Scooter ---> Super Sport

Merhaba arkadaşlar...

Ben Honda Beat, Dylan kullanıyorum...206 GTI aracımı sattım ve SuperSport motosiklet merakım arttı...Arkadaşlarım Yamaha R6 alınca benim CBR 600F gözüme çarptı...

Askere kadar kullanılmasını tavisye edeceğiniz marka ve model sizce nelerdir ?

Scooter dan sonra CBR 600F kullanımı stres yaratırmı ?

Pratik yapmam için eğitim verebilecek tavsiye edeceğiniz kişi veya kuruluş varmıdır ?

Teşekürler , İyi Forumlar...

Kişi ve kuruluş aynı kişi olarak iyi bir eğitmen biliyorum. İsmini ya da kurumun adını özelden atabilirim eğer istersen,reklam olmasın burada.

Ama şahsi kanaatimce scooterdan sonra 600 lük racing bir makine normal şartlarda uygun olmaz. Bi kere oturuş pozisyonun,el-ayak kombinasyonun,vites gibi bir çok sürücüyü doğrudan etkileyen etmen var karşında. Eğer kendine güvenin gerçekten varsa,hırslıysan dene ama bence daha ufak 250 lik bir alet mesela daha uygun olur diye düşünüyorum.

ya gerçekten sıktı ama...bunlara ilgili açılmış onlarca başlık var var.lütfen arama yapın.hiç bişey yapamıyosanız google ye bile yazsanız bu sitede istediğiniz konuya ulaşıosunuz lütfen ya....

ya gerçekten sıktı ama...bunlara ilgili açılmış onlarca başlık var var.lütfen arama yapın.hiç bişey yapamıyosanız google ye bile yazsanız bu sitede istediğiniz konuya ulaşıosunuz lütfen ya....

Gerekli araştırmamı yaptım şahsi düşünce ve yorumlarınızı alacaktım sadece...

honda eğitim merkezi ile bağlantıya geçtim ve kayıt için yarın bankaya para yatıracağım...

İlgi ve alakandan dolayı teşekür ederim...

Scooter dediğin Beat veya Dylan ise 600'lük bir makina biraz sıkıntılı olabilir. 250'lik birşeyler denesen hem vites sistemine hem de yeni oturuş şekline daha tehlikesizce alışırsın. Daha sonra 660'lere sıra gelecek merak etme..

Ayıp ettın bu yazıyı yazmakla adam sadece fıkrını sormus cevaplamak ıstemıyorsan cevaplama....

alışırsın ama braz zamanını alcak o kadar :) ilk başta sol elini debriyaja ayarlamaya çalışırsın ondan sonra da süpersport motosikletler üzerinde oturma tarzlarının eğitimin i alırsın olur biter :) 206 gti'de satılmazki be hacı yazık ettin arabaya :p:p:p

alışırsın ama braz zamanını alcak o kadar :) ilk başta sol elini debriyaja ayarlamaya çalışırsın ondan sonra da süpersport motosikletler üzerinde oturma tarzlarının eğitimin i alırsın olur biter :) 206 gti'de satılmazki be hacı yazık ettin arabaya :p:p:p

Motor aşkı adama herseyi yaptırır!!
tebrikler arkadasım:cat:

Arkadaş ben dylandan hyosung gt250r'ye geçtim acayip zorluyor.Honda'dan istersen 10 kur eğitim al.Aldığın eğitimlerde ufacık pistte trafik kaygısı olmadan hızın 25-30'u geçmeden kullandığından inan gerçekte trafikte hele hele de hızlanmalarında o kadar da işine yarayacak şeyler olmayacak.Ben de aldım eğitim biliyorum.Hani 250'lik makine bile ağır, agresif.Ben bunu zor zaptediyorum şahsen.Binerken her türlü bildiğim duayı da okuyorum.600'e geçip de kendine ve motora yazık etme.Bu dediklerimi de lütfen ciddiye al:cat:

şoktayım........

selam arkadaşlar ben burda daha yeniyim izmir de yaşıyorum ve fitnes antrönörlüğü yapıyorum 3 yıldan beri yamaha bws kullanıyorum ve biraz daha büyük bir scooter almak istiyorum çünkü benimki üzün yolarda kasıyor ne de olsa 100 lük bir motor bayisinde calişan abimiz var onda bir 98 model honda foresight var 36 bin km de ona ona benim bws ve 1100 lira teklif ettim kabul etti ve değişeceğiz gibi benim bws 2005 model ve 28 bin km de 25 bin de grant rudmanı problem cıkardı ve yeniledim motoru kısmen ne dersiniz bu duruma bakıyorum sahibinden.com ao motor aynı km aynı model en ucuzu 4300 lira e benim motoru 2000 e sayıyor ve 1100 de üstüne istiyor bu durumda bana cok uygun geldi yani piyasada bu paraya yok gibi ve ben motoru da gördüm kullandım gayet temiz ve cekişi falan süper 110-120 falan yaptim motordan ses cıkmadı ya süzülüyor anlamadım bunun piyasadan haberi yok galiba diye düşündüm bana o değerli yorumlarınızı yaparsanız cok sevinirim

mhyen çok güzel yazmış.. arkadaşım sen onları dinle herkezin bildiği bişi vardırki böle diyorlar 250likten başla en iyi olur kazasız belasız sürüşler!!

hyo gt250r yakışır sana hem görüntüsü ve oturuş pozisyonu sesi ve hızı seni şuan tatmin eder kanaatindeyim ( en azından beni tatmin eder :) )

güzelim 206 GTİ'yi satman iyi olmamış yazık etmişsin arabaya yaaa:salut:
arkadaşlarında dediği gibi sen en iyisi 250cc'ile başla bence
bende şu anda 150cc'lik scooter kullanıyorum benim bundan sonraki motorum hyosung gt250r olacak

hocam eğer vitesli motosiklet tecrüben varsa,600f almanda bence sakınca tabiki eğitimde alacam diyosun zaten kendini bilen bi insansan sorun yok,gaza gelip gaza asılma yeterki...hayırlı olsun şimdiden

Merhaba arkadaşlar...

Ben Honda Beat, Dylan kullanıyorum...206 GTI aracımı sattım ve SuperSport motosiklet merakım arttı...Arkadaşlarım Yamaha R6 alınca benim CBR 600F gözüme çarptı...

Askere kadar kullanılmasını tavisye edeceğiniz marka ve model sizce nelerdir ?

Scooter dan sonra CBR 600F kullanımı stres yaratırmı ?

Pratik yapmam için eğitim verebilecek tavsiye edeceğiniz kişi veya kuruluş varmıdır ?

Teşekürler , İyi Forumlar...

Geçilmez diye bir kural yok ama bencede fazla zorlamış olacaksın.Ben 150cc scooter kullanıcısıyım ve MT03'ü test ettim.Çok uzun zaman önce vitesli motorlarla cirit atmama rağmen ilk bindiğimde 4-5 kez stop ettirdim.Sonuçta şehirler arası yolda bile gayet net kullandım.Fakat büyük CC'lerin seni gaza getirme gibi kötü huyları var.Bencede 250'lik bir makina daha mantıklı olacaktır.:cat:

selam arkadaşlar ben burda daha yeniyim izmir de yaşıyorum ve fitnes antrönörlüğü yapıyorum 3 yıldan beri yamaha bws kullanıyorum ve biraz daha büyük bir scooter almak istiyorum çünkü benimki üzün yolarda kasıyor ne de olsa 100 lük bir motor bayisinde calişan abimiz var onda bir 98 model honda foresight var 36 bin km de ona ona benim bws ve 1100 lira teklif ettim kabul etti ve değişeceğiz gibi benim bws 2005 model ve 28 bin km de 25 bin de grant rudmanı problem cıkardı ve yeniledim motoru kısmen ne dersiniz bu duruma bakıyorum sahibinden.com ao motor aynı km aynı model en ucuzu 4300 lira e benim motoru 2000 e sayıyor ve 1100 de üstüne istiyor bu durumda bana cok uygun geldi yani piyasada bu paraya yok gibi ve ben motoru da gördüm kullandım gayet temiz ve cekişi falan süper 110-120 falan yaptim motordan ses cıkmadı ya süzülüyor anlamadım bunun piyasadan haberi yok galiba diye düşündüm bana o değerli yorumlarınızı yaparsanız cok sevinirim

Bu takas,eğer Honda'da problem yoksa,senin lehine görünüyor.Bence hiç düşünmeden kabul et.:cat:

asm

Arkadaş ben dylandan hyosung gt250r'ye geçtim acayip zorluyor.Honda'dan istersen 10 kur eğitim al.Aldığın eğitimlerde ufacık pistte trafik kaygısı olmadan hızın 25-30'u geçmeden kullandığından inan gerçekte trafikte hele hele de hızlanmalarında o kadar da işine yarayacak şeyler olmayacak.Ben de aldım eğitim biliyorum.Hani 250'lik makine bile ağır, agresif.Ben bunu zor zaptediyorum şahsen.Binerken her türlü bildiğim duayı da okuyorum.600'e geçip de kendine ve motora yazık etme.Bu dediklerimi de lütfen ciddiye al:cat:

Ben Agility'den GT250R'a geçtiğimde "anaa bu mu imiş len merak ettiğimiz şey" demiştim. :)

600'lüğe geçiş olsa idi" ohaaa bu ne len" derdim muhtemelen. (neyse eldekilerle yetinmek lazım)

----------------------------------------------

206 GTI kullanmışsan gazlama olayı biraz vardır hocam sizde. Aslında ara bir model lazım size ya eğitim falan almayı gerekli görecek bilinçteyseniz bu işi zamanla kavrayabilirsiniz. Benim gibi ara ara gaza geliyorsanız takayı bir süre daha kızağa almakta fayda var ama.

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gerekli araştırmamı yaptım şahsi düşünce ve yorumlarınızı alacaktım sadece...

honda eğitim merkezi ile bağlantıya geçtim ve kayıt için yarın bankaya para yatıracağım...

İlgi ve alakandan dolayı teşekür ederim...

:cat: cukkkkk.....................................:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar