By
barisozcetin, shot with
CA6 at 2008-11-25
evet arkadaşlar bu sabah borusan istinye tesislerine gidip testimi yaptım. ilk önce f800gs ile ilgili izlenimlerimi yazacağım,
sele yüksekliği 85cm ve ayaklarım benim motoruma göre yere çok daha rahat basıyor, ağırlığı daha fazla olmasına rağmen ağırlık merkezinin yere daha yakın tutulması sayesinde daha dengeli ve dar alanlarda manevrası daha kolay.
oturuş pozisyonu benim motoruma göre daha öne eğiliyorsunuz ve gidon daha geniş ve yüksekte, daha rahat diyemeyeceğim cünkü alışma meselesi biraz ama kişisel olarak ben 1 saatlik kullanmamda daha rahat etmedim, kendi motorumu daha rahat bulduğumu söylemeliyim.
By
barisozcetin, shot with
CA6 at 2008-11-25
çift silindir paralel 800cc lik 85 beygirlik motor neredeyse titreşimden tamamen arındırılmış ve tek silindirlilerin hastalığı olan surging yani düşük vites ve düşük devirde silkeleme hiç yok bu motorda.
şanzıman oranları bana çok kısa geldi, her ne kadar 6 viteste olsa 6. viteste 5000 devirde 120 ile gidiyor ve bu hıza oldukça çabuk çıktığını söyleyebilirim. benim motorum 48 beygir ama 5 vites, nedense bana daha torklu gibi geldi belkide şanzıman oranlarından öyle gelmiştir.. yan yana kalksak baya kovalarım bmw yi
By
barisozcetin, shot with
CA6 at 2008-11-25
kısa ön cam, rüzgarı gövdenizden kesmesine rağmen tüm o türbülansı boynunuzun üzerinde ve kaskınızda hissetmenize sebep oluyor, hiç cam olmamasını tercih ederim açıkçası çünkü aşırı kask içi gürültüsüne sebep oluyor..
By
barisozcetin, shot with
CA6 at 2008-11-25
aynalar hem görüntü olarak hemde işlevsellik olarak mükemmeldi

frenler r1200gs teki gibi kombine değil ve paralever sistemide bu kasada olmadığından oldukça etkili olmasına ragmen 1200gs teki konforu bulamıyorsunuz.
By
barisozcetin, shot with
CA6 at 2008-11-25
1200gs e gelirsek, acayip rahat bir sele, mükemmel frenler, rüya gibi amortisör, nefis ön cam ve saymakla bitmeyen mekanik ve elektronik özelliklerle fiyatını hakkeden bir makina, ağırlığıda hiç öyle büyüttüğüm gibi değilmiş, çok rahat kullanabileceğimi düşünüyorum alıştıktan sonra

sonuç olarak alınacaklar listemden f800gs i çıkartıp r1200gs i ekliyorum

bmw borusana ve cengiz beyede yardımlarından ve nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum