tamam arkadaşlar sağolun zaten benzin sorun olacağı için değil hani ne bileyim kapatsak normalde sorun olurmu diye sormuştum oluyomuş demekki. tekrar teşekkür ederim :rendeer:
tamam arkadaşlar sağolun zaten benzin sorun olacağı için değil hani ne bileyim kapatsak normalde sorun olurmu diye sormuştum oluyomuş demekki. tekrar teşekkür ederim :rendeer:
Motoru kapatmak sorun olur.
Ama bunun dışında bilmen gereken ilk şey;rodajın kilometre saati ile deil de devir saati ile alakalı olduğudur.Gözün kilometrede değil de devirde olsun.Rodaj yaparken vitesli araçlarda nispeten işimiz daha kolay,vites yükseltip düşürerek deviri belli aralıklarda tutabiliriz.Otomatik vites araçlarda ise devir gaz ile ayarlanır.Devir düştüğünde gazdan elimizi kesersek otomatik şanzıman vitesi düşürür.Devir yükseldiğinde ise birşey yapmaya gerek yok.Otomatik olarak vites yükselecektir.
Gelelim yokuş konusuna;
Düşük vitesle yokuş iniyorsak,sürat almamak için deviri yükseltmek amacıyla gaz da veremediğimize göre deviri frenle ayarlamalıyız.Tekrar söylüyorum gözün hep devir saatinde olsun,kilometrede değil.Devir yükseldiği zaman frene dokunarak kontrol altında tutabilirsin.
ee hani hiç kimse yazmıyor :silent:
arkadaslar ben motoru alalı yaklasık 1-1,5 ay oldu ve rodajından tutunda yagına suyuna lastık havalarına kadar hemen hemen 2 gunde bır kontrolunu yaparak motoru yormayarak bındım.ama su an 1600 km olmasına ragmen 80 km hızı gecemedım..otobanda gazı yedırerek yaklasık 40 km ye yakın yol yapıyorum hafta sonları yokus asagı duz yol farketmıyor ne yaptıysam 80 km hızı gecmıyor motor..
bende oyle dusunuyorum ama yınede cok belırgın sekılde kasılıyor sankı...80 km ye kadar cok serı ve tatmın edıcı sekılde hızlanıyor fakat 80 den sonra banamısın demıyor motor..ıyı bır karburator ayarı ıle kayıs sıstemını bır elden gecırtmeyı dusunuyorum bıldıgım kadarı ıle fabrıkasyon ayarı ıle duruyor hala karburator ayarı..cunku 1000 km bakımında bırsey yapılmadı ayar anlamında...
arkadaslar ben motoru alalı yaklasık 1-1,5 ay oldu ve rodajından tutunda yagına suyuna lastık havalarına kadar hemen hemen 2 gunde bır kontrolunu yaparak motoru yormayarak bındım.ama su an 1600 km olmasına ragmen 80 km hızı gecemedım..otobanda gazı yedırerek yaklasık 40 km ye yakın yol yapıyorum hafta sonları yokus asagı duz yol farketmıyor ne yaptıysam 80 km hızı gecmıyor motor..