Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar,
konuyla ilgili başlık da açmıştım ama hiç er6 sahibi cevap yazmadı. sorum şu:

er6f motorumun 10 bin bakımını yaptırıcam. yetkili servis yerine özel bir servise götürsem nasıl olur?

özel servise götürdüğümde gerekli bütün parçaları ben alacağım (orjinal olacak tabii ki) 10 bin bakımında ihtiyacaım olacak parçalar nelerdir, (buji, hava filtresi vs.)

tüm malzemelerin en kalitelisini kullanmak istiyorum. bujide ne marka model önerirsiniz. yağ konusunu biraz araştırdım motul ve motorex öne çıkıyor. bunlar veya başka marka, model hangi yağı önerirsiniz?

motorumla ilgili iki problemden biri yakıt sarfiyatının benzerlerine göre fazla olması, bunun için ne gibi kontrol ve ayarlar yaptırmam gerekiyor. diğer problem de grenaj zırıltısı, bunu nasıl çözebilirim

yardımcı olursanız çok sevinirim... saygılar

arkadaşlar,
konuyla ilgili başlık da açmıştım ama hiç er6 sahibi cevap yazmadı. sorum şu:

er6f motorumun 10 bin bakımını yaptırıcam. yetkili servis yerine özel bir servise götürsem nasıl olur?

özel servise götürdüğümde gerekli bütün parçaları ben alacağım (orjinal olacak tabii ki) 10 bin bakımında ihtiyacaım olacak parçalar nelerdir, (buji, hava filtresi vs.)

tüm malzemelerin en kalitelisini kullanmak istiyorum. bujide ne marka model önerirsiniz. yağ konusunu biraz araştırdım motul ve motorex öne çıkıyor. bunlar veya başka marka, model hangi yağı önerirsiniz?

motorumla ilgili iki problemden biri yakıt sarfiyatının benzerlerine göre fazla olması, bunun için ne gibi kontrol ve ayarlar yaptırmam gerekiyor. diğer problem de grenaj zırıltısı, bunu nasıl çözebilirim

yardımcı olursanız çok sevinirim... saygılar
şimdi normalde bakımlar 6 bin 12 bin gibi 6 lı gidiyo ama 10 binde yaptırman daha ii tabii , bakımda değişecek parça sadece yağ filtresi , onun dışında hava filtresi temizlenebiliyo , yeni yağ koyulacak , gerekli bakımlar yapılacak o kadar hiç bi şey almana gerek yok , istediğin ustada yaptırabilirsin , er6turkiye.org da daha fazla bilgide bulabilirsin :)

distortedman,
valla en fazla gittiğim yol 180 km idi. onda da 100 km gidip mola vermiştim. dediğin düzeyde bir rahatsızlığım olmadı sele ile ilgili. Ama tahminim V storm selesi nedeniyle değil de, oturuş pozisyonu gereği biraz daha rahattır.

Bu arada bana öyle geliyor ki V Stor senin içine pek sinmiyor gibi :) er 6'da aklın kalacak gibi haklı olarak :)

sana bir de motorla ilgili tek şikayetimi söyleyim. 5 bin devir civarında başlayan grenaj zırıltısı... ciddi ciddi sinirimi bozuyo... ama dediğim gibi tek sıkıntım o

Anlıyorum enginer6 paylaşım için teşekkürler. Aklım kalmaması için bol bol düşünecek zamanım var aslında. Vakit gelince her ikisinide test etmeden karar vermeyi düşünmüyorum. Kısmet birazda... ER6 daha ucuz tabi, daha pahalı olsa fazla düşünmezdim.

Hocam inşallah bende almayı düşünüyorum daha başka ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz teşekkürler

ER6-F de görünüşü, teknik verileri vs. dışında en çok hoşuma giden şeyde depo yanındaki grenajların dizlerimi bir parça gizlemesi idi. Tamamını kapatmıyor ama hiç olmamasından iyidir. Tabi bunu kullananlara sormak gerek ama sanırım spoiler etkisi yaparak dizlere gelen rüzgarı biraz engelleyebilir. ER6-F sahibi arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bu konuda?

arkadaşlar akümün değişmesi gerekiyor er6n in aküsü kaç amper acaba akünün üstnde yazanlardan bişi anlamadım

er6n ve er6f'in ikisine de binen arkadaşlara sorum olacak.Oturuş pozisyonu olarak ikisi de aynı mı?ayrıca motorları vs herşeyi aynı mı bu motorların?

er6n ve er6f'in ikisine de binen arkadaşlara sorum olacak.Oturuş pozisyonu olarak ikisi de aynı mı?ayrıca motorları vs herşeyi aynı mı bu motorların?

' f ' in grenajlı olması dışında herşeyleri aynı. Bi bildiğim, fabrika çıkışında n' de dunlop kullanılırken, f ' te bridgestone kullanılıyo. ben bilmioyrum ama varıdr bi bildikleri heralde :)

kadranlari farkli
grenajlar haricinde baska fark yok bildigim..
motor yuzde 100 ayni..
er6 mi alcan mehmet:)

Evet arkadaşlar.Farkları bilenler bir zahmet anlatıversin:)
şimdi ikisinin üzerindede aynı motor var , şasi ve süspansiyonlar aynı bi fark yok. er6f amerikada ki adıyla ninja650r er6n den ayıran özellikler : grenajlı oluşu , göstergelerin analog oluşur , farlar ve kafa grenajından ibarettir. tabii bunlar eski er6 lar için öyleydi , yeni modeller gelince daha ayrıntılı inceleyebileceğiz. otoruş pozisyonu olarak aynı. er6f cam ve grenaj koruması olduğu için rüzgara karşı aerodinamik açıdan daha avantajlı ama plastik kalitesi zayıftır... :cat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
kadranlari farkli
grenajlar haricinde baska fark yok bildigim..
motor yuzde 100 ayni..
er6 mi alcan mehmet:)

Şimdi de kafayı ona taktım.Bir tane er6 alıcam:queen:
Yok abi nerede bende o para da bayılıyorum bu motorlara.Runnerdan sonra ya bu olur inş ya da hiç:)

şimdi ikisinin üzerindede aynı motor var , şasi ve süspansiyonlar aynı bi fark yok. er6f amerikada ki adıyla ninja650r er6n den ayıran özellikler : grenajlı oluşu , göstergelerin analog oluşur , farlar ve kafa grenajından ibarettir. tabii bunlar eski er6 lar için öyleydi , yeni modeller gelince daha ayrıntılı inceleyebileceğiz. otoruş pozisyonu olarak aynı. er6f cam ve grenaj koruması olduğu için rüzgara karşı aerodinamik açıdan daha avantajlı ama plastik kalitesi zayıftır...

Çok teşekkür ederim abi:cat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
ozellikle yeni kasanin f olani veya eski kasa n in turuncu olani benim hedeflerim arasinda..
seneye insallah:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşlar akümün değişmesi gerekiyor er6n in aküsü kaç amper acaba akünün üstnde yazanlardan bişi anlamadım

Levent akülerimiz 10 amper, kitapçıkta verdiği model ismi de yuasa ytx 12 bs
Ben nette aradım da 2 farklı fiyat var neden bu fark ona bakmak lazım tabii.
bu ucuz olan

2u7rvys.jpg

5eip35.jpg

er 6n i bornovada bi büfenin önünde gördüm görmez olaydım :) yaradan neler yaratmış diye düşündüm çok farklı bir havası var sahibi biraz tatsız bi arkadaştı konuşmadım yalnız ikinci elde baya bir değer kaybediyor bunun sebebi nedir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar