Şuanda 236 mt yüksekliktesiniz.

[not]
Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Musa Aykaç da, projenin ayrıntıları hakkında bilgi vererek, İstanbul Sapphire'in 261 metre yüksekliği itibariyle hâlihazırda sonlandırılmış binalar kategorisinde Türkiye'de ve Avrupa'da ilk sırada bulunduğunu bildirdi.

Aykaç'ın verdiği bilgilere göre, 10'u zemin altında olmak üzere toplam 66 katta 165 bin 139 metre kare inşaat alanına sahip İstanbul Sapphire kapsamında 22 farklı tipte 174 rezidans ünitesi ve kiralanabilir alanı 34 bin metre kare olan bir alışveriş merkezi bulunuyor.

İstanbul Sapphire'in yapımında, 90 bin metreküp barajlarda ve köprü imalatlarında kullanılan cinsten beton ve 20 bin ton demir kullanıldı.

Çift cephe sistemine sahip binada toplam 55 bin metre karelik cam cephe uygulaması yapıldı. Aykaç, bu sistem sayesinde konut sahiplerinin enerjiden yüzde 25 oranında tasarruf sağlayabileceklerini belirtti.

Aykaç, bütün bu tasarım ve konfor şartlarının maksimize edilmesi yaklaşımından dolayı sadece betonarme karkasından ve cephesinden kaynaklanan ekstra maliyetin 52 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Rezidansların proje başlangıcındaki satış fiyatlarının 550 bin dolar ile 4,5 milyon dolar aralığında değiştiğini söyleyen Aykaç, "Bugün ise satış fiyatları 1 milyon dolar ile 7,5 milyon dolar aralığında bulunuyor" dedi.

Proje kapsamında ofis bulunmadığını hatırlatan Aykaç'ın verdiği bilgiye göre, binada 163 metre yükseklikte bir golf antrenman sahası, 30 metre yükseklikte havuz, spor kompleksi ve SPA merkezi, en yüksek noktasında ise seyir terası ile iki adet restoran yer alacak.

Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Murat Tabanlıoğlu ise, enerji maliyetlerinin giderek arttığı günümüzde, İstanbul Sapphire gibi enerji tasarruflu ekonomik binaların öne çıkacağını söyledi.

Proje kapsamındaki gökbahçe denilen ve gerçek bahçeler olarak tasarlanan alanlar için İstanbul'daki bina yönetmeliklerinde değişiklikler yapıldığını aktaran Tabanlıoğlu, bundan sonra böyle binaların daha sık görülmeye başlanacağını kaydetti.[/not]

ucu bucağı gözükmeyen bir bina. binlerce penceresi binlerce merdiveni :)

bu binaya çıktığımda heralde ilk yapacağım şey kendimi sağlam bir direğe 2-3 tane kalın inşaat kemerleriyle halatlarla bağlamak olurdu :) fotoğrafları sizinle paylaşmak istedim :)

1_k.jpg

2_k.jpg

3_k.jpg

4_k.jpg

5_k.jpg

6_k.jpg

7_k.jpg

8_k.jpg

9_k.jpg

10_k.jpg

11_k.jpg

12_k.jpg

13_k.jpg

Hergün Beşiktaşa giderken onunden gecıyordum gercekten devasa bir binaa :) Depremde ne olacak merak edıyorum..Tabıkı cok saglamdır ama ust katlar fena sallanacak orası kesın..Depremde en ustunde olmak ıstemezdım delı gıbı sallanır..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çıkıp bi çay içsek şurda motor gibi adrenalin hee :mrgreen:

ben bunun aynısını angara da görmüştümm,,,:mrgreen::mrgreen:

şaka bi yana güzel kareler elerine sağlık sinan abi

bu 236 metre çok yüksek evet ama arkadaşlar dubaide adamlar 700 küsür metre yapmışlar o nasıl bişeydir hayal bile edmiom valla teşekkürler fotolar için

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
off çok yüksekmiş, çeyrek kilometreden daha fazla :) tüylerim diken diken oldu:mrgreen:

çok çirkin buluyorum böyle binaları, istanbul'un çehresini de değiştiriyorlar ayrıca.:farao:

Son resimleri çejen kameralarda mı bişey var yoksa dünyanın yuvarlaklığı gerçektende belli oluyormu....

kamerada bişey olması lazım fünya o kadarda küçük deil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar