merhaba arkadaşlar.ben 3 gün önce 2007 model cbf 150 aldm.tabi ikinci el.epeydir buradan cbf ile ilgili yazdıklarınızı takip ediyorum.doğrusu bu forumun cbf almamda etkisi epey çok oldu.fakat malesef bir sorunum var.motor 2007 ve 25.000 km de.motorun hızlanma problemi var.son hız 85-90 dan yukarı çıkmıyor.rampalarda ise bu hız daha da düşüyor.honda servisi da dahil omak üzere 3 defa servise gittim fakat sorun çözülmedi.servisler motorun hiç bir problemi olmadığını ayarlarının iyi olduğunu söylüyorlar.fakat motor 4. vitese kadar devrini alıyor iyi hızlanıyor.fakat 5. viteste artık daha fazla gitmiyor.bu konuda bana yardımcı olabilecek yada tavsiyesi olanarkadaş var mı
Motoru almadan önce bi deneme turu atmadın sanırım. Keşke bunu yapsaydın, 3 servisin bulamadığı sorun ile ilgili yorum yaparak doğruya ulaşmayı başarabilirmiyiz bilmiyorum ama, yinede bence ihtimalleri sayıyim. motorda mavi duman atma, aşırı yağ yakma, çalışma esnasında tok eksoz sesi yerine çok fazla sibop vs mekanik ses varmı =? Eğer böyle ise bu 25 bin km deki bi cbf in başına gelmiş olamaz ama, motor bitik veya bitmek üzere olabilir. Yani piston ve gömlek arasındaki mesafenin milimetrik olarak zamanla açılması ve motorun çekişten düşmesi söz konusu olmuş olabilir, ama böyle olsa servis anlardı diye düşünüyorum.
Ön ve arka dişli modifiye varmı ? Ön dişlinin büyütülüp arkanın küçültülmesi gibi. Zamanında böyle bi modifiye yapıldıysa, ve bu modifiyenin devamında motorda güç kaybına sebep olmuş bi arıza söz konusu olduysa maksimum hız artmak yerine düşer..
Hava filtresi ve hava filtresi yolu tıkalı olabilirmi ? Yeteri kadar hava almayan motor çekişten çok fazla düşüyor. Ama servis elbet bunu da kontrol etmiş olmalı.
Kullandığın benzin vs problem olmasın . Aldığın şahısla dialok kurma imkanın varmı ? Bu problem onda da varmıydı ? Veya bu motor yetkili servis bakımlı mı faturaları ve bakımlarında yapılmış olan işlemler elinde mi ? eğer elindeyse en son bakımında hangi işlemler yapılmış. Yapılması gerekipte aslında bakımlarında rutin yapılmayan bazı şeylermi motoru öldürmüş ? Motor yetkili servis haricinde sanayi ustalarınamı götürülmüş devamlı olarak ?
Ayrıca kaç kilosun ? 60 kg adamla 90-100 kg adamın ulaştığı maksimum hız zaten aşağı yukarı 5-10 km/h oynar. Sonuçta 11 beygir motor, ağırlığı fazlasıyla hissediyor.
istanbuldan az km li temiz cbf 150 aranıyor ilgilenenlere...
Neden özellikle istanbul =? Sadece bu şehirde yaşadığın içinse büyük hata, belki senelerce büyük masraflar çıkartmadan kullanmak için alacağın motorunun özellikle İst.. dan olmasını neden istiyorsun =?
İstanbul' da.. ist.. trafiğinde 10 000 km yapmış bi motorla, tarafiği çok sakin açık olan bi ilde 10 000 km yapmış, yoğun trafikte kullanılmamış, ağırlıkla uzun yolda kullanılmış bi motorun arasında dağlar kadar fark vardır.
bir motor 10 000 km yi misal 100 saat kullanarak yapması vardır 200 saat kullanılarak yapması vardır.. cbf 150 yi 8000 km de fren balatalarını bitirenler var.. ama bunu 26 bin km kullananlarda var..bu motorun kullanıldığı ortama ve kullanıcıya göre değişiyor. yani.. yoğun trafikte dur kalk kullanılmış bi motorun mekanik hareketli aksamındaki mesela deb.. balatası fren balataları, fren debriyaj telleri hatta dış lastikleri bile, (fren-debriyaj kolu dahi= 5000 km de bi cbf 150 gördüm.. ist.. da kullanılmış, debriyaj kolunun boyaları soyulmaya başlamıştı) daha çabuk aşınır. Demek istediğimi anladın mı =? sadece km ise kriterin aldatıcı olur. Ani dur kalk trafik, zincir dişli takımının dahi çabuk bitmesine sebep olur.
Temiz motor istiyorsan bi kaç saat yol gitmekten çekinme.. Ayrıca alacağın motorun, kullanıcısının ilk motoru olmamış olmasına dikkat et.
Mesela Kocaeli, yalova, Bursa, bu illere yakınsın.