enginer6 arkadaşım ölçümü yaparken (20 ytl lik benzinle yazmışsın) depoyu tam doldurmanı tavsiye ederim böylelikle daha sağlıklı bir ölçüm yapmış olursun.
Deponu full le bitir sonra gel aynı istasyon aynı pompadan öncekini ne kadar doldurduysan aynı şekilde doldur.
Güvendiğin bir istasyon olsun birde.
servise gitmeden önce biraz daha alış motora valla ergin ve diğer arkadaş 5 lt altında yakıyor ama benim şehir içi 5,5-6 lt gibi ve ben memnunum
mikrop full depo ile de denedim. 50 ytl aldı. ve 240 km gitti. sen de 5,5 - 6 yakıyorum demişsin, nası kullanıyosun sert mi sakin mi. Benim bu konuyu bu kadar uzatma nedenim çok sakin kullanmama rağmen bu değerlere ulaşmam. Bi de sert kullansam nolacak acaba![]()
ergin dediği gibi önemli olan doğru devir aralıklarında kullanmak , eğer çok fazla trafiğe giriyosanız 5 lt üzeri yakması normal aslında , ben ankara da çok fazla trafiğe girmediğimden belkide 5 lt altında yakabiliyorum...
Ö.Z.€.R;1168523' Alıntı:Bende hyo (250r) varken ortalama yakıt tüketimi 4 litreydi. Otoyolda tam gaz açtığım zaman bu değer 6,5 lt ye kadar çıkıyordu. Şimdi ER6n 5 lt yakıyormuş... Bırakın yaksın. :wiinkk:
şundan bende mı alsam yoksa Z750'lere mı baksam kararsızım...
Z750 ile artısı eksileri nelerdir
Merhaba arkadaşlar. Başlığı ER6N&F her kafama takıldığında kurcalıyorum. Büyütme kararı aldığımda çok motor vardı kafamda. Ancak şu an sanırım sadece iki makina var. ER6-F yada V-strom DL650. Biliyorum suzuki farklı bi kulvar ama aslında o da bi touring ER6-F de... Neyse sizlerden bir ricam olacak. Bir test sürüşü yapmak istiyorum. Ama z-motoda şu sıralar sadece KLE650 test motoru var. Onu test ettim. Ama kawasaki alırsam ER6-F alırım. Bana bu konuda yardımcı olabilecek, yani ER6'sını (ER6-F tercih sebebi) 15-20dk sürmeme izin verebilecek, istanbulda bulunan bi forumdaşım varmıdır acaba?
Eyvallah R3N . Eşim kısa, 1.60. Gönüller bir olsun diyerek evlendik :cherry: İşte bir şekilde denemekte fayda var. Endruo/cross merakım var diye denemeden etmeden başlangıç motorumu 200cc ramzey enduro aldım. Evli olduğum ve nerdeyse her zaman eşimle birlikte bir yerlere ulaşmak için kullandığım için çok pişman ve mağdur oldum. Yaklaşık bir buçuk yıldır hatamın bedelini bu sıkışma sınıtısı çekerek ödüyorum. Bundan sonra denemeden asla!