Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sonunda çantanın tablasını monte edebildim saglam olsun diye kendimde baglantı parçası yaptım ;

Çantamız bir kaskı rahat alıp yanına montu zorlayarakta olsa alıyor:)

vitese geçmediğinde motoru biraz ileri geri yapın düzelir.

Öncelikle herkese iyi bayramlar arkadaşlar.
Fakat şimdide motor durunca vitesi 1'e alırken çok zorlanıyorum. Bazen takılıyor geçmiyor. 2'e geçirirkende zoruyor ama 1 kadar değil. Öte yandan, motor hareket halinde iken sorun yok. Hadise durunca oluyor..

Yokuştan aşağı debriyaj sıkarak inmeyeceğiz demekki. Tamam aklımın bir köşesine yazdım

Arkadaşlar önceki sayfalarda konuşuldu mu bilmiyorum. YBR otomatik jikleli olmadığı için sabahları zor çalışma problemleri olabiliyormuş.

Bunun için sabahları motosikleti nasıl çalıştırmalıyız. Jiklede ne kadar bekletmeliyiz veya jikleli kullanmalımıyız

Arkadaşlar önceki sayfalarda konuşuldu mu bilmiyorum. YBR otomatik jikleli olmadığı için sabahları zor çalışma problemleri olabiliyormuş.

Bunun için sabahları motosikleti nasıl çalıştırmalıyız. Jiklede ne kadar bekletmeliyiz veya jikleli kullanmalımıyız

ben gecen kış - 5 derecede marşa bastim(kar vardi hatta sadece merakimdan deneme amacli yaptim) jikle çekili şekilde tek seferde çalişti jikle olduktan sonra çalışmada problem olmuyor...jikle kullanmak istemeyenler hafif gaz vererekte caliştirabilirler...

eveet bir vatandaşımızı daha saflarımıza katmış bulunuyoruz:rendeer:

er-5 de aradığını bulamayan ybr alır demişler:p

bana kalırsa tamamen duygusal derler:p
artık bu topiğe transfer oldum, kafanızı ağrıtırım çeşitli sorularla:mrgreen:
yeni motor, siz bu makinada tecrübelisiniz dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz varsa iyi olur.
şimdiden teşekkürü ihmal etmeyim bir acemi olarak:)

bana kalırsa tamamen duygusal derler:p
artık bu topiğe transfer oldum, kafanızı ağrıtırım çeşitli sorularla:mrgreen:
yeni motor, siz bu makinada tecrübelisiniz dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz varsa iyi olur.
şimdiden teşekkürü ihmal etmeyim bir acemi olarak:)

sorununu atlatmışsın,e motorsuzda kalmamışsın daha ne istersin ki:wiinkk:

180 den sonra biraz titreme yapar hepsi bu:p

180 den sonra çok yakıyormuş ya :) su gibi içiyormuş benzini.

:queen::queen::queen::queen:

Son düzenleme:
arkadaşlar benim sğrekli uyguladığım bi yöntem var sizde deneyin isterseniz işe yarayabilir.bir gün önceden motorunuzu susturmadan hemen önce jikleyi çekin ve 2-3 saniye kadar jiklede kalsın ama fazla değil.jikleyi çekili bırakın ve sabah çok ta soguk olsa ilk marşınızda alıyor.biraz ısındıktan sonra da jikleyi kapatıp devam edin.ben hep öyle yapıyorum size de tavsiye ediyorum.deneyin lütfen buraya da yazarsanız gerçekten işe yarayıp yaramadığını öğrenmek istiyorum.belki de sadece bana öyle geliyordur:)

arkadaşlar benim sğrekli uyguladığım bi yöntem var sizde deneyin isterseniz işe yarayabilir.bir gün önceden motorunuzu susturmadan hemen önce jikleyi çekin ve 2-3 saniye kadar jiklede kalsın ama fazla değil.jikleyi çekili bırakın ve sabah çok ta soguk olsa ilk marşınızda alıyor.biraz ısındıktan sonra da jikleyi kapatıp devam edin.ben hep öyle yapıyorum size de tavsiye ediyorum.deneyin lütfen buraya da yazarsanız gerçekten işe yarayıp yaramadığını öğrenmek istiyorum.belki de sadece bana öyle geliyordur:)

dediginiz dogru olabilir ama böyle şeylere hiç gerek yok yani hafif gazvererek cok kolay bir şekilde çalışmakta ybrler ben sabahlari ilk hareketi ayak marşiyla yapiyorum...MOtor hakkinda bilgisi olan arkadaslar amacımı anlamışlardir...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ybr'nin hastalığı zaten hava sıcaklığı 40 derece olsada jiglesiz yine çalışmıyor bu alet :) (ilk çalıştırmada) sernur yöntemin güzel bir deneyelim...özellikle benim gibi soğuk memlekette yaşayanlar için...

ilk marşı soğuk hava da ayak ile yap ki 5 tur fln attımı ısınıyor az çok sonra el marsına bas çalışsın

dediginiz dogru olabilir ama böyle şeylere hiç gerek yok yani hafif gazvererek cok kolay bir şekilde çalışmakta ybrler ben sabahlari ilk hareketi ayak marşiyla yapiyorum...MOtor hakkinda bilgisi olan arkadaslar amacımı anlamışlardir...

ilk bikaçkez ayakla pompalamak iyidir tabi ki..aşınmayı minimuma indirgersiniz.ben de bu şekilde yapıyorum.ama motor üşümüşken ayak sadece ayak marşı ile çok zor çalışıyor.ayak marşı ile pompalayıp marşa basıyorum.ama siz yine de bi deneyin arkadaşlar.ben de merak ettim sizin motorlarınızda da oluyor mu.

Yaklaşım 1 aydır YBR125ESD kullanıyorum.. Soğukken jiklesiz çalışmıyordu ama jikle açıkken de hiç gaz vermeden hemen çalışıyordu..
Çaktırmayın hava ayarı yaptırdım şimdi jiklesiz çalışyor ama kıpkırmızı bir egzozum oldu...

Bence jigle ile çalıştırmaya devam edin..

Diyelim ki acelemiz var. Bir yere yetişeceğiz veya biri kovalıyor kaçacağız :)

Ybr'nin jiklesini çektik marşa bastık çalıştı hemen üzerine atlayıp gidebilirmiyiz ? Yolda birkaç km sonra jikleyi kapatırız. Bu zarar verirmi motora ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar