Doğrusu imrendim. Aklımda İstanbul'da yaşam en son sırada idi, ama şiimdi özendim size yahu.. Çok güzel umarım birgün grup olarak buralarda da güneylerdede dolaşırsınız. Çok hoş....
Bu arada sizlere kenid Cruiser ımı tarafsızca tanıtmak isterim... Umarım diğer model grubundaki arkadaşlarımda böyle resimli tanıtımlar yaparlarsa web te dolaşıp durmayız....
:cherry:
Genel Gidon Görüntüsü.. Devir saati 14000 lere kadar uzanmakta 12000 devir kırmızı hat olmaktadır. Hız kadranında 160 km/h görünmekte forum başlığının altında 155 km/h yapan arkadaşlar bulunmaktadır... Ben 1000 km dir bu motoru kullanmaktayım, herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Rodaj sonuna doğru 120 km/h yaptım, herhangi bir titreşim motorda yoktu.:bounce:
Buda hyosung gv 250cc nin motor bloğunun olduğu resim. Çift pistonlu 75 derece açı ile yerleşmiş:cat: ikiz motor sayesinde titreşim minimuma indirgenmiş ve 250 cc lik cruıser için ufak ve ekonomik sayılacak bir motor bloğuna 8 sübab takılarak 28 HP/7500 rpm de verim alınmıştır.
187 kg lık ağır bir motor, klasik cruiser görüntüsü altında müthiş bir naked motoru özelliklerine sahiptir. 23 NM/7600 rpm de olması motorun seri ve yüksek devirli kullanılması gerektiği anlamındadır. Bilinen kalsik cruiser ların temel özelliği düşük devir yüksek tork bu motorda yer almaz. Yani hız, klasik, ve curıser-chopper kısaca ben bu türünün ilk örneğine sport-cruiser demek istiyorum.:wiinkk:
Yakıtta ise ürettiği 28 HP lik güç düşünülür ise km başına minimum 9.5 yada maximum 11 ykrş gibi bir rakam çıkmaktadır. Motorun en önemli artıları yakıt ekonomisi, frenleri, gücü, yağ ve hava soğutması, performansı, dengesi ve sürüş zevkidir.:cat:
Motorun en önemli negatif yanları ise;:farao:
1. İthalatçı firma Global Motorun akıbetinin ne olduğu ve ne olacağıdır.
2. 250 cc nin küçük motor 28 HP gibi sınıfından 2 kat fazla güç üretebilmesi amacı ile yapılan sert şanzuman. (Motor Isınınca boşu bulmak zorlaşabilir)
3. CDI denen bir motor yöneticisi anakart programının (beyin diye tabir edilir) birçok arkadaşın arıza diye nitelediği kanımca arıza olmayan, 250 cc lik küçük bir motorun tüm irili ve ufaklı parçacıklarını 28 HP gibi normalde 700 cc lik bir motor bloğunun yapacağı görevi; yağ pompasının bu güç ve baskı altında sağlıklı olarak motorun küçük ve düşük devirli parçacıkları aşındırmadan yüksek devirli çalışan diğer parçacıklar ile zamanında devir yapması ve yağlaması için 2 sn bazen 5000 bazende 5500 devirde, her zaman olmasada, yaklaşık 15 hızlanmada 1 defa da olsa gaz kesmesidir.
Sonuç olarak ilk 1000 km de beni hiç üzmedi. Sonuçta benim motorum ve onu seviyorummmm...:queen:
:rendeer:
Bu resimde yağ soğutma sisteminin radyatörünün resmi var.. Rüzgar alacak şekilde tasarlanmış. Rüzgar ile soğuyan motor yağı sistemde dolaşmaktadır...
Yağ suya yada diğer sıvılara nispeten çabuk ısınır çabuk soğur.. Buda soğuk motorun kolay ısınması, sıcak mootrunda kolay soğutulması anlamındadır...