Oltacı & Motorcu Paylaşımları Buraya

abi ne bırakacam 2 senedir gitmiyorum bi kısmetim çıkmış onuda suyamı bırakıym zaten gittigim yerde saolucandan başka bişeye vurmuyo bende evde unuyyum yemi bari bir kaç saat hamurla deneyim maksat gelmiş olmak derken baktım kısmetim var kaçırırmıyım yav yoksa bende normal zamanda geri bırakma fikrini düşünebilirim ama az av olursa:p

akşamüstü balığa gittim, iki tane sazan yakaladım, ama oltalarla ilgilenmedim açıkçası.sağolsun muzaffer1968 ziyaretime geldi, muhabbet koyu gidince oltalar kaldı:p ,resimde akıl edemedim:pr:

yaw nasıl unutursun resim çekmeyi ama ben anladım muhabet olunca gocaman balıklar yakaladık dicen deeemii seni gidi seniiiii:p

yer eskihisar arabalı vapur iskelesi

kendi çekimim

amcam yasak masak tınlamıyo:queen:

yaklasık 15 senedır balık tutuyorum yapalım bı gun hep beraber bıseyler

yer eskihisar arabalı vapur iskelesi

kendi çekimim

amcam yasak masak tınlamıyo:queen:
hemide yazının tam dibinde:queen: adama yuh çekerler be
muhtemelen amcam balık tutmuyordur......:p oltayı dinlendiriyor :mrgreen:
hadi bakem muzafferim oltacı sayfasına takılmaya başladın, yakında oltaya gidelim demeye başlarsın
yaklasık 15 senedır balık tutuyorum yapalım bı gun hep beraber bıseyler

ne güzel olur demi.gel akşam menderes bulvarına gidelim birkaç olta sallayalım:cat:

arkadaşlar bende yaziiim bari ,
gerçi bu sezon pek olta iş yapmıyor bizim buralarda ama ,
ağ ile aldıklarımızdan bir kısmını atim barii:d:D:D

burası istanbul TERKOS CELEBKÖY Sırtlarından,

hacı bitirmişsin olayı :p

Moderatör tarafında düzenlendi:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yahu heveslendirdiniz benide, yıllar önce heves edip almıştım olta takımı. Fakat etrafımda anlayan kimse olmadığı için hep boşa sallamıştım :D

Sonrada hevesim kaçtı tabi bişey tutamayınca boşladım, bi iki akıl verinde başlıyalım yine.

Boyuna foto çekip birbirinize hava atmışsınız :p

Bir kişi de çıkıp dememiş ki arkadaş bildiklerimi paylaşayım bir şeyler yazayımda insanlar öğrensin. Hangi balık hangi iğneyle tutulur, hangi şartlarda kaç gram kurşun takılır vs. :)

selam arkadaşalar:)
nihayet denizde balık tutmayı becerir oldum, bu zamana kadar hep kanalların denize dökülen ağızlarına gidip mantarlı olta sallıyorduk kamışla.ve ben hiçbirşey almadan dönüyordum.şükürki artık denizde kıyıdan oltacılığı biraz çözebildim.
adana yumurtalık sahilinden olta salladım.balıkçıdan aldığım karidesle el oltasıyla av yaptım.çok verimli geçti, ama zemin kayalık olduğundan diyebilirimki bütün attığım oltalar takıldı.6 tane olta hazırladım, hepsini taktıktan sonra yeniden hazırlayıp, tekrar ava devam ediyordum.bu bana iyi tecrübe oldu, yanıma bolca kurşun ve iğne almam gerektiğini anladım
ilk kefalım:)
dsc00372id3.jpg

ilk çupram.çok sevinçliyim çünkü en sevdiğim balık çupra.marketlerden hep çiftlik çuprası yiyoruz, nihayet hasbe has deniz çuprası yiyeceğim:)
dsc00374xv2.jpg

gece gündüz iki gün boyunca olta attım.
dsc00381tv0.jpg

bu balığı diyebilirimki iki metre önümden aldım.demekki gerçektende gece balık kıyıya yanaşıyor
dsc00402nq9.jpg

sabah 05:30 da kalktım tekrar balığa.sabah daha verimli ilk attığım oltada iki çupra aldım, oltalarımı zaten iki iğneli hazırlamıştım takılma ihtimali daha azalsın diye.tekrar yemleyip attım aynı anda yine ikili çektim.
dsc00404io0.jpg

dsc00405kc2.jpg

bundan sonra takıldığı için kurşunum kalmamıştı, uyduruktan bişeylerle tekrar olta hazırladım,yemledim attım
ben lagos olduğunu sanıyorum
dsc00406ay9.jpg

gündüz yine oltaya devam.yanımda oltacı yamağım mertte var:mrgreen: öğreniyor
dsci0436nf8.jpg

gece aldığım güzel bir çupra
dsci0470jd9.jpg

bu seferlik bu kadar.kıyıdan deniz balıkçılığıyla ilgili tavsiyeler bekliyorum.yeter çiftlik balığı yediğimiz:queen:

Hafta sonu gece yatısında kızılırmak kıyısındaydık. 9 tane yayın aldık ama maalesef yayınlar kelebekti yani küçüktü. Yalnız akşam 23 sularında salmaların kontrolü esnasında misinalardan birinin kopmuş olduğunu gördük.Galiba canavarı yine kaçırdık, bununla iki oldu 70'lik misinayı koparttırdığımız. Aynı olayı 15 sene önce yaşamıştık.

Hafta sonu gece yatısında kızılırmak kıyısındaydık. 9 tane yayın aldık ama maalesef yayınlar kelebekti yani küçüktü. Yalnız akşam 23 sularında salmaların kontrolü esnasında misinalardan birinin kopmuş olduğunu gördük.Galiba canavarı yine kaçırdık, bununla iki oldu 70'lik misinayı koparttırdığımız. Aynı olayı 15 sene önce yaşamıştık.
su silahım:) yayın dediğin 4 bıyıklı olan deyilmi.salma kontrolü derken neyi kastettiğini anlayamadım.farklı bir olta şeklimi oluyor
70 lik misinayı kırıyor demek.o kadar sazan çektim 5-6 kiloluk hemde 50 lik misinayla daha misina kıran görmedim.demek ne kadar güçlü yayın balığı:cyclopsan
alın barii,
maksat GÜNCELLLLLLL ' lemek...

sağol serkanım güncelleme için.ama bunları oltayla yakalamadın demi:)
hemen de eklemiş fotoları :p bende yakalamıştım bitane:p
yakaladığında söylesen resim çekerdik cengizim, ne bilim şimdi ben senin balık tuttuğunu görmedim(ne kıl adamım demi:p) :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar