Kaplumbağam yemek yemiyor : yardım edin

merhaba

iki gün önce kaplumbağa aldım. adı: şevket...(evet yaprak dökümündeki :) )

ev biraz soğuk bu aralar,kalorifer yeni yanmaya başladı, suyu çok soğuk ama hayvan direndi hala yaşıyor.

sorun şu ki hayvan yemeden kesildi. adacığına koyduğum karides halen daha orada durmakta...

acaba ortam değişikliği yüzünden biraz kapris mi yapıyor beni bi aydınlatırsanız sevinirim
:cyclopsan:pale:

"altına çakmak tut, ağzını açınca içine yem at" diyen oldu, biri de "camdan aşşağı sallandır" diyor msnden realist olalım :D

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bak otobüs geli,tren gelio çuf çuf falan de.bana öle yedirdiklerini hatırlıyrum.işe yarar belki:silent:

Kırmızı yanak su kaplumbağaları sıcak iklim kaplumbağasıdır. Suyu sıcak olmalı. Kışın kış uykusuna yatarlar ve çok az hareket ederler hemen hemen hiçbirşey yemezler.

Akvaryumculara gidip te kaplumbağam yem yemiyor derseniz size envai çeşit ilaç çıkartırlar. Hiçbirini almayın ve kullanmayın. Eğer ciddi anlamda akvaryumculuk hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz size www.akvaryum.com u öneririm.

çok teşekkür ederim

sorun şu ki, hayvanın suyu soğuk, şu an gerçekten pişmanım kaplumbağa aldığıma. küçücük de bi kap aldım hayvan onun içinde soğuk suda... gerçekten moralim bozuk. göz göre göre işlence ediyor gibiyim.
en yakın zamanda bi çözüm bulmam şart.

kabın su seviyesini yükseltemiyorum adacık kayboluyor, ama bu seviyedeyken de kabuğun bi kısmı dışarıda kalıyor...

ooff of

Son düzenleme:
Kablumbağa neden karides veriyorsun ki
Muhtemelen hayvana şimdiye kadar sadece balık yeni vermişlerdir :)
Balık yemi ile beslemeyi dene :p
Bizim evdekisi 4 yıldır hayatta kocaman oldu vede balık yeminden başka hiçbişey yemez

asm

Yediği önünde yemediği arkasında,ayıp ayıp... dermişim :)

Kuş(muhabbet),civciv,kedi dışında hayvan beslemediğim için huyunu bilemeyeceğim kaplumbağanın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yemesin ne olcak?ölmez bence
bende bir tane vardı nerdeyse yarım kiloya ulaştı oburluktan.Bir havuza transfer oldu.orada kendisi gibi bi kac tane var.

canı isterse yer bırak bildiği gibi yapsın sen uykuda yemek yiyormusun ki.bu kaplumbağalar hernekadar su kablumbağası isede akciğer solunumu yaptığı için suyun içinde olmak zorunda değil.kış uykusundayken açıkta kalması daha iyi değilmi zaten hep suyun içinde yaşamak zorunda bırakılanların bazıları şişip ölüyor benden uyarması

konu başlığını görünce doğrudan mecazi bir ifade olduğunu sanmıştım.
e, ne de olsa motosiklet forumu...
sandım ki, arkadaşın hız yapmayan bir motoru var ve gaz yemiyor... :cherry:
yav ne safım.
neyse sen ona güzel bir tarhana pişir :queen:

Ana konu Konu Dışı değil mi burada motorsiklet dışında herşey olabilir burada motor olması abes

konu dışınında dışı olmuş bişi olmaz merak etme sıcak su takviye et arada sırada üşemesin :)

bizimde bır kaplumbagamız var,
hatta barajdan bunun 2 kat daha ufagını yakalamıstım buna arkadaslık etsın dıye,
yanına koydum,
aradan 1 ay gectı bu kardeşimin kapşumbagası halen 2 parmak olmasına ragmen,
barajdan gelen avucumun içinden büyük hale geldi:queen::queen:

''baraja geri saldık tabiiki''

konuya dönelım ,
kardeşimin kaplumbagasıda yem yemıyordu,
akvaryumcu bır dostum var ve dedıkı hasta olmus ondan yemıyor dıye,
tamamen mürekkebe benzer bişiy verdi ve bundan damlatın dedi,

ve o zamandan berıde yemeklerını iyi yiyor:d
açmış gibi hemde:queen:

Abi öldüm gülmekten yaaa konu süpermiş başlığı okuyunca motor sandım kaplumbağayı :queen::queen::queen:

Karnıma ağrılar girdi.

Kış uykusuna yatmış olmasın?

Bence kaplumbağa yanlız kalmıştır arkadaşlarından eski ortamından koptuğu için oraların özlemi ile yanıp tutuşuyordur istersen yanına bi yaren getirirsin arkadaşlık ederler birbirlerine eminim yanlız kaldığı için tavır yapıyodur yanında bi manitası olursa herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum sayıda artış bile olabilir:p:p

HACI bende sen o hayvanı bi piskoloğa götür belkide aşk acısı çekiyodur:salut:baktın oda olmuyo arkadaşlar sıcak su falan demiş al onuda bi sauna yapın derim::jester::::deliir::

dostum merak etme kış uykusunda o suyunuda çok fazla koyma yemek yememesi normal yani ama dikkat et suyuna,suyunun temziliğine. bide dikkat et kabından atlayıp kaçmasın bizim evdeki haftada bi kaçıyo işi gücü bırakıp dip köie onu arıyoruzz :):mrgreen: (son söylediğimde ciddiyim lütfen dalga geçmeyin)

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. dün ne olduysa yedi durup dururken...

ama suyu soğuk ya vicdan azabı çekiyorum keşke almasaydım küçücük kabda yaşıyor hayvan.. neyse yakında kaloriferler yanıcak kaloriferin üstüne koyucam artık

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. dün ne olduysa yedi durup dururken...

ama suyu soğuk ya vicdan azabı çekiyorum keşke almasaydım küçücük kabda yaşıyor hayvan.. neyse yakında kaloriferler yanıcak kaloriferin üstüne koyucam artık

bakamıcaksan kargola bana izmir sıcak :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar