Merhaba , eklenen mesajları görünce uzun süredir sizlerden uzak kaldığımı anladım.
Sevgili
zangif , Üstat
rochas senin soruna kendine yakışır şekilde cevap vermiş.Zaten onun üstüne söyleyecek yok.
Ben ikinci yazdığın mesaj ile ilgili fikrimi belirtmek istiyorum.
Arkadaşlar Forumu Baştan Okumaya Karar Verdim 15 Ci Sayfadaydın şimdi Bakınca Sorum Cevabının Verilmiş Olduğunu Gördüm Sorumu Cevaplıyan:rochas Arkadışıma Teşekkür Edrim Ayrıca Kymco Lara Bakıyorum şu An Aklımda Kymco 250 Ve X Max Var Kymco Topıc.indeki Arkadaş Larda Sağolsun Ilgililer Onlarad Ayrıca Buradan Teşekkür Edrim Acaba Kymco Mu Cüsse Oralak Büyük Yoksa X Max Mi Hani 8000 Ytl Gibi Bir Rakam ödedikten Sonra Biraz Havalı Olmasının Kimseye Zararı Olmaz Diye Düşünüyorum Büyük Olursa Daha Rahat Edrim Diye Düşümdüm
XCITING 250i
Ölçüler 2250 x 810 x 1450
Ağırlık (kg) 185
Motor Tipi 4 zamanlı SOHC
Soğutma Sistemi Su
Şanzıman CVT
Motor Hacmi (cm³) 249,1
Ateşleme Tipi CDI
Yakıt Kapasitesi 12,8
Yağ Kapasitesi 0,9
Sele Yüksekliği 820
Max. Güç (Hp/d/d) 22 / 8200
Max. Tork (Nm/d/d) 20.7 / 6500
Frenler Ön / Arka Disk / Disk
Tekerlek Ölçüsü Ön 120 / 70 - 15
Tekerlek Ölçüsü Arka 150 / 70 - 14
X-MAX 250 - Ayrıntılı Teknik Özellikler
Motor
Tipi Tek silindir, 4 zamanlı, su soğutmalı
Silindir hacmi
Çap x Strok
Kompresyon oranı
Azami Gücü
Azami Tork
Yağlama
Yakıt sistemi
Debriyaj tipi
Ateşleme
İlk Çalıştırma
Vites kutusu 249.78 cc
69 X 66.8 mm
10 : 1
15.6 KW - 7.500 rpm.
21.3 NM - 6.500 rpm.
Yağ banyolu karter
Yakıt Enjeksiyonu
Otomatik santrifüjlü
C.D.I.
Elektrik
Otomatik
Şase
Ön süspansiyon
Arka süspansiyon
Ön teker hareket mesafesi
Arka teker hareket mesafesi
Ön fren
Arka fren
Ön lastik
Arka lastik Teleskopik çatal
Hareketli ünite
110 mm
95 mm
Tek disk, f 267 mm.
Tek disk, f 240 mm.
120/70-15
140/70-14
Boyutlar
Boyutlar (UxGxY)
Sele yüksekliği
İki teker arası mesafe
Min. Yerden yükseklik
Ağırlık
Yakıt kapasitesi
Yağ kapasitesi 2.210 x 790 x 1.380 mm.
755 mm.
1.545 mm.
113 mm.
164 kg
12.5 litre
1.4 litre
Kymco X-max'den 4 santim uzun , iki santim geniş
Emin değilim ama sanıyorum Kymco nun enjeksiyonlu modelinde Ön fren çift disk ve Fotoğraflarından gördüğüm kadarı ile ABS okuyucusu var yani ABS fren sistemi olabilir ama bunu araştırman gerekli sadece fotoğraflarında ABS okuyucusu gördüğüm için olma ihtimalinden bahsediyorum.
Kymco nun arka lastik tabanı X-max'den bir boy daha geniş.
X-max X-max ise ; ben bu motoru alırken burgman 400, silverwing 400 gibi motorlarla kıyasladım ve aks aralığı , tekerlek açıklıkları v.s x-max daha üstün geldi. Hatta uzunluk ve genişlikte de burgman 400 gibi devasa görünen bir motordan hiçte geri kalmıyor. Dengeli olması , virajının kuvvetli olması bir kullanıcı olarak sana söyleyebileceğim artılarıdır. X-max kendi segmentinde hiçbir motorda olmayan bagaj kapasitesine sahip. X-max'in torku da kendi segmentinde en iyisinden biridir.
Yine bir kullanıcısı olarak sana X-max in en büyük eksikliğini söylememi istersen , bence tek eksiği altı yere yakın derim.
Sevgili
kdzli ,
Senin elinden maşallah her iş geliyor zaten. Ama gerçekten motorun fan pervanesini gördüğünde onu çevirmek nereden aklına geldi ? Helal olsun sana..
Bunu okudum ya ilk fırsatta bende fana bir el atayım. Sen çok şanslı olduğununda farkındasın sanıyorum. O fan pervanesini ellemeyip rulman kilitlenene kadar kullansaydın fan motoru ile beraber motosikletinde motoru hararet yüzünden conta yakacaktı belkide daha büyük hasar görüp segmanları kaynatacaktı. O pervaneyi çevirmek nereden aklına geldi bilmiyorum ama iyiki çevirmişsin..
Merhaba
freenautilus ,
Dylan motorunun pert olduğundan bahsetmişsin. Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Sevgili üstadım
rochas bana olduğu gibi seninde imdadına yetişmiş sağolsun. Bu sırada Üstadım saygılar
Ben kendimden bir örnek vereyim , beni motorum 2006 model yani forumlarda v.s bahsedilen en sorunlu model. Motorum henüz 8500 km de belki daha başıma işler açacak ama zamanını bekliyordur onu bilmiyorum

Fakat sadece şu şarj olayını bir kabus edası ile yaşadım. Aslında arıza çok basit ve hiç masraf etmedim 3 kabloya soketi iptal edip fiş takıyorsun hepsi bu , AAmaaa bilene hepsi bu :wiinkk: Ben o arızayı bulamayınca gerçekten az daha motordan soğuyacaktım. Bunu neden yazdığımı da unuttum :mrgreen: ben bunu anlatıp sonunu birşeye bağlayacaktım:queen:
Neyse , demiştim ya en sorunlu model diye , çok şükür başka sorunum olmadı. Amortisör ile ilgili önden gelen tak tuk diye bir ses var. Sanki çamurluk biryere çarpıyormuş gibi ama çamurluk üzerinde hiçbir çarpma izi yok. O sesin nereden geldiğini şimdilik bulamadım ve çok üzerinede düşmedim aslında. Forumda bile ilk kez yazdım belki önceden yazsaydım mutlaka fikir veren olurdu. Onun haricinde amortisör sertlik ve yumuşaklığı bende çok sorun teşkil etmiyor çünkü bence X-max iyi yol tutuyor yani oldukça stabil bir motor. Ve yol tutuşu mühendislik , amortisör ve lastik üçlüsünün performansıdır. Asfalt dışında mesela parke yolda mutlaka biraz daha tıkırtılı motorlar scooterler ama X-max'de kardeşlerinden fazla ses çıkarmıyor parke yolda.
(Benim iş yeri çemberlitaş da ve hergün parke yoldan gidip geliyorum .)