freenautilus
Dostum hayırlı uğurlu olsun güle güle keyiflice bin inşallah.
Dylan'dan vazgeöip alternatifini bulmak o kadar zorki bunu en iyi bilenlerdeniz.
Bende arayış içersindeyim. Bazen öyle uç noktalara gidiyorumki Bir bakmışım Yamaha R6 forumlarına yazıyorum...
Elbette o kadar uçmamam gerektiğinin farkındayım ve son zamanlarda bende senin gibi 2 motor arasında kalmıştım
beverly 250 ve X-City-250...
Xcityi Fuarda görmüğştüm ve gerçekten de çok hoşuma gitmişti. O zamandan bu zamana kadar alan birinede rastlamadım. Deneyimlerin ve yorumların eminim burada bir çok kişinin ( ben dahil ) kararlarını etkileyecektir.
Benimde sana nacizane bir kaç sorum var müsait zamanda yanıtlarsan sevinirim.
-Şehir içi performansı nasıl. Çok durlara kalklara geldiğinde fanı çalışıyor mu ve fan sesi rahatsız edici mi ?
-Motorun ağırlığı ve kontrol edilebilirliği nasıl. uzun süre kullanımda kolları yorar mı ?
-bildiğim kadarı ile 5800 devirde son gücü üretiyor. Bizim dylanlar 8500 devire kadar çıkabiliyor. Xcity'nin performansını gerçekten çok merak ediyorum. Bu özelliği motoru hantallaştırmış mı merak ediyorum ?
-bir önceki soruya paralel olarak hangi hızlarda motor tepki veriyor. Örneğin 100 le giderken gazı açtığında tepki veriyormu ?
-Düz yolda maksimum kaça kadar çıkabiliyor ve son hıza ulaşma süresi tatmin edicimi ?
-Uzun süreli kullanımda rahatlığını ve sana verdiği hissi değerlendirir misin ?
-Yakıt tüketimini 10 litre ile 330km + 1.5 litre kaldı diye belirtmişsin yani 360 km falan gidiyorki bu inanılmaz ötesi az bir rakam kaldıki sen bunu söylediğinde rötanajı sanırım bitmemişti.
-Motorun bakımları kaç km de bir yapılıyor ve aşağı yukarı ne kadar bakım masrafları gidiyor ( benim için en önemli kısım bazen ayda 4000km yapıyorum :s )
-Aslında daha baya soru var ama sen bunları mümkün olduğu kadar yanıtlarsan çok makbule geçer
Teşekkür ediyorum şimdiden. Cevabını sabırsılıkla bekliyorum.
Slm Deryalı, karar vermekte baya zorlanmıştım zira ikisine de binmedim hiç.sadece rochas sağolsun x-max ını deneme fırsatı sundu, kısa bir döndüm park yerinde

Fiyatta indirim olunca beverly'den cazip hale geldi bende x-city aldım.
Soruların bazıları şuan yanıtlanabilir.Rodajım bugün bitti,henüz tam performansını bilmiyorum.
Şehir içinde(yeni alışıyorum ama) oldukça rahat bence.Ben pek aralara girmem ama gidon iyi cevap veriyor.Dylan da hararet ibresi yoktu.x-city çabuk geliyor normal sıcklığına.Trafikte fan açıyor 30sn falan çalışıp susuyor.kask ile ve normal trafik sesinde duymuyorum.ama garajın önüne gelince bariz duyuluyor tabi.
Motorun ağırlığı sadece durunca hissediliyor.Çalışmıyorken itip çekmek zor tabi.170kg.10km üstüne çıktınmı hiç sorun yok.Dengesi güzel.2ookm yaptım kolum iyiydi.Rüzgarlık havayı tam kaskın üstünden atıyor.o nedenle seni geriye iten bir güç yok.eller rahatça tutabiliyor.vizörüm de hep açık şimdi.Bitek ayağımı uzatamadım, konfor anlamında eksiklik olarak.
Gaz olayını tam tecrübe etmedim henüz ama 3te bir gazla 80-90 yapabiliyor yerine göre.Hantal olduğunu düşünmüyorum.Sanırım 80 den sonra daha bi hızlı ivmeleniyor.100km bu motorun son hızına çok yakın deil.Yani gaz açınca tepki alırsın fazlasıyla.Dylan maksimum torkunu 7000 devirde verirken x-city 5800 devirde veriyor.Pratik olarak henüz denemesemde, teorik olarak bu daha iyi ivmelendiği anlamına gelir.kullandıkça ekleme yaparım.
Burda polislerde var 160 görmüşler.
Uzun yolda kendimi enduro da hissediyorum.Sele oldukça rahat.Yola yukarıdan bakıyorsun.rüzgar gelmiyor yüzüne,göğsüne.Sele tasarımı nedeni ile dylana göre ayağım daha rahat değiyor yere.
Yakıt tabi rodaj değeri.Esas değer belli olur yakında.ama tahminim 100-110 arası sürüşlerde 4 ün altında yakacağı.Enjeksiyon sebebi ile her marş aynı,egzos kokusu yok.Yakıt tam yanıyor.
Bakımları uzun aralıklı ama servise göre değişiyor.kitap 3000 debir yağ değiş diyor ama servis yağlar kaliteli 5-6000 de gel diyor.kayış vs gibi pahalı bakımlar beverlyden daha uzun aralıklı.bev 12.000 x-city 20.000 de kayış değişiyor.parçalar honda ve piaggioya göre nispeten daha ucuz ama temini zor.Beverly de yağ filtresi var bunda yok,dylandaki gibi.Masraf azaltıyor.
Sele altı x-max kadar büyük olmasada ben pastane kutusu içinde 2 tane 8 kişilik pasta sığdırdım ve yamultmadan da kutlama partisine götürebildim:mrgreen::cat:
Şimdilik bu kadar