Geçen gün bu konuyla ilgili bişey okudum ordan topiği hortlatabilir miyim acaba diye deniyorum şu anda
Valla - Bu işin biyolojik açıklaması varmış :
Bıdıbıdı glandı varmış bir bez beyinde ilişkinde mutluysan tatmin oluyorsan o bez senin sadık olman için diğer kadınlara ilgi duymaman için, beynin ilgili bölgesini bloke edicek bir receptor antogonisti (molekül bağlayıcı kilit diyelim) salgılıyormuş efendim.
Şimdi evde dırdır bıdıdı bıdı varsa ve sen kendini mutsuz hissediyorsan ilgin direk dışarı dönüyormuş. Yeni sevgi bağları kurmaya çalışıyormuşsun.
Sonuçta ne kadar aldatanın suçu ne kadar aldatılanın suçu spekülatif...
İlişkin mutlu değilse aldatma bölgesindesin demektir, tembellik yapma kendine de iylik yap karşındakine de ayrıl gitsin derim.
Bu arada ilgi sevgi yoksunluğundan cinsellik azlığından tatmini dışarda aramak ve bunu sistematik şekilde uzun süre ya da çok kereler yapmak aldatmaktır.
Meraktan duygusuz cinsellik, başkasına aşık olmak, ayaklarına kapanım ne olur benim ol diye yalvaran bir genç kıza ya da kadına kıyak yapmak aldatmak sayılmaz. Biyolojik ve Pisikolojik olarak hafifletici sebeplerden şartlı tahliye ederim sizi ben hakim olsam
Ben böyle konularda pubmed de ilgili makaleleri okuyunca hep atasözleri geliyor aklıma bir tanesi binlerce satıra bedel.
Canın çektiği bedene şifadır ... Keskin sirke küpüne zarar ... Sen seni bil sen seni, sen seni bilmezsen patlatırlar enseni...