madem eski motorun jinlundu, neden sattın diye sormak isterdim, iki motoru da konfor, son sürat, yakıt tüketimi, yedek parça bulunurluk ve fiyatları açısından vs karşılaştırırsan memnun olurum
Her bakımdan jinlun avantajlıydı.
ancak 150cc lik motor 250cc ye göre çok güçsüz kabul edersinki jinlun 10 ledow sa 19 hp gücündeler.
Kesinlikle jinlunda bir sorunum olmadı sattığım kişide iyi bir arkadaşımdır.
Şuanda 10.000 km yi geçti ve kullanıcı hataları dışında parça değişmedim.
Yalnızca kronik sorunlar; buji, far lambası gibi.
Ancak genellikle artçım (sözlüm, herşeyim) da oluyor. buda 150cc nin rampa yukarı kalkması için, kaldıki esenkent gibi bir semtte, baya bi zorlanmasına debriyaja acımasızca kaymasına sebep oluyor diye değiştirdim.
Ama bu motorla yaşadığım sorunları düşündükçe keşke satmasaydım diyorum zaman zaman.
Ama bu motorumdada yakında sorun kalmıyacak sanırım çünkü sorunların motordan değil servisimden kaynaklanıyormuş şimdi daha iyi anladım.

r:
Kıyaslama istersen şöyle diyim;
Jinlun;
Yakıt; Ağustosta şehirler arası yolda 900 km yol yaptım toplam ve bunu 70 ytl lik benzinle yaptım. 11 litre deposuyla şehir içi 320 km yapıyordu.
Konfor/keyif; kesinlikle alan kişinin şöför koltuğunu değişmesi gerekiyor. çok rahatsız, uzun yolculuklarda yorucu ve bel ağrısı yapıyor. artçı ise müthiş rahat. (birde benim sisy bar değişmişti. (sözlüm arkada uyucak kadar rahattı)
Fiyat/Performans; jinlun bu konuda bence piyasanın en iyisiydi. Ancak artık ICm makine bu motorları getirmiyor. Yedek parça bol fakat çok ucuz değil.
Ancak piyasadaki akranlarına göre çok dayanıklı olduğu konusunda temin ederim. 340 km aralıksız yol yaptım yüksek hız ve yüksek devirde (Balıkesir/Akçaya gitmiştim) ne o gün nede o günden önce ve sonrasında motorumu aldığıma beni hiç pişman etmedi. Aldığım rakam komik gelecek belki; 0 km de aldım nisan ayındaydı 2006 model olan motorum 21/04/2008 trafiğe çıktı. 2200 ytl ye 10 ay taksitle almıştım.(Aksesuarlar hariç, koruma demiri, çanta, cam gibi) Bence o paraya alınabilecek en iyi cruser tarzı motordu. Aylarca araştırmıştım.
10 Hp gücündeydi ve gücünü hatırlatıyordu rampalarda
Ledow;
Yakıt; Henüz 2000 km oldu daha tam randımanlı çalışmıyor karbüratör ayarsız çok yakmasına rağmen, 9 litre benzin (1depo) = 200 km şehir içi.
Konfor/keyif; Şöför koltuğu alışmak biraz zaman aklsada, sonradan rahatlığını hissettiriyor. mola verme ihtiiyacını tuvaletle sınırlıyor diyebilirim.
Artcı için işler biraz zor, koltuk dar ve öne doğru eğik, sisybar orjinalindeki çok yetersiz. Sisy bar ve arka koltukla biraz oynamak gerekiyor.
Fiyat/Performans; Aldığım fiyat fena bi rakam değil motorum 2006 model ancak 04/10/2008 trafiğe çıktı, 3250 ytl + ruhsat plakaya mal oldu: (Aksesuarlar hariç, koruma demiri, çanta, cam gibi)parça sorunu yok getiren firma sirkecide ve tanıdık sayılır. (Tümopar) Ayrıca Bisan-Lifan parçalarıda uyar. Parça şuana dek değişmedim ancak bir defa sorun yaşadım arka jant tellerinden tek bir tanesi kırılıp lastiği patlattı. Çukura mı düştün acaba diye düşünmeyin motoruma çok iyi bakarım düm düz yolda oldu, ben nazar diyorum

15 ytl ye akıldı oda. 15 ytl de lastikçide tabi. Bunun dışında babamın sakin ve devirsiz kullanma hevesinden dolayı arka pistonu haşlamışız, buji değiştik yırttık o iştende

19 Hp gücünde buda hatırlatıyor rampalarda
Ancak servis olarak satın aldığım yeri tercih etmiyorum artık, motoru serviseher götürüşümde arkasından ben bişiyleri tamir etmek zorunda kaldım.
Eski motorumun (Jinlun) servisi olan Sezgin abi sağolsun her motoru aşmış bi adam ona devam edicem, yalnızca garanti için uğrarım sanırım aldığım yere.
Ledowun bence en büyük dezavantajı, benzin durumunu görememek, her ne kadar jinlun dada tam doğru görmesemde, bilgi sahibi olabiliyodum hiç yolda bırakmadı benzinden dolayı.
Daha bu akşam ledowumla yolda kaldım, depoyu bi açtım ki, aboooovvvv sömürmüş depoyu nem bile yok :queen::queen::queen:
Bu vesileyle bana yardımcı olan, scooter kullanan usta şöför abime teşekkürler Allah razı olsun.
Bu akşam soğanlık-kartal e5 bağlantıları arasında yolda kaldım. cc'si küçük gönlü büyük bi abimiz. tahminen 150cc lik scooterla rampa yukarı beni iterek götürdü. Evet iterek ayağını dayadı ark çanta demirine arkasında artçısıyla, az ilerdeki benzin istasyonunun önüne kadar gittik. Allah razı olsun tekrar
Kazasız belasız sürüşler.