Arkadaşlar, başıma gelen bir olayı artık anlatmak zorundayım.
Ben motorumu aldım, ertesi gün 10 günlüğüne İzmir'den ayrıldım.
Geldim, 2-3 gün sonra motora bindim, iyi güzel, 3-4 gün sonra tekrar bindim ve 3. binişimde işte, yolda kaldım.
Servisi aradım, yol yardımı geldi, motoru alıp dükkana gittik...
İlk şoku yaşadım, İzmir'de bu motorun bir tane servisi var ve yaklaşık 30-35 m2
"2 gün sonra gel" dediler, gittim, "motor oldu" dediler.Motora bindim 50 metre gitmeden gene yolda kaldım.
"Benzin otomatiği, hava hortumu değişecek" dediler, değişti, işçilik ve yol yardımı (40 YTL) dahil toplam 245-YTL ödedim.
Motoru aldım, denemek için, gene kaldım.
Motor 3-4 gün daha yattı serviste, "Arızayı bulduk, konjoktör yanmış, garanti kapsamında değişecek, firmaya bildirdik, 2-3 gün sonra İstanbu'dan gelir" dediler.
2-3 gün sonra aradım, tel.i kalfa açtı, "Bugün Çankaya'dan alacağız konjoktörü" dedi.
Hani konjoktör İstanbul'dan gelecekti?...
Ertesi gün tekrar aradım, servis sahibi "Parça 1 ayda ancak gelir, Çankaya'da bu parça bulunmaz" dedi.
2-3 günde bir arayıp "parça geldi mi" diye sormaya başladım, baktım olmuyor, Tüketici Kanunu'nu incelemeye başladım.
Buradan, özelden Aygül Hanım'a mesaj atıp durumumu anlattım, -Konjoktörün bol bulunan bir parça olduğunu, fiyatının 20-25 YTL ve işçiliğinin 10-15 YTL olduğunu- söyledi.
Benim servise telefon açıp aynen şu lafı söyledim:
"Bu sizi son arayışım, motor 3 haftadır sizde yatıyor, 30 iş günü içinde teslim etmezseniz; Firma bana bu motorun yenisini vermek zorunda, 30. gün şikayet edeceğim, artık suç sizde mi firmada mı, aranızda hesaplaşısınız" dedim.
Normal bir tamirciye gittim, O'na da durumumu anlattım, bana söylediği:
-"Abi, motoru getir, 2 saatte sana teslim edeyim, 40-YTL'ni alırım,, giderim Çankaya'ya, senin konjöktörden bulamazsam; yerine oturacak bir konjöktör alıp gelirim, ne olur giriş-çıkışları uymayabilir, o zaman da senin yanık konjöktörün giriş-çıkışlarıyla yenininkini değiştiririz, soketleri taktık mı motorunu teslim ederim."
Sinirle eve geldim, "yarın bir komyonet ayarlayıp motorumu oradan alayım" dedim.
Olanları Hanım'a anlatırken telefon çaldı, servisten aradılar:
-"Motorun oldu, parça geldi, hemen taktık, gel motorunu al" diye.
Şimdi, işi özetlersek:
a) Servisler hemen bir benzin otomatiği öğrenmişler, arıza oldu mu hemen benzin otomatiği değişiyor,
b) Servis beni 3 hafta bekletti, kalfa, parça Çankaya'dan gelecek diyor, usta İstanbul'dan
c) Aygül Hanım'ın verdiği işçilik dahil fiyatla burdaki tamircinin verdiği fiyat birbirini tutuyor,
d) Motor ithal edenler, önlerine kim gelirse; yetkili servis yapmışlar, her servis kafasına göre iş yapıyor.
e) Benim motorum Çinli, servise 500 bakımına götürdüm benden yağ parası aldılar, arkadaşımın başka marka Çinli'si var (aslında 2 motorda aynı fabrikada yapılma) servise gidiyor, yağ parası vermiyor.
Hülasa, Kör tuttuğunu seviyor