Arkadaşlar, 1,5 aylık motorumun benzin musluğunun bozuk olduğunu fark ettim. bi gün denemek için musluğu (off) konumuna getirdim ve acaba kaç dk sonra duracak, karbratördeki benzinle ne kadar çalışıcak diye bi deniyim diye, depoyu kapatarak yola kayuldum, 40 km yol yaptım ve motor stop etmedi, akabinde servisi aradım, musluğun arızalı olduğundan şüpheleniyorum, bundan nasıl emin olurum diye (musluktan karbratöre giden benzin hortumunu sök, musluk kapalıyken benzin akıyorsa arızalıdır) dediler. sol gri kapağı söktüm ve dediklerini yaptım, musluk kapalıykende benzinin aktığını gördüm, musluk kapalıyken az akıyor.. yukarı ve aşağı çevirdiğimde ise çoğalıyor. Yani kapalıyken benzini kesmiyor, motorun çalışmasına yetecek kadar benzin akıyordu. Yani demek ki benim yedek depo hep devredeydi, benzinim bittiğinde demek hepsi bitmiş olacakmış, bi kaç kerede (nasıl olsa yedek depoda var) düşüncesiyle benzini kastırmıştım. demek ki yolda kalacakmışım. Bu belkide kronik bi arıza da olabilir. Alan ark..ların şiddetle benzin musluklarını denemelerini tavsiye ederim. Benzin musluğunuzun aktif olduğundan emin olmadan, yedek deponuzdaki benzine güvenerek yola çıkmayın, çünki arızalı olan ve (off) konumunda benzini kesmeyen musluk yedek depoyuda kapatmıyordur ve motor benzinin tamamını kullanıyor konumdadır.