilmeden etmeden pist pıst da demeyin, riva yolu istanbul park harici tüm pistlerden daha temiz daha çukursuz ve daha iyi bir asfalta sahip.

İstanbul parka git diyenlerede açın kapısını gidelim diyorum.:p

sizin düşüncelerinizi bilmiyorum ama eğer racingler trafikden kalkarsa ortada öle çoq motor kalmaz çünkü herkez racinge kaymaya başladı özellikler gençler ( bizz ) tabi motorun yaşı yokdur

haklısın abi bende herkese o kadar söz vermeme rağmen gine radar :S 245 kmh abi dayanılmıyo ya bide yani ss yi trafikte kullanmak başka bir haz ve kendi adıma konusuyorum motor u ben bi ulasım aracı olarak değil zevk olarak görüyorum ve ya racing yada hiç bişey babamda zamanında gel sana bi fazer alalım dedi ancak tarz meselesi bırakılmazzzzzzzzzzzzzzz

sevgili Elazığlı hemşerime şu konuda katılmıyorum... motor işi zevk işi zaten özünde bi özgürlük duygusu var ve bu tadın sonu yok biraz daha biraz daha gün geçtikce hızlanıyo motorlar ve bi okadarda emniyetli hale geliyo... ancak benim fikrim kazayı motor değil motorcu yapıyo, ss leri kaldırmak yerine ehliyet sınavlarını layıkı ile yapsalar shadowumla gittiğim sınava scoterla sokmazlardı beni. kullandığım makina ss değil ama hızlı sayılabilecek kadrana sahip 98 beygirlik basınca gitmem demeyen bi makine şehir içinde kendini bilmez birkaç kişinin gazına gelinmediği takdirde çok keyifli ve güvenli kullanılabiliyo... yani sözün özü kişi kendini biliyo ise istediği makinaya binsin haa kaza Allahtan ama tedbiri bizden... unutmadan yazın Elazığda gördüğüm turuncu shadowun sahibimisiniz???

sevgili Elazığlı hemşerime şu konuda katılmıyorum... motor işi zevk işi zaten özünde bi özgürlük duygusu var ve bu tadın sonu yok biraz daha biraz daha gün geçtikce hızlanıyo motorlar ve bi okadarda emniyetli hale geliyo... ancak benim fikrim kazayı motor değil motorcu yapıyo, ss leri kaldırmak yerine ehliyet sınavlarını layıkı ile yapsalar shadowumla gittiğim sınava scoterla sokmazlardı beni. kullandığım makina ss değil ama hızlı sayılabilecek kadrana sahip 98 beygirlik basınca gitmem demeyen bi makine şehir içinde kendini bilmez birkaç kişinin gazına gelinmediği takdirde çok keyifli ve güvenli kullanılabiliyo... yani sözün özü kişi kendini biliyo ise istediği makinaya binsin haa kaza Allahtan ama tedbiri bizden... unutmadan yazın Elazığda gördüğüm turuncu shadowun sahibimisiniz???

Elazığ'da gördüğünüz turuncu Shadow'un sahibi Dr.Hakan ÇAKMAK arkadaşımız.
Derneğimiz üyesidir kendisi.Benim kullandığımın rengi siyah ve yanları grimsi.

Var mı öyle buralara kadar gelip de selamsız sabahsız dönmek? Motosikletsever biri olarak bizleri sormanızı, bir çayımızı içmenizi beklerdim.

Yolunuz düşerse mutlaka arayın.Özelden mesaj atarsanız iletişim daha kolay olur.

Selam ve sevgi ile.

Mobiletler,pizzacı motorları,scooterlar ,cup motorlar trafikten men edildide sıra SS 'leremi geldi...

Bakın bakalım istatistiklere,en çok hangi motorlarda ölüm yaşanıyo,en çok hangi motorlar kaza yapıyo....

Trafikte slavlom yapan scooter,otobanda 300 yapan hayabusadan daha tehlikelidir bence...

Ben şahin doğan gibi araçları kötü imajları yüzünden sevmiyorum,trafikten kaldırılsın demeye hakkım

varmı,zira suç şahinin doğanınmı yoksa kullananlarınmı,bunu ayırt etmek lazım....

Sizden bu şekilde despotça bi konu geleceğini hiç düşünmezdim...

Diyelimki SS trafikten men edildi,ne yapacağız chooper mı kullanacağız,tarzım değilse ne yapacaz,bu zevkten mahrum kalacaz...

Yasaklamak değil,tehlikeyi öğretmek mantıklı olan....SAYGILAR...

Bide yıllardır ss kullanan bi arkadaşımız,200 üstü süratlerde ss'leri manevra kabiliyeti yok,lastik kalın yeteneksiz manevra yapar zorlaşır felan demiş...

Halt etmişsin sen...

Bin bi K1200R'a yada z750 gör bakalım 200 üstü süratlarda ss'lermi yoksa naked'larmı daha kabiliyetli manevra alıyo...

Zaten 4 büyük firma,laf olsun diye ayrodinamik çalışmaları yapıyo,laf olsun diye arge çalışmalarına milyon dolarlar yatırıyolar...

Manevrası yokmuşta,lastiği kalınmıştaaa....

Ne kadar karnımızdan konuşmayı seviyoruz...

Son düzenleme:
Evet istatisliklerde en çok kazalar scooterlardadır buda çok doğal bakkal market büfe restaurant fastfood çiçeci postacı aklınıza gelebilicek her kez scooterları hizmet evlere servis olarak kullanıyor etraf bir scooter kalabağında ama burda bahsedilen ölümlü kazalar ve ölümlü kazalarda scooterlar sıralamanın altlarında scooterların yapdığı kazaların çoğu şehir içi düşük hızlarda dikkatsizlikden müteveli kaymalar arabalara çarpmalar zaten çoğuda evlere servis yapan çocuklar falan... ikisini ayırt etmek lazım kaza var düşersin kolun bacağın şişer kaza var arkandan imam der nasıl bilirdiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar